מועמדת לשירוול

calila

New member
מועמדת לשירוול

לאחרונה עברתי בירור על כבד מוגדל ושומני מאוד ןערכי תקודי כבד גבוהים, במרפאת הכבד הומלץ על ניתוח שרוול כדי לטפל בכבד החולה
ה BMI שלי עומד על 37.5 (והוא יצב כבר עשור במשקל זה), יש לי סכרת ושומנים בדם. האם קיים חשש שלא יאשרו לי את הניתוח?
האם הניתוח אכן יעזור לבעיית הכבד השומני והמוגדל?
האם קיים חשש שאעלה בעתיד במשקל ואהיה משועבדת לניתוחים הללו עד סוף ימי? למה בעצם עולים במשקל אחרי 5 שנים?

מועמדת לשרוול

אין סיבה שלא יאשרו הניתוח, את עומדת בקריטריונים.
הניתוח צפוי לסייע לבעיית הכבד, והוא הטיפול היעיל ביותר בכבד שומני.
יש חשש שתעלי במשקל בהמשך, אך בדר"כ אם תקפידי על תזונה נכונה ופעילות גופנית תוכלי לשמור על משקל גוף בריא.

אופירA

New member
מנהל
מי אמר לך ש"עולים במשקל אחרי 5 שנים"?

עם השנים יכולת האכילה של הקיבה המשורוולת עולה, ולכן רבים האנשים העולים במשקלם.
כמה ומתי ואם בכלל זה מאוד אינדיבידואלי, ותלוי בהתנהגות האדם. כי התמודדות עם השמנה היא שינוי התנהגותי, ולא משנה איזה ניתוח תעשי כדי לעזור לעצמך. הניתוח הוא רק עזרה, ואילו השינוי ההתנהגותי הוא must אם רוצים להתמודד עם בעיית ההשמנה. ללא שינוי זה ההשמנה תחזור בצורה זו או אחרת, גם לאחר ניתוח.
זה יכול לקרות גם שנה או שנתיים או שלוש אחרי הניתוח, ולא חייב לקרות אחרי 5 שנים.

אנשים שלמדו לאכול נכון, כאשר הם נעזרים בשרוול כדי לאזן את הרעב המפריע לאכול נכון, ולמדו להתרגל לפעילות גופנית קבועה - הצליחו לשמור על משקלם אחרי ההרזיה, כאשר השרוול ממשיך ועוזר להם לאורך השנים.
אבל אין מנוס מנקיטת כל האמצעים השמרניים להורדה במשקל ולשמירה עליו, לכל החיים, כי בלעדיהם שום ניתוח אינו מונע עלייה במשקל.

למעלה