מועמד לניתוח קיצור קיבה...

moshebu25

New member
מועמד לניתוח קיצור קיבה...

היי ילדים, אני עומד בקרוב לעבור את ניתוח קיצור הקיבה ורציתי לשתף אתכם בתחושותי...

ראשית, אני חושב שלא יעשו לי את ה"שרוול", אלא את מעקף הקיבה, כי יש לי טבעת וגם כי אני אוהב מדי פעם קצת מתוק (עניין של תקופות - בחורף זה שוקולד ובקיץ זה שתיה מתוקה - לא מסוגל לשתות מים, זה לא עובר בגרון ואני יודע, צריך להתרגל).

שנית, במקום העבודה שלי, מדי שנה יש טיול של שבוע לאילת ושם, בכל שנה אני "חוגג" בחדר האוכל וכמנהגם של עבי בשר, בעצם זה מהות הטיול וזה ה"כיף" של הטיול, האוכל בחדר האוכל, עם כל השפע וכל המשתמע מכך ופתאום, אני מוצא עצמי יושב וחושב, איך אהנה באילת כאשר לא אוכל כמעט לאכול? ובכלל, אני אוהב ללכת למסעדות וכיו"ב, ומרגיש כאילו ייעלם ה"כיף" הזה.

שלישית, משהו נוסף שמטריד אותי והוא כי לאחר הניתוח (לפחות במהלך האשפוז בבית החולים, לא אוכל לעשן (כן, כן, אני יודע שזה לא בריא ועדיף שלא אעשן ושזה לא בריא לאחר הניתוח וכו').

האם ניתוח מעקף קיבה הוא מסוכן יותר מניתוח שרוול? ואיך זה עובד בכלל?

מודה מראש למתייחסים. משה.

אופירA

New member
מנהל
מחשבות מטרידות

שלום, אבאל'ה.

למה אתה הולך לעשות ניתוח? בשביל מה?

לשאלה שלי יש 2 סיבות:
א. אם יש לך טבעת, למה אתה צריך עוד ניתוח? למה אתה לא משתמש בטבעת שלך?
ב. אם חשוב לך לשתות מתוק, וכל הכיף של הטיול זה האוכל בחדר האוכל, והמסעדות באופן כללי - למה שתקצר את הקיבה? למה שלא תשאיר אותה מסוגלת ליהנות?
(שלא לדבר על כך שבביה"ח לא תוכל לעשן. אז לשם מה אתה צריך את הניתוח?)

עוד שאלה - אחרת: ניסית לשתות במקום מתוק מים עם תרכיז דיאט?

moshebu25

New member
ראשית אופירה, אהבתי את ה"אבאל'ה". חחח..

גרמת לי לחייך.

א. לפני כשלושה חודשים פתחו את הטבעת עד הסוף (ז"א, רוקנו אותה מהחומר) כי היו לי פתאום כאבים וצרבות חזקות, אושפזתי עקב כך. עד לפני כשלושה חודשים כן השתמשתי בטבעת, אכלתי מעט מאוד ועד היום אני אוכל מעט מאוד. דא עקא, כל מה ש"עובר חלק" בטבעת, זו הבעיה.

לא כתבתי כי חשוב לי לשתות מתוק, כתבתי שזו מעין חולשה... אם צריך לוותר על כך, כמובן שזה מה שאעשה.

למרות שקראתי בפרופיל שלך שאת מנהלת הפורום לניתוחי טבעת, כתבתי את הרהורי ליבי, ברצינות גמורה, אך את משיבה בציניות (אולי משום שאת מנהלת את הפורום בתחום ניתוחי טבעת).
אני אמתין לתגובות רציניות וענייניות יותר, אך למרות זאת, מודה על תגובתך. :)

שיהיה לך אחלה לילה... משה.

אופירA

New member
מנהל
חס ושלום
אין שום ציניות בתשובתי

(אולי רק ב"אבאל'ה").

אני שואלת ברצינות גמורה מה הסיבות שאתה רוצה לעשות ניתוח. לא אמרת עליהן כלום כלום. רק הסברת את הלבטים שלך ואת הקשיים.
לא אמרת מילה על הכשל של הטבעת, ואין לי שמץ של מושג מה הנתונים שלך, מה הידע שלך בתזונה, מה הקשיים שלך מצד המשקל (מחלות, עם? בלי? בעיות תנועה? בעיות נשימה עקב מבנה גוף? מצב נפשי).
אז איך אתה רוצה שאדע לעזור לך להתמודד עם הלבטים? על סמך מה אתן לך רעיונות איך לבטל את הקושי שבויתור על שתייה מתוקה או אכילת ממתקים? איך אפשר לכוון את הרהורי ליבך בצורה שתעזור לך כאשר אין מספיק מידע רלוונטי עליהם?

אני מנהלת הפורום לקיצורי קיבה, שאינם רק ניתוחי טבעת. הפורום בו אתה כותב. יש לי אתר שמרכז מידע רב בנוגע לניתוחי טבעת, כי יש לי הרבה מאוד ידע בתחום. ודווקא משום כך, שאלותי הן הכי ענייניות ורציניות, כי הכרתי אלפי מנותחים שונים, שההבדלים בין נתוניהם הם הבדלי מזרח ומערב, ואני יודעת כמה שהנתונים החשובים הללו משנים לחלוטין את התשובה המתאימה לאדם.
דווקא בגלל הניסיון שלי והרצון לתת תשובה אמיתית ואחראית והכי מועילה שיש, אני לא מתעלמת מחסרון הנתונים. אתה רוצה תשובה מרצה שמתחנפת אליך, תשובה שטחית כללית, או תשובה רצינית שלוקחת בחשבון את התנאים שלך?
אם אנשים היו קולטים כמה השאלות שלי והתשובות שלי רציניות ומשמעותיות, ומבינים שכדאי להפציץ אותי בטלפונים שלא יהיה לי זמן לנשום מרוב שאלות על כל ניע וזיע - המצב שלהם היה הרבה הרבה יותר טוב עם הטבעת, והם לא היו צריכים ללמוד על בשרם את כל הדברים שאנו כותבים פה שקרו לאנשים אחרים. ולא היו צריכים לשמוע מהרופא ש"הטבעת נכשלה וצריך ניתוח רביזיה", בלי לספר כמה הוא מסוכן, כמה הוא יכול להיות לא יעיל מעצם היותו רביזיה ולא בתולי, כמה זה לא בריא להתעסק ככה עם הקיבה אם יש איזו ברירה קטנה אחרת...

אם לא אשאל אותך, כדי לא להיחשד בציניות, ואחליט על דעת עצמי מה הנתונים שלך, ואדבר אליך בהתאם, תגיד שהתגובה לא מתאימה לך, כי היא לא מתייחסת למקרה שלך. אז למה לי לנחש מה המקרה שלך ולנסות את מזלי אם אקלע לאמת או לא? לא עדיף שאשאל אותך מי אתה (פריק תאילנד או דוס עם 8 ילדים), מה אתה חושב בנוגע להשמנה, מה בעיותיך הבריאותיות, ולמה אתה חושב שמעקף יפתור את בעיית המאכלים העוברים חלק בטבעת?
אם אתה אוכל עד היום מעט מאוד, אז מה בדיוק הפחד מפני הפסקת ההנאה במסעדה או בטיול?

ובנוגע לטבעת - לא היית רוצה שאספר לך על אפשרויות להישאר איתה במקום לעבור ניתוח מסוכן, רביזיה, שהוא מסוג הניתוחים שמביא להכי הרבה מקרי מוות בעולם הבריאטרי? בפרט כשאתה מעשן וזה מסכן אותך בזמן ההרדמה?
לפני 3 חודשים פתחו אותה עד הסוף. למה עד הסוף? מה קרה כל השנים עם הטבעת - היו הקאות? התנהגות לא נכונה? מה התזונה שלך? מה הסיבה לצרבות והכאבים הפתאומיים? מה היה באשפוז? לא היית רוצה לבדוק את כל השאלות האלה, ולשנות התנהגות עם הטבעת, במידה ויש צורך? למה לא לסגור שוב את הטבעת, בהדרגה רבה? למה ישר ללכת לסיכון לא נמוך של מוות? למה להרוג זבוב בתותח?
אם אתה רוצה לשמוע את כל האפשרויות לגבי הטבעת, אם הן רלוונטיות עבורך - אתה יותר ממוזמן להרים טלפון לייעוץ טלפוני מפורט, של בערך חצי שעה. לדעתי זו חובתך לשמוע, גם אם תחליט שזה לא נותן לך מידע משמעותי בסופו של דבר, ולא משנה את דעתך בנוגע לניתוח רביזיה.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי במקרה שאין תשובה.

קוביd1

New member
שלום לך משה

לפי הכרטיס שלך אתה בן 34 אז אני יכול להגיד לך שלום ילד.. אני ב30 שנה יותר מבוגר
עכשיו לעיניין ניתוח הנוסף שאתה רוצה לעבור ,לפני כל מחשבה על ניתוח נוסף תבדוק באם ניצלת את הטבעת ,שום ניתוח אחר לא תרופת פלא ,בכל ניתוח צריך לשתף פעולה ,גם לי מים לא עוברים בגרון גם אני לא מסוגל לשתות מים ,מה שאני עושה שותה מים עם תרכיז דיאט, או קולה דיאט.
אפשר מפעם לפעם מתוקים בשביל הנשמה ,הניתוח נעשה בקיבה לא בראש ותצטרך לעשות סוייץ אפש להנות באילת מדברים אחרים
מה שאני מציע לך לך לרופא מנתח טוב ותתיעץ איתו מה לעשות האם לעבור ניתוח נוסף ואיזה
אשמח לשמוע מה קורה איתך

קובי

אם אתה אוהב מתוק-תחשוב אם אתה באמת רוצה מעקף

ניתוח שרוול הוא ניתוח מגביל: כריתה של 75-80% מהקיבה ויצירת קיבה קטנה בצורת בננה. כתוצאה מכך ניתן לאכול מעט.

ניתוח מעקף קיבה הוא ניתוח המשלב הגבלה ותת-ספיגה: יצירת כיס קיבתי קטן מאוד, וחיבור הכיס הזה ישר למעי, ב"מעקף" של השסתום הפילורי והתריסריון. כתוצאה מכך ניתן לאכול מעט, ומה שנאכל נספג פחות.

הסיכון בניתוח רוייזיה (ניתוח חוזר) הוא תמיד יותר גדול. ככלל, ניתוח שרוול נחשב לבטוח יותר מניתוח מעקף, על אף ששניהם ניתוחים הנחשבים בטוחים, ועל אף שבכל ניתוח, מהשתלת לב ועד הסרת ציפורן חודרנית, יש סיכונים.

אחרי ניתוח מעקף, שבו מחברים את המעי לכיס כיבתי קטן ועוקפים את השסתום הפילורי שמפריד בין הקיבה למעי, אוכל שנכנס לקיבה יעבור מהר לתוך המעי.

כתוצאה מכך ישנה תופעה שנקראת "דמפינג", שמופיעה אחרי שאוכלים מתוק או כמויות גדולות, והיא מאוד לא נעימה. היא כוללת כאבים, בחילות, חולשה, סחרחורות...לא כיף בכלל. התופעה הזאת כמעט שאינה קיימת בניתוחים האחרים (למרות שאני כן חוויתי דמפינג בשבוע הראשון מאכילה מהירה מדי ולחץ גדול על השרוול).
עליך להחליט אם תוכל להתמודד עם כך.

עישון, ובמיוחד עישון כבד, מהווה גורם סיכון משמעותי להרדמה כללית. אם אתה מתכנן מתישהו בחייך להפסיק לעשן, עדיף שתעשה זאת לפני הניתוח. כך תקטין את הסיכון וגם תקל על הירידה במשקל (הפסקת עישון גוררת לרוב עלייה במשקל)

מקווה שעזרתי

חמ סה

New member
שלום לך משה

לא הייתי פה הרבה זמן, אבל עיני צדה את הודעתך כעת ואני רוצה לנסות "לסדר" לך את הראש, טרום קבלת החלטה.

קודם כל, דע לך שאופירה היא המאסטר בכל הקשור לענייני ניתוח הגבלת קיבה מסוג טבעת (אצלי היא שינתה את השקפת העולם בכל הקשור לניתוחי טבעת), ואני מציעה לך לשמוע גם את דבריה בכל הקשור לניתוח זה כי בהחלט יכול להיות שלא מיצית את כל ההטבות שהטבעת יכולה להציע לך.

לגביך, אחרי קריאת ההודעה שלך אני חייבת לשאול קודם כל, ושים יד על ה
- האם אתה מוכן בכלל לשינוי שניתוח קיצור קיבה (ולא משנה כרגע מאיזה סוג) - יכול להביא לך עימו ?

ולמה אני שואלת ? כי כתבת על כל "הנאות החיים" בצורה שמתקבל הרושם שאתה רוצה "לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה" - על זה שאתה *צריך* לרזות בשביל הבריאות אבל לא *רוצה* לוותר על עינוגי החיים.

כשבאים אליי ניתוח בריאטרי צריך להיות מוכנים לשינויים שהוא "דורש" ממך, לפחות בתקופה הראשונה (=שנה ראשונה), שהיא הכי קריטית ומהווה את היסודות עליהם יישען התהליך כולו בהמשך החיים, כולל הגעה ליעד ושימור ההצלחה/ההישג.

אני לא בטוחה (לדעתי הצנועה והבלתי מקצועית בעליל) שאתה "שם"- בנקודה הזו שבה החלטת שאתה *חייב* שינוי (ושרוול/מעקף קיבה זה שינוי רדיקלי). ואם אני צודקת אני חושבת שכדאי לך להמתין קצת עם קביעת הניתוח.

לחשוב לפני הניתוח אם תוכל או לא תוכל לאכול "כמו כל פעם" באילת זו לא שאלה שמעידה על מוכנות רגשית/נפשית לפני ניתוח קיצור קיבה (המפרמט את כל מערכת העיכול והכי חשוב **בלתי הפיך**).

אני יכולה לומר לך על עצמי ש"התברברתי" שנים (10 שנים ליתר דיוק) עד קבלת ההחלטה הסופית והמוחלטת שאני **חייבת, רוצה ועומדת לעשות ויהי מה** ניתוח משנה חיים. וכשהיא הגיעה - לא היה לי ספק שאעבור אותו. ההחלטה הייתה שלמה.

הגעתי למשקל שיא, רגע לפני נפילה תלולה לתהום התחלואים בגיל צעיר מדי ו-הצלתי את עצמי מהם. כשהגעתי לנקודת הזמן הטובה ביותר מבחינתי, בה הייתי (בדיעבד) הכי מוכנה לשינוי - הוא הגיע, ומאז רק מוכיח את עצמו (4.5 שנים עם מעקף קיבה אחרי SRVG כושל).

אם אתה מרגיש בכ"ז שזה הפתרון הכי נכון לך, אני מציעה לך לתחום זמן (נגיד חודשיים, לצורך הדוגמא), להיפגש עם מנותחים **חוזרים** (שרוול /מעקף קיבה), לקרוא חומר על שני סוגי הניתוחים, לשמוע חוות דעת על מנתחים ומאת מנתחים ו"להתבשל" תוך כדי תנועה.

עכשיו, לענין שרוול /מעקף קיבה - אני כמנותחת חוזרת אחרי SRVG (=טבעת קבועה ולא מתכווננת) וכמי שמכירה עשרות (אם לא יותר) מנותחים "מכל הסוגים" - שרוול, מעקף קיבה, מעקף תריסריון, BPD וכו') וסיפורי מנותחים חוזרים, במיוחד כאלו לאחר טבעת (ואחרי שהחליטו על רוויזיה) - ממליצה רק על מעקף קיבה.

נכון שהוא נחשב "יותר רדיקלי" משרוול (ואני תמיד טוענת שכריתת 80% מהקיבה בשרוול היא שוות ערך ברדיקליותה להקטנת כיס קיבה ויצירת השקות מעי במעקף קיבה) אבל, מבחינתי, כבעלת הפרעת אכילה קשה (לא סתם מגיעים בגיל 36 ל 170 ק"ג...) - אני יכולה להעיד שאותי הוא בלם "כמו שצריך", הקטין לי את כמויות האוכל, הביא אותי לכדי הכרה של תחושת שובע (שלא הייתה קיימת לפני כן) תוך כדי אכילה שפויה וללא הרגשת קורבן (כמויות האוכל גדלות עם הזמן ואוכלים כמעט ה-כ-ל, ובכל שלב איתן אתה מרגיש שובע אמיתי שגורם לך לעשות את ההפסקות הדרושות בין הארוחות בצורה *עצמאית*) ותוך כדי תנועה גרם לי להשיל קילוגרמים רבים (מינוס 85 ק"ג) ולקלף את שכבות השומן מעליי שהיו כ"שריון הגנה" מעליי וליצור אדם חדש לגמרי.

עם התהליך מגיע השינוי (ירידה במשקל אבל לא רק) והכיף (כל הנלוות לירידה הדרמטית).
אתה תלמד להבין ולגלות עולם שלא סובב סביב אוכל וגם (והכי חשוב) לגלות את עצמך, לעצמך ולסביבה. תלמד להכיר גם את האוכל מהצד האחר שלו, זה שאוכלים אותו כדי לחיות, ולא חיים כדי לאכול.

ניתוח בריאטרי הוא תהליך נפשי עמוק שחייבים להגיע אליו מוכנים כדי לשתף עימו פעולה בצורה המקסימלית.

אגב דאמפינג קורה רק לכ 10% מהמנותחים - אז שזה לא מה שיעצור אותך מלהחליט על מעקף (גם בשרוול כבר מעידים שחווים תופעת דאמפינג...).
רק שתדע שדווקא אוהבי המתוק (ואלו שקיבלו דאמפינג אחרי ניתוח) מעידים ש"החוויה" דווקא תרמה להם והם יודעים שקיים מעצור מאכילה מתוקה ללא שליטה (אז תראה את חצי הכוס המלאה
).

אתה מוזמן לקרוא עוד על מעקף קיבה גם כאן
וגם את הסיפור שלי, שנמצא בחתימתי.

ואם תרצה גם לדבר ב
- בשמחה.
השאר מספרך ואצור עימך קשר מחר.

שיהיה בהצלחה רבה בכל בחירה
רק תגיע אליה מוכן. זה הכי חשוב

נ.ב
לגבי עישון - מותר אחרי 3 ימים, אז ש(גם) זה לא מה שיטריד אותך.
מה שכן דע לך שישנם אפשרויות לסיבוכי הרדמה בגלל עישון ומומלץ להתנזר מעישון כשבועיים לפני הניתוח.

כל טוב,
שירלי.

קוביd1

New member
חמסה

הרבה זמן לא נכנסת לפה אבל שאת נכנסת את מפגיזה בתשובה מפורטת
אשמח לראות אותך יותר בפורום ולעזור מניסיונך הרב

קובי

למעלה