מועצת החכמות......

מועצת החכמות......../images/Emo85.gif

מידיי יום אנחנו מתכנסות לנו, 4 אימהות. כל אחת והפעוט שלה. בחוג ג´ימבורי, בבריכה, גן שעשועים, סתם מטיילות, קניון, או אחת בסלון של השנייה או השלישית או הרביעית.... הנושאים לשיחה הם רבים ומגוונים. מסקס וטיול משותף לארבעתינו לאחד מהחופים הלבנים באגן הים התיכון וגם גירושין וחששות וחרדות וכמובן מככבים
הזאטוטים...
הנמר שלי עוד מעט בן 3......
הדרקון של חברה שלי (שבועיים הפרש בגיל) וחברים כבר מהבטן...
המדונה של חברה נוספת...... מגונדרת בת שנתיים וחצי...
והאפרוחית הצעירה מכולם כמעט בת שנה..... ועל כולם איך נאמר..... טפו טפו טפו...
ואחרי כזו הקדמה אתן שואלות מה קשורה כאן החמוֹת? אהה! קשורה גם קשורה. לכל אחת חמות אחת... לאחת חמות שמעולם לא ראתה וכנראה לעולם לא תראה (נשואה לתושב זר) לאחת חמות שלא מדברת אפילו עם בנה ולא ראתה את נכדתה יותר מאשר אצבעות על כף יד אחת. לאחת חמות איך נקרא לה? ממממממ "עתיקה"..... ולי חמוֹת..... מסתדרות מצויין. יש את הקטעים שמפריעים (עליהם בפעם אחרת אספר) אבל אני מצליחה להילחם ברצון שלי להצביע עליהם ולעורר מהומה כי תהיה מהומה על לא מאומה... כולנו אמהות צעירות והלביאה שבנו מגינה על הפעוט שלנו. ילד/ה ראשון/ה. והנה הנה הגענו לעניין החמוֹת..... באחת השיחות עליה, על החמה שלי ושלה ושל כל אחת..... כולנו (וחברות נוספות) תמימות דיעים עם העניין שהאמא שלנו (אמא של אמא) קשורה יותר לנכדים. עוזרת יותר לילדים (ההורים הצעירים) לגדל את הילדים, כמובן תלוי בתנאים גאוגרפיים ובריאותיים.... אבל למה זה קורה? למה אני יכולה להרגיש מאוד נח להביא את אמא שלי שגרה במרחק שעתיים נסיעה לשישי שבת לשמור על הנמר כשאני צריכה להעדר בענייני עבודה לסופ"ש? למה נראה לי טבעי יותר לבקש מאמא שלי ששבועיים תיקח חופש בקיץ הקרוב ותשמור על הנמר כי אני בחו"ל בענייני עבודה? נכון שטבעי כי היא אמא שלי..... אבל הנכד הוא של אמא שלי ושל אמא שלו (בעלי) באותה מידה... מאיפה זה נובע? אחת הסברות אומרת ש..... רק אמא יכולה להבין מה ביתה עוברת בלידה... ולכן מחוברת אליה כאילו היא עצמה ילדה שוב... סברה אחרת אומרת ש..... אמא של אמא בטוחה שהנכד הוא שלה. כלומר שביתה ילדה אותו ולא אחת אחרת... (מן הסתם כך זה בטבע) מה שלא קורה עם חמוֹת שלמרות שההריון הוא מהביצית של כלתה והזרע של בנה תמיד יכול להתגנב לליבה החשש (אפילו בתת מודע) שהנכד הוא לא בדיוק של בנה..... מה דעתכן/ם? סברות נוספות......? אנחנו מועצת החכמות נמצאות בתוך דיון מעמיק בעניין וכשגרירה של דיון טוב, מביאה את הנושא לכאן... שתהיה לכולנו שנה אזרחית טובה יותר מקודמתה.....

בולי27

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

כבר היו לנו אינספור דיונים בנושא הזה. הגענו לאותה מסקנה כמוכן. האמא של האמא עוזרת הרבה יותר! הסיבות???? פה בפורום יש לכל חמה (כמעט) סיבה למה היא לא סובלת את כלתה, ובעיקבות היחסים עם האמא מגיעה גם העזרה בהתאם.... אלו בעיות שבד"כ אין עם האמא שלנו.

היי בולניק´ - WHATS UP../images/Emo35.gif

התשובה הכי מדוייקת לקושיה הזו: זה דרך הטבע אין הסבר לזאת כמו שאין הסבר ל: מדוע לרוב שונאת החמות את הכלה ותאמיני לי בובה גדולים מאיתנו ניסו ולא הצליחו לפענח (הה אולי זה חלק מפיצוח הגנום האנושי
כשיצליחו אז בטח יפענחו גם את גנום החמות)

תודה../images/Emo140.gif

אבל למה לא לסבול? לא העלתי את הנושא שחמה לא סובלת את כלתה. אני אישית בכל אופן לא מכירה את זה...יש בין שתינו יחסים נהדרים... אני מניחה שהיו דיונים על אין ספור נושאים. בטח כבר דנתם בנושא הזה שהכלה היא בעצם תעתיק של האמא של החתן - חששות של הבן לעזוב את הבית? אז מה? נחתם הגולל? לא ידונו בזה עוד? ידונו... כמו שהרבה דברים בעולם מדברים עליהם ואח"כ מדברים עליהם שוב. כמו שקורים דברים ואח"כ הם קורים שוב.... תמיד, בכל גילגול של דיון, מאורע או אירוע אפשר להגיע לתובנות חדשות... תודה על קבלת הפנים.....

עציון

New member
לכחולת השמים, שלום רב.

ראשית הייתי רוצה ואף שמח שתביאי לפורום את יתר חברותיך משום-כפי שהצגת- מתאים לך להיות פה ולהציג הבעיות עם החמות. שנית, חולק על התזה שלך, רק חולק, בענין החשש המתגנב לליבה של החמות ובשקט בשקט אני יכול להרגיעל ולומר שדור שלישי רואה את ההמשך של השולשלת המשפחתית ותו לא!. ברור, שאם יש חשד לגבי הכלה שהלכה לרעות בשדות זרים הרי -ואין זה מתפקידה- החמות יכולה לחשוש...אבל זה נראה לי משעשע שישנן מחשבות כאלו. אני שמח ש" הבעיה" שהעלית בפורום לא קשורה לסיכסוך, צרות, קונפליקט ויתר מרעין בישין בינך לחמות. אבל תביאי לפה את היתר....

הגנובה

New member
ברוכה הבאה כחולה../images/Emo70.gif

העובדה שלכל אחת מאיתנו (כמעט) יש שק טענות ומענות לחמותה ידועה משכבר הימים. המחלוקת בינינו היא הסיבה לכך... אמנם אנחנו חיית אדם - אבל אנחנו לא לביאות והחמיות שלנו לא אריות... אריה שפוגש לביאה מיוחמת הורג את הגורים שלה כי הם לא מזרעו... - אנחנו כבני אדם לא מבינים את התופעה מבחינה אנושית - אבל זוהי דרך הטבע בהרבה ממיני בעלי החיים... אנחנו בני-אדם - אנחנו חיות אחרות (למותר לציין - הגרועות ביותר בטבע) - והסיבה שהחמיות שלנו לא אוהבות אותנו זה בעיקר משום שהן לא מסוגלות "לשחרר" את בנן לחיות את חייו - ומנסות לאחוז בו בכל דרך - גם דרך שליטה ומניפולטיביות... אנחנו - הכלות - לא מוכנות לקבל את זה - וכאן אנחנו מאוד מפריעות לאמא שרוצה אותו קרוב ואוהב כאילו היה ילד בן 6. אנחנו סומכות יותר על האמא מפני שאנחנו רואות בה אמא של הילדים שלנו - בדיוק כמו שהיא אמא שלנו. כמו שעציון כבר אמר - כאן זה המקום להתלבטויות ודיונים בנושא זה - נשמח לראותכם איתנו

הי גנובה......./images/Emo39.gif

יש לי כמה טענות, אבל לא שק... כל אמא תגן על הבן שלה כמו לביאה... מן הסתם גם החמוֹת היא אמא..... ומעולם לא הרגשתי לא אהובה ע"י חמותי..... הנושא שהעליתי הוא דיון של בין ערביים בין החברות. תגידי גנובית... ואיך יהיה כשהילדים שלנו יהיו גדולים? גם ירכלו עלינו ונהיה "החמוֹת"?

הגנובה

New member
אני מקווה - ומתפללת לאלוהים הטוב

שבשמיים שאדע להיות חכמה ולשמור על יחסים טובים עם כלתי.... שאדע להתנהג כמו אמא שלי - ושאלמד טוב ויפה את דרכיה
אני חושבת שצריך לכתוב תפילה ולחזור עליה כל בוקר - כמו שהבנים מניחים תפילים - כך גם אנחנו צריכות לעשות.... שאלוהים יעזור לנו ויאיר את דרכנו ויתן לנו את החכמה להיות חמיות טובות ולא קרציתיות - חמיות שהכלות שלנו יאהבו אותנו ויכבדו אותנו כמו שאנחנו נכבד אותם

גם אני מתפללת בכל בוקר. מצרפת תפילה

א-לוקים שבשמים תן לי את הזכות להיות חמות אבל אנא ממך שלא אהיה כזאת. הלוואי ואזכה שתהיה לי כלה שאותה אוהב הרבה הרבה. תזכיר לי תמיד לא להכנס לה לורידים שאתן להם פרטיות בחיים. שאזכה ויהיו לי נכדים ונכדות והוריהם ישמחו להביאם אלי לראות. שאדע לפנק ולא לקרצץ. שאדע לעזור מבלי להסס. שאזהר בלשוני, ואם לא, אני א-לי דחוף סמרטוט לפי.

אצלי זה בדיוק ההפך

את מספרת שתמיד אמא שלך שם כשאת זקוקה לה עם הילד יש לי ילדה בת שנה ושלושה חודשים, ואצלי זה בדיוק ההפך ואמא שלי בחיים אבל בחיים לא תיקח את הילדה או תבוא אליי. מי שתמיד עוזרת ומתקשרת כדי לראות שהכל בסדר זה רק אמא של בעלי. אישה למופת ואמא נהדרת שממלאה גם את מקום בנה בכל אופן שיהיה לכולן בהצלחה בגידול הילדים ושנה רגועה ומקסימה לכולם ושתרוו רב נחת מהילדים אופירה

הגנובה

New member
על זה כבר אמרו חכמים ממני....

ואני חוזרת שוב על משפטי - אמא שלי תמיד אומרת - (את חדשה אז את לא יודעת שאני משתמשת די הרבה במשפטים האלה).... אבל..... אמא שלי תמיד אומרת.... אלוהים לא מכה בשתי ידיים

עדוש

New member
את נורא מזכירה לי חברה שלי

אצלה בדיוק אותו הסיפור.חמותה תמיד נמצאת כדי לעזור ואילו אמא שלה תמיד עסוקה
לא נעים, אבל אין הרבה מה לעשות עם זה.

למען ההגינות.....

אני בטוחה שיש מצבים שהם הפוכים מהמצב שלי ושל החברות שלי... כלומר שהחמוֹת כן מעורבת בגידול הנכדים ועוזרת מאוד.....

omizu

New member
ערב מצויין

נראה לי שאין חוקיות בנושא כיצד יחיו יחד החמות והכלה הכל תלוי באופיו, שביעות רצונו מהחיים, שלמות עם עצמו וכמובן כימיה או אנרגיה בין אנשים שונים, יש מי שנהנה לתת, לפרגן, לשמח, לעזור ויש מי שלא ואז לאט לאט מצטברים להם כאן בפורום הסיפורים שהם בעצם תוצאה ולא הסיבה. השאלה המעניינת יותר לדעתי היא האם אנחנו בוחרים לנו אנשים כאלו מסיבות כלשהן?! ידעתי מהשבוע הראשון להכרותי עם חמותי שהיא לא סובלת אותי וזה לאחר שבנה ואני כבר חיינו יחד שנה וחצי. למה לא ברחתי? האמנתי שמה שנחשב זו הזוגיות, להגיד שבחירה זו הקלה עלי בחיים? קשה לי להגיד, היא נסתה ואף הצליחה פעמים רבות לפגוע. הדבר היחידי שהחלטתי הוא שאם היא עושה לי רע אני נמנעת מלבוא במגע איתה והחיים מבחינתי חזרו למסלולם. אין לי בעיה שהילדים יבקרו אותה בלעדי, היא לא תעשה להם שום דבר רע ואם אני לא רצויה אני מעדיפה לא להיות ולעשות מה שבא לי

הגנובה

New member
אני בתמימותי גיליתי שחמתי לא סובלת

אותי רק אחרי הנישואין.... עוד בזמן שיצאתי עם בעלי היא וחמי ניסו להפריד בינינו ואני לא ידעתי מזה... בתקופה שהוא היה בסדיר - הם טחנו לו את המוח שיפרד ממני - כי - לדבריהם - "זה לא טוב שתהיה לו חברה כשהוא בצבא.... הוא צריך להיות חופשי".... נעל אבו-דרבו שלהם.... - אם הייתי יודעת אז מה שאני יודעת היום - הייתי חושבת שמונים פעם
הטעות הנפוצה היא לאמר - "אני מתחתנת איתו ולא עם המשפחה שלו...." יקירותי - אנחנו מתחתנות עם המשפחה שלו - ואיך שנחיה איתו - תלוי מאוד בסוג היחסים שלנו עם המשפחה שלו

גנובה,פה הטעות שלך../images/Emo15.gif

לא לא ולא מתחתנים עם המשפחה. אפשר בהחלט להיות קורקטים איתם לכל אורך הנישואין אם הם לא למדו להתנהג. אבל מפה ועד "איך שנחיה איתו-תלוי מאוד ביחסים עם המשפחה שלו" זה רק עם התחתנת עם חסר חוט שדרה, בובה על חוטים שרוקדת לפי החליל של ההורים. זה גם לגבי הגבר וגם לגבי האישה. אין דבר כזה שההורים שולטים. זה תלוי בילדים וכך חינכתי את שתי בנותי. נראה מי יצליח לשלוט בהן. הן בחמות או החמות בהן????? חבך לחמותן על הזמן (טוב, יש עוד זמן רב עד שהן יתחתנו אבל אף פעם לא מאוחר ללמוד!!)

למעלה