מועצת החכמים בערוץ 10

מועצת החכמים בערוץ 10

הערב בתוכנית מועצת החכמים בערוץ 10 בהנחיית העיתונאי דן מרגלית היה בין השאר דיון האם לבני המשפחות השכולות יש מעמד/משקל מיוחד במחאה על המלחמה. הטיעון של מרבית המשתתפים היה שגם בני המשפחות השכולות מחזיקים בדעות שונות, והעיתונאי והשר לשעבר טומי לפיד אמר שבגלל זה אין לתת למשפחות השכולות יחס מיוחד בנושא זו טענה מעניינת כי באמת לקול של מי צריך לשמוע? אפילו מהמשפחה שלי שהיא משפחה שכולה לא הייתי מצליחה להוציא דעה אחידה

זה יותר מזה

מעבר לכך שבני המשפחות השקולות מתחלקים בדעתם הפוליטית בדיוק כמו כל שאר האוכלוסיה, הבעיה העיקרית היא אחרת: כאשר אני בא ומביע את דעתי הפוליטית כאזרח, אני מדבר בשמי. כאשר אני מביע את הדעה הזאת כיתום צה"ל, אני מעביר מסר מוסווה שזאת הדעה של אבי ז"ל. וכאן יש שתי בעיות. האחת היא שאני כמובן לא יודע ולא יכול לדעת מה היתה דעתו של אבי היום, בסוגיות של היום. כשהוא מת הוא היה איש צעיר, במציאות מסויימת. היום המציאות השתנתה, ואילו הוא היה חי הוא היה אדם מבוגר יותר שכבר ראה הרבה יותר דברים בחייו. הבעיה השדניה היא שבדיוק כמו שאני לא מרשה שאף אחד ידבר בשמי, כך אין זה ראוי שאני אדבר בשמו של מישהו אחר - בוודאי אם המישהו הזה לא נוכח, ולא יכול להכחיש/לאשר/להבהיר את מה שאני אומר בשמו.

למעלה