מופאט מתעקש להפחיד אותנו
עונה 7

נטאשKה

New member
מופאט מתעקש להפחיד אותנו
עונה 7

ולצור ציפיות מטורפות לקראת הפרק האחרון בעונה הנוכחית;

לדברי מופאט הפיאנלה מלאה ב"הפתעות ותשובות לשאלות שמעולם לא נענו בהיסטוריה של הסדרה, כולל הסוד הגדול ביותר של הדוקטור. אנחנו לא מעמידים פנים ולא מרמים... בד"כ הדוקטור מציל אנשים אחרים, אך הפעם הוא עשוי להאלץ להציל את עצמו".

לראיון המלא באתר הביביסי

Yaki J

New member
איזה נודניק הוא

ראיתי כבר את כל פרקי העונה, לצערי שום דבר לא מתקדם וכגודל הציפיות גודל האכזבות - וכן מופט מעיז יותר מכל אחר ובעיניי זה פשוט הורס את המיתולוגיה של הדוקטור. מי בכלל שם אותו ונתן לו את הזכות להפוך את ההילה המסתורית של הדוקטור לשטות שהוא החליט עליה? יש שאלות שלא צריך לענות עליהם, בטח לא שואוראנר שלא הוכיח את עצמו. דיוויס לא העיז, אז מי הוא בכלל שעושה את זה אחרי שתי עונות בינוניות ומטה (ואני מחמיא לו) עם הקומפניודוגמנית הגרועה בהיסטוריה?

בצד החיובי יש שיפור קטן - The Crimson Horror טוב, ושני האחרונים פחות ילדותיים ויותר אפלים, אם כי הפרק של גיימן מאכזב וסתמי (בחיים לא הייתי מאמין שהוא כתב אותו), והפתרון של תעלומת קלרה והסוד של הדוקטור ילדותי ומזכיר את הארי פוטר, חובבי ריבר סונג יקבלו גם סוג של closure. מה שכן הסצינה האחרונה בפרק האחרון מעולה, ובכלל חובבי הו הקלאסי יקבלו מחוות רבות בפרק.

נטאשKה

New member
ספוילרים לסוף עונה 7 מעליי! זהירות!

ממש חבל שספליירת לי שהתעלומה של קלרה נפטרת. זה היה די מכוער מצדך ועוד בשביל המטרה חסרת החשיבות של להתבכיין על מופאט.

ItsMeiri

New member
הלו מה יש לך?

קודם כל, מעולם אין לנו בעיה עם העברת ביקורת בפורום.
*לא* כשזה נעשה בצורה כל כך בוטה. יש דברים שאומרים ויש דברים שלא. ואני כרגע מתעלם מהעובדה שרשמת ספויילרים לדברים שאפילו לא שודרו.
יש דרכים להגיד דברים, ואני מניח שלא עצרת לבדוק את חוקי הפורום?

Yaki J

New member
נמצא בפורום מיום עליתו

אז ממש לא צריך הטפות או הסברים על חוקי הפורום, לכתוב שלא אהבתי משהו זה לא ספויילר, ועד כמה שידוע לי לא מדובר בפורום מעריצות וואן דיירקשן. אין שום דבר בוטה בביקורת שכתבתי - מופט הוא שואראנר זוועתי שלא מסוגל לכתוב את הסדרה אפילו טיפונת מעל רמה של כיתה ג-ד במקרה הטוב. כל מה שכתבתי - וכן זו זכותי המלאה לא להתלהב ממופט כמי שצופה קצת יותר זמן מכם - מצויין בצורה כזאת או אחרת בראיון של מופט, והקפדתי לא לחשוף שום דבר קונקרטי. מה לא מובן ממשפט כמו We’ll also find out what makes his new companion so impossible - האם חשבתם שנגלה שמה שהופך את קלרה לבלתי אפשרי הוא המסקרה שלה? האם זה בלתי אפשרי שליהקו קומפניונית עם כשרון משחק?? האם לא מובן מהמשפט של מופט "נגלה מה הופך את קלרה לבלתי אפשרית" (הנה תרגמתי למתקשים) שתעלומת קלרה תפטר? הבנת הנקרא לא הרגה אף אחד.

נטאשKה

New member

מההודעה שלך אפשר להבין בעיקר שכל מי שלא חושב כמוך מטומטם.

אז לידיעתך, הבנת הנקרא יש לי מצוינת, למען האמת הדוקטורט שלי קשור קשר הדוק בהבנת הנקרא ואני מתפרנסת בין השאר מהבנת הנקרא ובהחלט לכתוב שתעלומת קלרה תפתר - זה בהחלט ספוילר לסוף עונה 7, פרקים שלא רק שלא שודרו בארץ, אלא לא שודרו בכלל.

זה שמתוקף עבודתך יש לך גישה לפרקים שעדיין לא שודרו - זה כיף ונהדר ולא נותר לי אלא לקנא בך, אבל המינימום שאתה יכול לעשות זה לכתוב שיש בהודעתך התייחסויות לפרקים שלא שודרו, בשום מקום. לכתוב בכותרת.

יש אנשים שמעדיפים לא לדעת שום דבר על פרקים שעוד לא שודרו, למעט מה ששוחרר באופן רשמי וזאת זכותם. נימוס בסיסי מבקש שלא תקלקל להם.

אבל נימוס בסיסי זה משהו שנראה שאתה לוקה בחסר בו. מצידי תחשוב שמופאט הוא שואוראנר זוועתי, שהסדרה התקלקלה ושכולנו מטומטמים רק כי אתה "צופה יותר זמן מכולנו" (ומאיפה אתה יודע בדיוק כמה זמן אני או אחרים צופים? אתה לא, זה חלק מההתנשאות הכוללת שבהודעתך), כאילו שמשך הצפיה מעיד על האינטיליגנציה של הצופה.

כל מה שציינתי היה - ציין בכותרת הודעתך שאתה מספלייר ומגיב על פרקים שלא שודרו בשום מקום. זה המינימום של המינימום של המינימום של ההתחשבות במקום ציבורי.

Yaki J

New member
לא, זה לא

רשמת "ממש חבל שספליירת לי שהתעלומה של קלרה נפטרת" בזמן שזה היה כתוב, לבן על גבי שחור, בלינק ש*את* צירפת להודעה שלך. איך בדיוק זה מספיילר לך? לא ברור, לך הפתרונים.
האם יש אנשים שלא רוצים לדעת שום ספויילר עתידי? בטוח. קצת מוגבל בעיני לא לרצות לדעת מה יוצר הסדרה בעצמו אומר על פרקים עתידיים אבל זכותם. לכן יש סימון ספויילר. לא רואה איזשהו שוני בין סימון הספויילר שלך לסימון שלי - בשני המקרים מסומן ספויילר, ובשני המקרים כל המידע כתוב בראיון עם מופט מלבד דעתי האישית על שלושת הפרקים הצפויים - אחד מהם טוב, שניים אפלים יותר. וואו, איזה ספויילר נוראי - מישהו קילקל לך את ההנאה בידיעה שיהיה פרק טוב. אה, אבל שכחתי, זה בגלל שהבעת ביקורת על מופט הזוועתי זו "מטרה חסרת חשיבות" . הכי חשוב לכתוב כמה מאט סמית' מהמם ומעולה ושהסדרה מוש מושלמת.

באשר לאינטלגנצית הצופים בשום מקום לא זילזלתי במי שממשיך לצפות - ברור לי שבינהם יש כאלו שבאמת נהנים מהראן של מופט (זכותם) ויש כאלו שבוודאי מחכים לשיפור כלשהו, מה שברור הוא שמופט עצמו מודה במספר הזדמנויות שהוא רואה בסדרה כ"סדרה לכל המשפחה" או אפילו "סדרה לילדים" ובהתאם - הרמה שלה. דאלקים צבעוניים, מפלצות שנראות כאילו נעשו בשקל וחצי, קומפניונית מאאגניבה - הכל תורם לרמה הכללית הילדותית של הסדרה. להגיד שהיא סדרה זוועתית ברמה של כיתה ד' זה לא בוטה זה כן, וזו הבעת דיעה (כנראה אף אחד מכם לא באמת יודע בוטות מה היא) ששונה מהקונפורמיות הנוראית בפורום ונסיון השתקת הדעות, לכן את נתלית בכביכול ספויילר ש*מצויין בכתבה עצמה*.

Oukami Kun

New member
בדיונים בפורומים,

יש נטיה להיפגע ביתר קלות, בעיקר כי אי אפשר לשמוע את ה"טון" שאתה כותב בו.
אני אישית ממש לא נעלבתי מאיך שניסחת את הדברים ואני מקבל את הביקורת שלך, למרות שאני לא מסכים איתה.
וגם ה"ספוילר" לא הפריע לי, למרות שאני ממש משתדל להמנע מכאלה לגבי פרקים עתידיים. אולי היה עדיף שתוסיף את האייקון
שהוא סימן מוסכם בפורום לספוילר עתידי...

Yaki J

New member
בהחלט הייתי מוסיף אותו לו ידעתי עליו

הרי אין לי שום כוונה לפגוע במי שקוראים (או להתנשא מעל אף אחד. איך אפשר להתנשא על מי שצופים בדוקטור הו???) וגם יש כללים שונים בפורומים שונים לגבי האם מסמנים ספויילר בשירשור שהנושא שלו הוא ספויילר בעיני עצמו - והחוקים שונים מפורום לפורום וזה ברור לי לחלוטין וכמו שכתבתי לנטשה אני מקבל את ההערה שלה, מודה שלא קראתי בעיון את חוקי הפורום, בין היתר כי הם נכתבו הרבה אחרי שהתחלתי לכתוב ולקרוא בפורום. ציינתי את זה שאני גולש פה מההתחלה כי בתקופה הדיוויסית של הפורום אפשר באמת היה לכתוב פה הכל מבלי שאף אחד יפגע (ואני באמת לא מבין ממה יש להפגע כשמדובר בדמויות פיקטיביות ולא פגיעה בחבר פורום) כולל רצח האופי שעברה מרת'ה ג'ונס המסכנה [מוגלי7 שותפי לשנאת מרתה, אם אתה קורא את זה, רק תדע לך שחזרתי בתשובה בשנים האחרונות, לא מעט בגלל איימי, ואני חושב שעשינו לה עוול גדול. היא שחקנית ממש טובה שנתקעה עם דמות שגם לא נכתבה משהו וגם באה אחרי רוז. אני חוזר בי מרוב הדברים עליה] ויכול להיות שיש פה רגישות יתר לדברים - לתחושתי מהלכים פה על קליפות ביצים בכל הקשור למופט, סמית ושות - וזה ההבדל בעיני בין דיון אמיתי לסתם פורום מעריצים.

וכן, מכיר את "חילופי הדורות" שמתרחשים לפעמים בסדרות שרצות לאורך שנים, מכיר את זה מכמה פורומים כשהצופים הותיקים יותר מתקשים לאהוב את הכיוון החדש של הסדרות והופכים את הכל ל"צפיית שנאה". אני חושב שזה לא קרה פה - הרבה צופים ותיקים (כולל מנהלת הפורום) איבדו עניין ואחרים כמעט לא מגיבים. אני לא זוכר מתי הפעם האחרונה שכתבתי פה על הסדרה מאז העונה הראשונה של מופט. אבל במקרה הזה, אני חושב שלפעמים צריך גם לשמוע דיעה אחרת - מקבל את כל מה שנאמר על סימון ספויילרים - ואם יש צורך למחוק את ההודעה אין לי בעיה עם זה, אבל אני עומד על זה שכל מה שרשום נרשם בכתבה עם מופט ובטח שלא מספיילר למי ש*העלתה* את הלינק לכתבה וציטטה ממנו. הקפדתי שלא יהיה שום ספויילר שלא צויין בכתבה.

נטאשKה

New member
רק כדי ליישר קו חשוב לי להבהיר

שא' - לא נפגעתי ממך. אני לא נוטה להפגע מניקים וירטואלים, גם אם מגיבים בצורה שאינה נעימה לי.
ב' - אני לא "מעריצה" של מאט סמית'. רק לאחרונה התחלתי לחבב אותו ולהתרגל אליו, לזהות ולהעריך את הכישרון שלו.
ג' - המונח מעריצה בכלל רחוק ממני, סתם כהערת אגב. מעריכה, אוהבת, נהנת, אפילו ממש אוהבת ומתעסקת הרבה. אבל מעריצה? לא ממש. אבל זה לא באמת משנה לצורך העניין. סתם היה לי צורך לתקן כי זה קשור אליי.
ד' - גם אם לא נפגעתי ממך באופן אישי זה לא אומר שזה צורת התגובה שלך נעמה לי ואני חושבת שלגיטימי להעיר וגם להאיר עליה. אם אתה חושב שלא, אז זאת גם דיעה לגיטימית ובשביל זה יש חוקי פורום, כדי שלא יווצרו "ריבים" בעניינים כאלה.

Yaki J

New member

א. שמח לשמוע, במיוחד כשלא היתה כוונה. לתחושתי היה יותר אפקטיבי אם לא היית מעקשת לעשות לי פסיכואנליזה.
ב. אין ספק שהוא כשרוני (בעיני לא כמו טננט או בייקר), שמח שאת מעריכה אותו, הוא שחקן טוב (שלדעתי, תקוע בתפקיד שכתוב רע).
ג. לא היה קשור אלייך, אבל מקבל.
ד. הערות והארות מתקבלות בברכה, ועדיין - לא רואה שום דבר בחוקי הפורום שהופכים את התגובה שלי ללא נעימה בצורה כל כך קיצונית מלבד אי סימון הספויילר. אני חושב שמי שמוצאת נכון להעיר למישהו על הסגנון שלו (ואני מוסיף -לדעתי - בהגזמה) צריכה גם לשים לב למה שהיא כותבת ולהסתכל בצורה אובייקטיבית מבלי לעשות הכללות שאין להן סימוכין בכתב לגבי למשל המניעים לגלישה בפורום (כאמור גולש פה מההתחלה, אין לי כוונה לעזוב אלא אם מופט סופית יהרוס את הסדרה) או היחס לאיטליגנצית הצופים (הסדרה ילדותית, לא שווה להצופים בה אידיוטים).

נטאשKה

New member
מי שגר בבית מזכוכית

אני התעצבנתי על ההתיחסויות לפרקים שעוד לא שודרו בלי סימון ספוילר. אתה הפכת את זה לריב מגוחך שכולל לקרוא לי משחקת אותה קורבן ועוד שאר ניתוחים על רמת הבנת הנקרא שלי. מי שלא רוצה שיתייחסו לגופו שלא יתייחס לגופו של אחר.

במאמר מוסגר נראה לי שעדיף שניסוג כל אחד לכיוונים שונים בזירת הפורום (היינו נספיק להתדיין) כי תפיסות העולם שלנו על נימוס ושיח שונות באופן תהומי (לא לרעה או לטובה, פשוט שונות).

Yaki J

New member
נסכים שלא להסכים

הייתי שמח (אפשר גם לא על גבי הפורום) לקבל הסבר - וייתכן בהחלט שהבנת הנקרא שלי לא מספקת - למה ספציפית הספויילר שאת ציינת הרס לך [ולא באופן כללי אי סימון ספויילרים באופן נאות/מדוייק, שכאמור אני מסכים איתך לגביו] על מנת שאוכל להתנצל מכל הלב עליו. עד אז ובכללי נסכים שלא להסכים ונסיים את הדיון הזה, הוא אכן לא מתקדם לשום מקום.

נטאשKה

New member
לא מה שכתבת לא רשום בראיון עם מופאט

אם זה היה רשום לא היו לי שום טענות אליך.
וגם לא ביקשתי ממך לא לכתוב, ביקשתי ממך לכתוב בכותרת או בשורה הראשונה שיש פה התייחסויות וספויילרים לפרקים שלא שודרו עדיין בעולם.

לגבי דעתך על מופאט וכל שאר הלעג שלך, ממש לא מעניין אותי להתווכח עם בן אדם שמתבטא כמוך. תחשוב מה שבא לך ותמשיך להכנס לפורום רק כדי ללעוג. זאת הבעיה שלך. לא שלי.

Yaki J

New member
את מתעקשת להמשיך לשחק את הקורבן

מצד אחד מעמידה פנים שכל מה שרצית זה לציין ספויילר (מקבל לחלוטין. את צ-ו-ד-ק-ת) אבל מתלוננת שהרסתי לך כשציינתי משהו שבוודאות מופיע בכתבה.

רווח גדול במידה ומישהו קורא - ספויילר לכתבה על סטיבן מופט

ציטוט ישיר מהכתבה - We’ll also find out what makes his new companion so impossible. אני סומך על מי שהדוקטורט שלה עוסק בהבנת הנקרא שהיא מבינה ש his new companion מתייחס לקלרה ולא לאיימי (שכן בעונת 2013 עסקינן) ולכן כשכתבתי שתעלומת קלרה נפתרה התכוונתי לתעלומה שהוא מדבר עליה "מדוע היא הנערה/אשה הבלתי אפשרית". ייתכן וחשבת שמדובר בתעלומה אחרת - אם כן אני מתנצל, מרוב חוסר העניין בלעקוב אחרי כל פרט ופרט (ודווקא קלרה היא קומפניונית טובה בעיניי ומעניינת) בפרקי מופט אין לי מושג איזה עוד תעלומות יש שקשורות לקלרה. אפילו לא טרחתי לנסות להבין איך מאדם וסטרה, ג'ני ושות' עדיין בחיים (זכרתי משום מה שהם מתו כשגילו שריבר סונג היא מלודי, אבל כנראה שלא) והם עוד מהתקופה שהסדרה היתה כתובה סביר, לכן הסירי דאגה מליבך - הכוונה שלי היתה לחלוטין למה שמופט כתב. לגבי להכנס לפורום כדי ללעוג, אני מברך אותך על הדוקטורט בפסיכולוגיה טלפתית, את צפויה להצלחה ענקית בתחום.

נטאשKה

New member
0 על הניסוח

לגבי התוכן והתגובה - לא כתבת משהו שמופיע בכתבה. די. סיימתי לדבר עם ניק וירטואלי שעונה לי תשובות כמו את מתעקשת לשחק את הקורבן. אתה פשוט נהנה להתנהל בצורה מגעילה לאנשים. תמשיך להנות מזה לבד.

Yaki J

New member
ואגב

מקבל את הערתך על ציון פרקים עתידיים. רשום בחוקי הפורום - "להוסיף לנושא ההודעה או להוסיף אזהרה בתחילת ההודעה (עם קווח של לפחות 10 שורות) כדי שמי שלא רוצה לקרוא יוכל להמנע מכך. מכיוון שזהו פורום של שתי סדרות, יש לרשום בנושא לאיזה סדרה הספויילר ועל איזה עונה ו/או פרק מדובר" - ואכן הייתי צריך להוסיף רווח.

ItsMeiri

New member
אם זו התגובה שלך

אני ממש מתרגש מזה שהיית בפורום מההתחלה, זה לא נותן לך
שום זכות להגיד דברים כאלה כאן.
ברור שאתה יכול להגיד מה דעתך, אבל תשמור על תרבות דיון אלמנטרית.

למעלה