מופנה לבנות...

shan111

New member
מופנה לבנות...

שלום:)
צריכה עזרה לעבודה...ממש אשמח אם תעננה לי על השאלות הבאות מהעבודה שלי...
סה"כ צריכה 10 תשובות...תודה מראש:)

"שלום רב, שמי הילה ואני סטודנטית במכללה האקדמית אשקלון, במסגרת התואר שלי אני חוקרת את תפיסותיהן ועמדותיהן של נשים חרדיות על מעמד האישה במגזר החרדי.
הייתי רוצה לשמוע את הסיפור שלך תוך הסבר על התנהלות אורח החיים שלך בבית, בעבודה ובעוד מצבים שונים.
ספרי לי מעט עלייך...
1. בת כמה את?
2. האם הנך חרדית מבית או חוזרת בתשובה?
3. איך את מגדירה אדם חרדי?
4. האם את נשואה?
5. האם יש לך ילדים? אם כן, כמה?
6. האם את מעוניינת בעוד ילדים?
7. האם את עובדת? או אולי מחפשת עבודה?
8. האם גדלת בבית שהאם היא המפרנסת היחידה בבית? ספרי לי קצת על כך.
9. התוכלי לנסח במילים, איך דמיינת את הגבר האידיאלי עבורך, טרם נישואייך ובתור מי שאמורה לייצג את המגזר החרדי?
10. אם אני הייתי מועמדת לשידוך הייתי מתלבטת בין בחירה במפרנס לבין תלמיד חכם, השיקול בעד המפרנס היה שיהיו לי חיים קלים יותר, איך הגבת כשהרב המשדך בישר לך שהמיועד לך הוא תלמיד חכם ולא מפרנס?
11. כיום, כשאת נשואה, עם ילדים, האם את עדיין חושבת שזה אכן רציונאלי שהבעל ילמד כל היום בכולל, והאישה לעומת זאת תהיה אחראית בכל הקשור לבית ? אם כן, הסבירי מהי התפיסה שלך לעובדה זו וכיצד מצב שכזה מתקיים?
12. כיצד ההורים משני הצדדים, מקבלים את העובדה שהגבר אינו עובד והאישה היא האמא והאבא של הילדים?
13. לאחרונה פורסם שמתכוונים לפגוע בקצבאות הילדים, וגם לבטל את קצבאות האברכים. נתונים העלולים לפגוע קשות במשפחות חרדיות, ומשפחות מורחבות בעיקר.
נוכח הגזירות הכלכליות הללו ונוכח הקשיים הקיימים ממילא, האם לדעתך בעלך יצטרך לצאת לעבוד בסופו של דבר? ואם לא, אז איך את מתכוונת להתמודד עם המציאות החדשה?
14. האם ההורים מסייעים לכם בפרנסת הבית ו/או במטלות שונות בבית (ארוחות, שמירה על הנכדים, כסף...), או שמא הם מתנגדים למציאות הזו?
15.
16. אם את כן רואה בצורך שבעלך יצטרך לצאת ולעבוד בשל המצב הכלכלי בבית, מה הן העבודות שלדעתך הוא יוכל לעסוק בהן? באיזה תחום את היית רוצה שבעלך יעסוק?
17. כאישה חרדית, הסבירי כיצד את מקבלת את התפקיד של "אם חרדית" הנושאת בנטל הבית כולו? גידול וחינוך הילדים, משק הבית, פרנסה, תפקודך כרעיה...?
18. בהמשך לכל השאלות הקשות בנוגע לאחריות האישה במגזר החרדי, ובעקבות כל הקשיים הקיימים אותם מנינו, מדוע לדעתך בכל זאת גוברת הילודה במגזר החרדי?
19. יש לי חברה שסיפרה לי שמאוד קשה לה הצורך לפרנס וגם לגדל את הילדים, האם זו אמירה שכיחה בקרב הציבור החרדי?
20. ספרי לי איך את חווה את הקושי היומיומי בפרנסת הבית, גידול ילדייך ואחריות על משק הבית? הסבירי איך זה בא לידי ביטוי, אם ישנן רגעי שבירה? אם כן, באיזו תדירות ? והאם זה אינו פוגם במערכת יחסים עם אישך?
21. כידוע העבודות המוצעות לנשים במגזר החרדי הן מועטות ומלבד זאת, השכר המגיע להן אינו משביע רצון על מנת לקיים משפחה קטנה ועל אחת כמה וכמה משפחה מורחבת. איך מתמודדים עם הנתונים העובדתיים הללו, שהמשכורת אינה מספיקה? ואם המשכורת כן מספיקה איך את מצליחה לעשות זאת? האם יש ויתורים על דברים מסוימים, ועל איזה דברים מוותרים?
22. מהן שעות העבודה שלך? האם נותר לך זמן במהלך שעות היום בו את מקדישה את שעותייך לצורך גידול הילדים וקיום הבית ?או להפך, האם את חוזרת בשעות מאוחרות והזמן הנותר לך לשעות איכות עם המשפחה הן מועטות, ואת צריכה לתמרן בין הבית, הילדים והבעל? ואם את לא מצליחה לתמרן בין כולם האם מישהו יוצא מתוסכל מחוסר תשומת ליבך? אם כן, איך זה מתבטא?
23. כיצד את רואה את עתידך ועתיד משפחתך? האם תוכלו לאורך זמן לחיות עם משכורת אחת?
24. כשאת יוצאת לראיון עבודה, האם המעסיק מהסס לקבל אותך למקום עבודתו? האם הוא מסתכל עליך באופן שונה, האם את חשה שהוא בוחן אותך, או את מראך יתר על המידה? ואם כן, מה חולף בראשך בזמן הזה?
25. עקב המראה החרדי, לבוש מאוד צנוע וסגור, כיסוי ראש וכדומה, האם לדעתך ישנם מעסיקים שנרתעים מכך, ומסרבים לקבלתך לעבודה?
26. אם לא תצליחי למצוא עבודה במגזר החרדי מכל סיבה, האם תהיי מוכנה לעבוד במקומות עבודה חילוניים? אם כן או לא, מהן התלבטויותייך?
27. על פי אילו קריטריונים בחרת/ תבחרי את מקום עבודתך?
28. אם היו מציעים לך משרה טובה במקום שבו עובדים בין היתר גברים, האם היית הולכת אלי?
29. כיצד העבודה עם גברים משפיעה על הלבוש שלך?
30. איך בעלך מקבל את זה שאת עובדת עם גברים?

האם יש עוד משהו שלא שאלתי ואת רוצה להוסיף?"

קליט

New member
כמה את משלמת לשעה ?... יש פה ים של עבודה לענות לך. בהצלחה

shan111

New member
לא הכל כסף בחיים

אם מישהי נחמדה רוצה לעזור אני מאוד מאוד אודה!!!

למעלה