מופנה לכולם ובעיקר לאלוני-דחוף

cbr60098

New member
מופנה לכולם ובעיקר לאלוני-דחוף

שלום רב אני בחור צעיר כבן 23 בעל הון עצמי של 80000$ הגעתי לשלב שאני מוכן לעזוב את הבית והשאלה הנשאלת היא איך ומה לעשות? קיבלתי המון עצות וכולן היו שונות:חלק אמרו לרוץ לקנות ולקחת משכנתא אגב במקרה של קנייה מדובר על דירת 3 חדרים בין 170-190 אלף דולר לפני שאני שאני אבזבז את הכסף.חשוב לציין כי אני רווק ובת זוגתי לימים אלו הבטיחה כי היא תשלם את דמי המחייה 2500 ש"ח במידה ונעבור אך אין להסתמך על הקשר עדיין! אופצייה שניה זה להשכיר ולנסות קודם על "יבש" או "לזרוק" את הכסף לדירה שהיא לא שלי.ועצה נוספת הייתה שבגלל גילי הצעיר אני צריך לקנות דירה להשקעה ובנתיים למשוך בבית או להשכיר במקום אחר למרות שלא הצלחתי להבין איפה היעילות שבדבר.אני מבולבל מאוד ואפילו קצת מדוכא הייתי מאוד שמח לשמוע את דעותיכם!! בתודה רבה רבה רבה מראש יוני.

אלוני.

New member
מה דחוף ? ואלה נבהלתי הזמנתי ../images/Emo101.gif

אתה מתאר מצב שנתון אך ורק להחלטות אישיות, אין כאן משהו כלכלי. החסרת פרט אחד חשוב, מהן הכנסותיך ? לרכוש דירה ולהשכיר אותה ? זה מהלך שיש בו איזשהו הגיון כאשר אתה רוצה לגור באיזור אחר מזה שאתה רוכש. שכר הדירה שתקבל יכסה במקרה הטוב את המשכנתא שתקבל ומצד שני אתה תשלם שכר דירה. לעיתים זה נוח כאשר אתה גר עם שותפים אזי אתה משלם חלק יחסי זול יותר או כאשר אתה רוצה אזור יקר יותר. עם הון עצמי של 80,000$ ובן 23 אתה מדוכא ? מה תעשה כשיבואו המיליונים ?

cbr60098

New member
אז מ אתה בעצם ממליץ לעשות????

מיליונים?!?קצת נסחפנו הכסף צובר בבנק ריבית מאוד נמוכה וכמעט ולא עושה כלום אני מאוד אשמח אם תגיד לי איך להפוך 80000 אלף למיליונים דבר שני ההכנסה שלי כיום היא 6000 ש"ח לחודש ושוב פעם החברה הנוכחית במתחייבת לשלם 2500 כל חודש אך אין לדעת מה יהיה מחר אז מה בעצם אתה ממליץ? לפי חישובים משכנתא של 90 אלף אם אני לא טועה תעלה לי סביב ה 2000 ש"ח בחודש יותר זול משכר דירה ממוצע אז מה אתה אומר?

אלוני.

New member
כמו שעניתי

העניין כאן הוא יותר אישי מאשר כלכלי. אם אתה מרגיש צורך לרכוש דירה הרי שלא אמורה להיות לך בעיה. 90,000$ יעלו לך כ 2500 ש"ח לחודש, לערך. ההתחחיבות של החברה הנוכחית שלך עוד תהפוך אותה בעתיד לכזו שתתבע ממך מחצית הזכויות בדירה- לכן רצוי שתתיעץ עם משפטן בנושא זה ובכל מקרה המלצתי לך לקבל ממנה את הכסף בתור שכר דירה בחוזה מסודר. לעניות דעתי יקשה עליך להחזיר 2500 מתוך 6000 שקלים בחודש, אבל אולי כרווק יותר קל.

למעלה