מופנה לתאום 2

נונה2012

New member
מופנה לתאום 2

היי לך,התרשמתי מאוד מההסבר שלך על ההוסטל,רציתי לשאול מי זכאי להתקבל לשם?אני סובלת מהפרעות חרדה הן קצת פחתו ועכשיו הדיכאון התגבר ברמה שלא הכרתי מעולם עד כדי המון מחשבות רעות.אני לא עובדת זה היה בגלל החרדות עכשיו אני בדיכאון.אני נשואה אבל לצערי זה מתפרק מכל מיני סיבות בכל אופן אם זה מקום שמשקם ובזכות זה אוכל לצאת לעבוד ולחיות כמו בעבר אני אשמח.יש כאלו במרכז? אני נוטלת אסטו אגב.

אם שכחתי לציין אני נוטלת אסטו.

תאום2

New member
היי נונה ‏-‏>תשובה מפורטת

זכאי לגור בהוסטל, מי שיש לו סל שיקום. על מנת לקבל סל שיקום דרושים לפחות 20אחוז נכות על רקע נפשי. אחוזי נכות כפופים לוועדה של הביטוח לאומי. יש לפנות אליהם ולבקש טפסים לבקשת נכות. יתכן שעדיף שרופא ימלא את הטפסים. אל הטפסים מוסיפים מכתב סיכום מחלה מהרופא המטפל (או מכתב שחרור מאשפוז -אם יש). הביטוח לאומי שולח בדואר הזמנה לוועדה, בו מצויין זמן ומיקום. יש סיכוי לקבל גם קצבה. את תשובות הוועדה מקבלים בדואר. וניתן לערער במידה ויש צורך. החלטת הוועדה מתחלקת ל1 אחוזי נכות 2אחוזי אי כושר השתכרות 3אחוזי קצבה. אם אחוזי הנכות הם20 ומעלה פונים למשרד הבריאות ומבקשים טפסים עבור סל שיקום (מומלץ להעזר בעובד/ת סוציאלי/ת) סל שיקום כרוך בוועדה נוספת. סל שיקום כולל: זכאות להוסטל או דיור מוגן. או לחילופין סיוע בשכר דירה ממשרד השיכון. הנחה של 80אחוז בארנונה, טיפולי שיניים במקרה הצורך, חוגים במתנסים, השלמת השכלה, סיוע בחיפוש עבודה ועוד.

נונה2012

New member
תודה לך על הפירוט

אז פשוט מתחילים אצל רופאת המשפחה? הייתי מטופלת בעבר פגישה אחת אצל פסיכיאטרית כדי שתנחה אותי מה לעשות עם הכדורים אצל פסיכולוגים שונים הייתי אבל ממזמן כבר לא כי זה לא עזר לי.השאלה אם מבחינתם אהייה זכאית? בטח זה מסובך וקשה כי כביכול אין לי את הרזומה שצריך אני לרוב מסוגרת בבית בלי טיפול כי אין לי גם אמצעים לשלם...:/

תאום2

New member
תשובה לנונה

המכתב אשר עליך לצרף לטפסים אשר את שולחת בדואר לביטוח לאומי /מחלקת נכות, (ניתן גם להגיש במשרד של ביטוח לאומי אצל פקיד/ה). המכתב צריך להיות של פסיכיאטר/ית. כתבת כי את סובלת מחרדה ומדיכאון וכי את מטופלת תרופתית. חשוב שיהיה מצויין במכתב (עדיף מכתב חריף וזועק על המצב הקשה). צריך שיהיה מצויין בו כל ה"אבחונים" שלך. גם דיכאון וגם חרדה (נ.ב. לדיכאון משקל רב יותר על פני חרדה בדרך להוצאת אחוזי נכות) וכן עוד "אבחנות" אם ישנן. מכתב מרופא המשפחה, לרוב לא יעשה את העבודה. שווה אפילו לקחת הלוואה קטנה וללכת לכמה פגישות אצל פסיכיאטר/ית פרטי/ת. וגם דרך מכבי. ואם תלכי בפרטי, נראה לי כי תוכלי לקבל החזר חלקי מהקופה. מזמין אותך פה או במסרים אישיים, לספר קצת יותר על התמודדויותייך. אולי זה יעזור לנו לתת לך עוד טיפים.

תאום2

New member
חשוב

חשוב כי יהיה מצויין במכתב כי את מטופלת בכדורים (אם זהו המצב) וכן פירוט של הטיפול התרופתי. בכל הביורוקרטיה הזו, מומלץ להיעזר בעו"ס/ית. ויש אפשרות לקבל שירות זה חינם (כמדומני) אך איני יודע אם דרך ביטוח לאומי או בערוץ אחר. אולי מישהי/ו כאן יוכלו לייעץ בעניין. כמו כן יש פורום בנושא בט"ל פה ב/tapuzforum/images/Emo43.gif

נונה2012

New member
עזרת לי מאוד

תודה רבה לך!!!
בקצרה אספר ש4 שנים אני סובלת מחרדות עקב מוות של סבא שלי זה היה פתאומי וכנראה החדיר בי פחד מעבר למה שצריך.טופלתי בכל מיני אופנים והפעם הייתי בטוחה שעברתי את זה אך לצערי החרדות אכן פחתו וביקר אצלי חבר חדש ששמו הדיכאון.אני אומנם נשואה אך לא נותנת את חלקי בנישואין האלה הן אם זה בעזרה כלכלית הן יחס לבעל - פשוט לא מסוגלת לתת יותר מידי אני בן אדם כל כך חם וחום כבר לא כל כך יוצא ממני...אימי היא חולת לב מה שמוסיף לי יותר למצבי ולפחדים...לאחרונה נודע לי על המחלה הארורה שפקדה את סבתי אז אתה וודאי יכול לתאר איך אני מרגישה :/ אני עוברת ייסורים קשים ואפילו אוטוטו לפני פירוק הנישואין זה כבר יהיה בהרחבה בפעם הבאה אני פשוט בוכה ובוכה וקשה לי מאוד לרשום.

תאום2

New member
היי

זה ישמע מגעיל, אך..
המל"ל, לא מעניין אותו צרות ומחלות של קרובי משפחה,
מעניין אותם האם את עצמך חולה במידה המונעת ממך לעבוד ולהשכר
וכך יש להציג את המצב. כמו כן מעניין אותם אם את בטיפול תרופתי ומעקב רופא. יש רופאים חינם בתחנות לבריאות הנפש -חינם. (ויש אומרים כי חינם שווה חינם)

למעלה