מופנמות

היי

לא תמיד אנשים פתוחים יותר הם חסרי בטחון (כמו גם אנשים מופנמים)
אבל אני ככ נעלבת בסיטואציות האלה שאני מנסה להזכיר לעצמי שזה עניין של טעם.

מופנמות

האם אישה/גבר מופנמים מרתיע, מאיים, מסקרן וכד' אתכם?
פשוט מדהים אותי שבגלל שאני מופנמת וחברות שלי פחות מתייחסים אלי כמו לאוויר.
מצד שני ברור לי שכשמשדרים חוסר נגישות אז קשה יותר להתחבר ושאני לא צריכה להיעלב.
ובכל זאת, כשאתם נתקלים באנשים מופנמים מאד, זה מרתיע?

זה יותר מאמץ

כאשר אני מדברת עם אנשים מופנמים מאד - אני מרגישה שאני משחקת איתם את 21 השאלות - אני פשוט שואלת ומתעניינת ואילו הם פשוט עונים תשובות קצרות - כך שזה לא בדיוק השיחה הכי קלה.
&nbsp
זה לא מרתיע, מאיים או מסקרן - זה פשוט הבנה שאם אני רוצה לדבר איתם אני צריכה להיות זאת שמתאמצת ולפעמים אין חשק לעשות את זה... אבל יש לי חברות כאלו וזה מה שאני עושה...

ThumbeIina

New member
צריך איזון

זה לא טוב קיצון לשום כיוון, נשמע שאת יותר שקטה ופחות מתבלטת, אני מבינה את זה אני גם יותר שקטה, אבל אפשר גם לעבוד על זה ככה שעדיין תוכלי לדבר.
יש גם אנשים שהם כל כך מוחצנים שבכלל אי אפשר לדבר כשהם נמצאים, אבל אם חברות שלך לא יותר מדיי מוחצנות קצת תגבירי את הקול ותהיי יותר אסרטיבית ותוכלי גם לדבר :)
לגבי אם זה מרתיע, תלוי מה זה מאוד מופנם לדעתך, אם זה בן אדם שקט שישתף פעולה בשיחה כשידברו איתו זה סבבה, אם זה בן אדם שצריך לדובב אותו אז זאת בעיה.

זה דורש

הרבה סבלנות ועדינות.
עם מטופים כאלה אני משקיעה את כל האנרגיות שלי על מנת להצליח להגיע אליהם.
אבל לא הייתי בוחרת כאלה חברים/ות.

אישית-

נראה שאנשים שמתנהגים "פחות", תופסים בישנות ומופנמות ושאר דברים פחות חברתיים כסנוביות או התנשאות לעיתים קרובות.
או פשוט לא רוצים ובאמת שאין סיבה שיתאמצו כשיש עוד אנשים אחרים במקום וכו'.
&nbsp
אבל צריך להיות הבדל באחד על אחד כשמישהו ממש reach out אליך בלי כוונות רעות או לחץ, תשובות קצרות מתחמקות
ושאר הרגלים שמקשים על התפתחות שיחה ומצביעים על חוסר התעניינות יגרמו גם לאדם מופנם/ביישן אחר להתרחק לבסוף.
דווקא כי לפעמים למרות שאתה מכיר את זה מעצמך לוקח תמיד כל כך הרבה זמן של הכרות עד שמישהו פשוט יודה בלי בושה, אני ביישן או זה כי אני מופנמת ועד אז כבר אין לך עניין כי התישו אותך.

אני מסכימה עם מה שאתם אומרים פה על מאמץ

יש אנשים שגם בקשרים קרובים הם קצרי שיחה וקשה לדבר איתם אבל אישית בקשר קרוב וכשנוח לי אני פתוחה וקרובה מאד, רק עם אנשים חדשים או בסביבה לא טבעית.
העניין הוא שאני מתעניינת באנשים כאלה והם כן מסקרנים אותי. יכול להיות שזה עניין של טעם? ואז אין לי ככ מה להיעלב שבסיטואציות חברתיות אני דיי נעלמת, ושיש אנשים שכן מעדיפים אנשים מופנמים או רגישים יותר.

רואה 6 6

New member
עם ההתבגרות קל יותר להתמודד עם תכונה כזו

אבל היא בהחלט מקשה על החיים של מי שנושא אותה ואני ממליצה לחתור לשנות אותה.
(לא מתייחסת לשאלה על תגובת הסביבה למופנמים,לדעתי לא תורמת כלום לפיתרון).

supersonic777

New member
אותי לא,ממש לא!ואם חברות שלך מתייחסות אלייך כאל אוויר...?

תחליפי חברות!אלה לא חברות שלך!
&nbsp

מדובר באנשים חדשים או ארועים חברתיים של אנשים שלא קרובים אלי

אם אני יוצאת עם חברות שלי וחבורה אחרת מנסה להתחבר אלינו, אז די מתעלמים מקיומי.
פעם הייתי נשארת בסיטואציה ומרגישה רע, היום אם אני רואה שזה קורה אני אמורת לחברותיי שלא נעים לי אני הולכת ואין לי בעיה שישארו.

ommerl

New member
מופנמות

מופנמות זה סוג של הסתרה של העצמי.
קשה להבחין באדם שמסתיר את עצמו. אדם שקט שתופס מעט נפח בכוונה. שעושה הכל כדי לא למשוך תשומת לב.
&nbsp
זה לא מרתיע כמו שפשוט לא שמים לב למישהו כזה.
&nbsp
למה את יוצרת את עצמך כמופנמת? למה את מסתירה את עצמך?
אני ממליץ לך לחשוב על השאלות האלה. לא לענות לי במהירות כמו שלפעמים אנשים נוטים לעשות.
באמת לחשוב על זה לעומק ולתת לרגש לעלות. לדעתי את יכולה לגלות דברים מעניינים על עצמך.

הי עומר:)

זה כנראה פחד מדחייה שמגשים את עצמו.
אני חושבת שזה מעגל, שמההתחלה אני טיפה יותר ביישנית, אבל כשמתעלמים מקיומי זה כבר מתגבר.
אגב, לא תמיד זה ככה, לפעמים כשאני לא מרגישה דחויה אני כן דומיננטית ופתוחה, אבל זה קורה בעיקר עם אנשים שאני פחות או יותר מכירה.
האם יש רובד יותר עמוק לשאלה שלך?

ommerl

New member
תמיד יש רובד יותר עמוק

ממה את פוחדת בדחייה? מה את פוחדת שיקרה אם ידחו אותך?

זה מביא אותי

לנושא של חוסר בטחון שזו לא הכוונה שלי. יש מופנמים עם בטחון ויש שבלי. אני יודעת שגם כשיהיה לי בטחון עצמי גבוהה במיוחד עדיין אהיה מופנמת, אז תהיתי אם יש ועד כמה, אנשים שזה לא מאיים אליהם ולהיפך, מסקרן אותם.

ommerl

New member
מה זה מופנמים עם ביטחון?

הכוונה לאנשים שבוחרים להיות שקטים, שלא ממקום של חוסר ביטחון?

כן

שלא מרגישים צורך להתחבר או שכולם יחבבו אותם (חוץ מאנשים שחשובים להם)
דוגסPC ופרפרי אהבה נחמד לשמוע:)
האם יש פה אנשים מופנמים שגם הרגישו שמתעלמים מהם בצורה מסוימת?
שוב, ברור לי שיותר קשה להתחבר, אבל לפעמים זה בצורה ככ בוטה לדוגמא ששואלים את חברתי/יי אם אפשר להזמין לבוא איתם בלי לשאול אותי אפילו מתוך נימוס.

למעלה