עבודה על מופעי סוף שנה
לדעתי השאיפה צריכה להיות להתחיל לעבוד על המופעים כמה שיותר מוקדם, להתקדם מהר (אפילו במחיר של פישוט המופע) וכך להגיע שבועיים לפני המופע בלי לחץ גדול, כשמה שנשאר לעשות זה תיקונים קלים, תיאום וניקיונות. כל זה יאפשר באימוני חזרות גם לשלב דברים אחרים שלא קשורים למופע, כמו עבודה על מכשירים ייחודיים, הפתעות ועוד דברים לא חשובים שכל השנה לא עבדו עליהם (כיוון שהם לא חשובים). זאת בשביל רענון וסיום השנה בטעם טוב ולא מאוס. סיום השנה הוא פרק זמן מאוד חשוב. בתום השנה ולאחר החופשה, המתעמלות מחליטות האם הן ממשיכות בחוג או לא. הזכרון של תקופת סוף השנה הוא חזק, משום שהוא האחרון ולכן חשוב שיזכרו משהו מעניין, מהנה, מרגש ולא לעוס, לחוץ, משעמם, מאוס או מקובע מידיי. יש הגורסים שבתקופה זו אפילו כדאי דווקא אז ללמד אלמנטים חדשים, כדי ליצור אצל המתעמלות תחושת התקדמות, מוטיבציה לחזור בשנה הבאה ולהמשיך את אותו אלמנט. לתת להן תחושה שיש עוד מלא דברים כייפיים ומגניבים שיש לעשות בשנה הבאה. בנוסף על כך, מופע לפעמים יכול לא להצליח (נדיר, אבל קורה), או שפשוט מתעמלת מסוימת תפשל במופע, ואז במקום שהיא תלך עם תחושת בושה/כשלון/אכזבה וטעם לא טוב, לפחות ייזכרו לה הרגעים היפים מהאימונים האחרונים שלא היו כל כך מזמן (=אני לא מתעמלת כל כך גרועה, אני לא נתקעתי, לא התדרדרתי, אני כן אוהבת התעמלות). בחזרות למופע עצמו, חשובה הבנייה נכונה של האימון. כשזורמים אם החזרה, אז יש הרבה רגעים של אי עשייה (כשמתעמלת או קבוצת מתעמלות מקבלות את תשומת הלב והשאר מחכות/מקשיבות, לא עושות כלום), חלוקה לא נכונה של זמנים, כאשר מתמקדים בחלק אחד של המופע (בד"כ ההתחלה) ומנקים אותו, ובסוף רצים מהר ובפזיזות על יתר החלקים, יש הרבה חזרות לא מוצלחות (בכל קבוצה, בכל מופע) והמתעמלות מרגישות את זה. לכן חשוב להבנות את האימון חזרה, בדיוק מה עושים, איך, עם מי ומתי, כדי למזער דברים כאלה. דבר נוסף, חזרות רבות ורצופות, בייחוד כאלו ש"מסמנים" בהן את התנועות והאלמנטים, ולא מבצעים מלא, גורמים לחוסר ריכוז, לביצוע לא נקי או לא חינני ולהרגלי עבודה (כלומר הרגלי מופע) לא טובים, אשר ברגע האמת, במופע עצמו יבוצעו כפי שבוצעו עשרות פעמים בחזרות ולא פעמים בודדות כמו בחזרות המלאות. לכן רצוי לא יותר מידיי חזרות רצופות, אלא פרוסות על פני הרבה אימונים, אך איכותיות יותר. כל מה שאמרתי נכון בתיאוריה. מבחינה מעשית, מעולם לא הצלחתי ליישם את כל זה. כמעט תמיד יש לחץ לפני, סטייה מהתוכנית, חוסר מעש, חזרות רצופות וכו'. אין מה לעשות. זה בסדר. אבל לפחות לשאוף לכמה שיותר מכך...