מופע בתאטרון הסימטה "Sinagoga" , שיתוף בין

מופע בתאטרון הסימטה "Sinagoga" , שיתוף בין

שחקנים ישראלים וסרבים. מי שמעוניין פרטים באתר : http://hasimta.com/shows/singoga.html הייתי היום במופע .... צריך להגיע עם ראש פתוח...... ! שונה מכל מופע אחר שראיתי עד כה !!! מירי

שלום מירי, אולי בבקשה תסבירי איך מתנהלת ההצגה

מירי היקרה, ראיתי באתר שצרפת, שבהצגה נראים צילומים מבית הכנסת בנוביסאד, מדהים כי זה מקום שקרוב לליבי, משפחתי כידוע לך מזרניינין ונוביסאד. אותי מעניין במה שונה הצגה זו מכל הצגה קונבנציאונלית אחרת שהיית בה? ואיך משתלבים דוברי עברית, סרבית וערבית ביחד? תודה רובי סרבי

Sinagoga

לפני שאני מספרת על איך ההצגה מתנהלת, לידיעת מי שרוצה לחזות בה, היא מוצגת רק עוד היום ..... השפה העיקרית שבה מתנהלת ההצגה, היא עברית. בתחילת המופע נשמע תאור אודות ה- "Razija" שהיתה על שפת הדנובה בנובי - סאד. נשמע כאילו אחד השורדים מספר קורותיו. התאור מתורגם לעברית. (אגב השפה הערבית אינה מדוברת בהצגה , יש רק קטע של שיר ברוסית ) אחרי - כן, כל המופע מבוסס על סיפורי התלמוד אותם השחקנים מנסים להמחיש במלל, אור-קולי,שירה ותנועה . בתמונות מביה"כ בנובי - סאד, מוקרנות במהלך אחד המיצגים על גבי וילונות שקופים. האמת, שקצת קשה היה לי להבין את הקשר בין ה- " Razija" למיצגים ..... אם משהו ראה, אשמח לשמוע את גירסתו ! המופע כשעה , האולם ממש קטן ומכיל כ - 60 מקומות . מירי

faridi

New member
חבל שהודעת רק היום

אם הייתי יודע שבוע לפני כן, אולי היה סיכוי שאשתתף.

אחרי פגרת הקיץ סינגוגה נמשכת בתאטרון הסימטה

תודה למירי על העידכון, ובכלל על כל שלל המיידע שהיא מעבירה לפורום זה, רובי סרבי

ה-Razija כהקבלה לסופו הטרגי של רבי עקיבא

רבי עקיבא שראה את תקוותיו ותלמידיו נרצחים מול עיניו...

faridi

New member
סיפור ידוע וּמרגש

צמרמורת עולה בזרועותיי כל פעם מחדש שאני שומע את הסיפור הזה מהתלמוד; "שמע ישראל" קרא ותלמידיו הופתעו איך ברגע קשה כזה וענה להם ר' עקיבא:"כל חיי חיכיתי לרגע הזה שאוכל לקיים מצות "ואהבת את ה' אלקיך בכל לבבך ובכל נפשך" מה זה בכל נפשך? אפילו לוקח לך את הנפש.

../images/Emo41.gifדבר במאית סינגוגה הגב' יוליה גיניס../images/Emo41.gif

שלום רב, אתמול בערב לפני הצגת נעילת העונה, שוחחתי עם במאית ההצגה 'סינגוגה' הגב' יוליה גיניס שהואילה לשלוח לנו תמונות מההצגה והפרזנטציה בביה"כ בנוביסאד, יחד עם תשובה לשאלתה של מירי מירי. מדברי הבמאית יוליה גיניס: " שמחתי מאוד...לדעת על קיום הפורום והתעניינות במופע שלנו סינגוגה. אני אעדכן...על הצגות נוספות של סינגוגה בארץ. בשבוע הבא אני יוצת לחו"ל על מנת לקדם את הצגת סינגוגה בבתי כנסת השונים במזרח אירופה. הודה על כל מידע ממבקרי הפורום על קשרים עם קהילות יהודיות בארצות יוגוסלביה ועם מוסדות תרבות באזור זה. אני שולחת ...כמה תמונות מהמופע בסמטה וגם מהפרזנטציה של הפרויקט בבית הכנסת בנובי סאד כשעוד היינו בתהליך עבודה על המופע." הבמאית גב' יוליה גיניס הבהירה נקודה חשובה שנשאלה ע"י מירי מירי היקרה, ובקצרה: "המטרה לא לעשות עבודה על השואה אלא מופע עבור בית הכנסת בנוביסאד שתהייה בו אווריה יהודית. ההיסטוריה היהודית בנוביסאד נגדעה ע"י הראצייה ועל כן נבחר רבי עקיבא כדמות מייצגת של קדוש מעונה /הוא גם סמל לאמונה גדולה עם סוף טרגי. למרות זאת לא איבד את אמונתו. תלמידיו נרצחו מולו עיניו ולא התגשמו משאלותיו אך הוא המשיך להאמין. חשוב מאוד ששחקנים וקהל סרבי הרגיל לפקוד את בית הכנסת כל שבוע לקונצרטים במוזיקה קלאסית ובלקנית, יגיע באוקטובר השנה לחזות בסינגוגה עם אווירה יהודית הרואית ולאו דווקא דתית בלבד." סינגוגה תאטרון: הסימטה ת"א ההצגה סינגוגה הועלתה בתמיכת מרכז התרבות בנוביסאד בימוי ועיצוב: יוליה גיניס 054-3100763 עיצוב ווידיאו: גיל שפרלינג הפקה: אלינה פלדמן 052-6510081 משתתפים: עינת מעין סגל, מירית נתן, נטע לכיש, יהודה (ולדימיר) גורנשטיין משתתפים מסרביה: Vinko Stupar, Srdjan Simic, Dejan Sharkovic, Ervin Hadzimurtezic בכבוד רב, רובי סרבי

לרובי סרבי כל הכבוד על היוזמה לאיתור הבמאית

תגובתה, דברי ההסבר והתמונות !!!! עכשיו ההצגה ברורה לי יותר !!!! וגם אמליץ בפני מכרי בנובי - סאד.... אולי אפשר לבקש את הבימאית שתודיעה כאן בפורום מתי תתקיימנה הצגות נוספות והיכן, בכדי שכל המעוניין מהפורום יוכל לראות את ההצגה. שתהיה לכולכם שבת נהדרת !!!! למרות החום הגדול תהנו .... (כל אחד בדרכו ! ) מירי

למעלה