מופע הצדעה לרוקסן

doriso

New member
מופע הצדעה לרוקסן

אמש הגעתי למועדון החדש של ערוץ 24 בשיתוף עם אחת מחברות הסלולר למופע הצדעה למועדון המיתולוגי שטיפח עשור של רוק ישראלי משובח והכיל להקות ואומנים שהפכו לקאלט ישראלי מין השורה הראשונה. אני מודה שהגעתי מחויך, צפיתי סוג של פלאשבק לגיל 16, ולשמחתי לא התבדתי: זה התחיל כשחמי רודנר, חבוש בכובע מוזר משהו, עלה לבמה והזמין את קורין אלאל, כבוד לרוקרית העברית הראשונה, לאחר שלושה שירים (התקציב הממוצע לאומן) עלתה איגי וקסמן שהזכירה איזה אנרגיות היו לה פעם עם "אדום" הנפלא וכמובן "שא אותי לאשה". את וקסמן החליפו דן (תורן) ודנה (ברגר) שיצגו את "באלגנה", עם "שקט", ו"גברים מקצוענים", כשרק "מלך" היה חסר קצת, אבל רק עד שתורן ביצע את "לבן על לבן" האלמותי. לאחר הפסקה מתודית לצורך כיוון כלים עלו "כרמלה גרוס ואגנר" שהרעידו את המועדון, כשאחריהם עולה שוב רודנר (סוג של מנחה) ומזמין את שרון מולדבי, שהיה היחיד שהצליח לאכזב עם "ירח כחול" ו"מוזיקה בפנים" וללא כל זכר ל"חם ומתוק" או "גן חיות". בשלב הזה בו שקלתי לדרוש את הכסף חזרה עלה מאור כהן והשכיח את כל העניין מראשי, בעודו צועק “מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר" ומסיים בסיפור על שכיין שלא ישיין . . . אחרי כהן עלתה "תערובת אסקוט" המעולה לשלושה שירים משלהם כשאמדורסקי מזכיר לנו איך מנסרים על גיטרה. בשלב הזה תאני הכריז על ההופעה הנועלת של הערב, בעודי תוהה אם פספסתי מישהו ברשימת ההופעות תאני מזמין את "איפה הילד" שעולים עם סולן נטול כובע להפתעת כל או רוב הקהל, ושרים שיא ערב של שבעה שירים, כולל כל הגדולים כגון "לבן בחלום שחור"ֿ, “מישהו שומע אותי" ועוד. היו גיטרות, היה רוק, היה יוסי.

bleeding guitar

New member
איך איך איך לעזאזל איך ../images/Emo168.gif

אפשר להתאכזב מירח כחול? אחד השירים הכי מדהימים שיש

doriso

New member
--->

לא הובנתי נכון, האכזבה לא היתה מ"ירח כחול" אלא מהעדרם של "גן חיות" ו"חם ומתוק". לא באתי לשם בשביל יבבות, באתי בשביל רוק!

clyps

New member
היה מעולה!

אסף אמדורסקי ראה לנכון לקפוץ ולהיתנגש בכל מי שקרא לעצמו "קהל", וגם בי לצורך העניין.. נדחקתי על הבמה אבל לא סבלתי.. ההופעה של קורין הייתה כיף אדיר בשבילי בעיקר אחרי שלא ראיתי אותה בהופעה הגונה כבר חצי שנה, וגם מכיוון שביצעה שלושה שירים משכמם ומעלה: "פירות אסורים","תן לי קצת ממך" (שהיה אדיר), ו"מותק" (שלא שמעתי מאז מרץ של שנה שעברה). קוראים לי למטה, אבל השורה התחתונה היא , שהיה כיף גדול וחסרו לי שם שלוש בנות מוכשרות שאחת מהן כבר לא איתנו , הלא הן "המכשפות" שנהגו להופיע ברוקסן. מקווה שיהיה משהו דומה בעתיד. "לבן על לבן" היה תענוג. שיר
.

איזו נוסטלגיה נהדרת!

היה מענג... נכון, קצת הרגיז אותי שרבים עלו עם בלאדות רוק (טובות ונהדרות, אבל עדיין... רצינו לבעוט ולתת ברוקנ'רול!!!) אך מלבד העניין הפעוט הזה, מדובר בחגיגה מענגת!!! אני אתעלם מהנוכחות המביכה של דנה ברגר ואחמיא לה על היותה נערת רוקנ'רול קלאסית, כזו שכותבים עליה שירי אהבה (חמי, למה לא שרת לירמי את "נפלת חזק"??? היה חסר, דווקא בגלל העיתוי על הבמה המשותפת) אשתחווה בפני קורין, רודנר (מפיק הערב), תורן ומולדאבי המהווים ללא ספק את יקירי הברנז'ה- מוכשרים בטירוף! אבירי הרוק הישראלי. וברגע שמאור כהן עלה על הבמה, כל כך השתוללתי מהררררריקי שלו, שרציתי להשאיר אותו יחף עם בוקסר על הבמה (למה ג'ינס, למה לא ללכת עם הנוסטלגיה עד הסוף???) אבל מעל לכל: "תערובת אסקוט"! דאם! איזה יופי!!! ירמי היכה על התופים באופן שגרם לי לרצות להתפשט (התאפקתי)- וחייב היה גם לגנוב קצת את הפרונט של הבמה עם התזת המים על הקהל, אמדורסקי היה מדוייק ובועט, נסחף בדיסטורשיין כשהוא יורד עם הגיטרה אל הקהל עד שניתקה מהכבל ואילצה את הבקליינר לעזוב את הג'וינט בקפיצה. היה סולו מטורף ויפה- וג'נגו.... אחחח ג'נגו. אח"כ הגיע הדובדבן שביעס את כולנו: הופעת איחוד של איפה הילד!!! כמה חיכינו, כמה רצינו!!! למה מבעס? כי זה לא הספיק...
הם נתנו את השירים הגדולים, ללא ספק (מישהו שומע אותי בלי הפה-פה-פה-פה המפורסם, אחד אלוהים, לבן בחלום שחור, עליזה של שריג הגאון, מה שעובר עליי עם קרב גיטרות מעולה), הם החזירו לנו את ההרכב המקורי (עם אופיר בר עמי), אסף מרוז על התופים נראה כאילו הוא עדיין ברוקסן, באותו הגיל עם אותה אנרגיה, וידענו שיש עוד הרבה, הרבה, הרבה מהם שאנחנו רוצים להישאר ולשמוע...!!! בקיצור, היה ערב גדול ומריח כמו רוח-נעורים. לירון תאני המנחה, היה משעשע ושנון כהרגלו ("בעוד 15 שנה ערב מחווה ל"ארומה"...
) אפילו הסאונד הקצת בעייתי של מועדון 24, גדודי הסלבס ואנשי הפרסום, לא הצליח להרוס לנו את הקפיצות המיוזעות. בפעם הבאה בפארק, מרתון של לילה שלם! שמישהו ירים את הכפפה...

clyps

New member
לירון תאני היה בהחלט משעשע..

"חלקכם הגדול היה במועדון ונהנה ממנו, ואפילו הילדים (אנחנו אגב) שעומדים בקדמת הבמה והיו רק מחשבה טובה בזקפת הבוקר של אבא.."

"אלה מכם

שעומדים שם מאחורה והיו בימי רוקסן- אני רוצה לומר לכם תודה שלקחתם בייביסיטר ובאתם- ולאלה מכם שעומדים בקדמת הבמה ולא היו ברוקסן- אני רוצה לומר תודה שברחתם מהבייביסיטר ובאתם..."

Walk On Water

New member
חייבת לציין ש

הייתי באיזה מועדון של רוק ישראלי בקריות שלשום, ואיגי הופיעה.. והייתה פשוט.... מלכה
למרות שבקושי 20 איש עמדו ושמעו את ההופעה(ממש ביזיון!), היא הייתה מצויינת.

cloclo

New member
למרות שעברו לא מעט שנים, אולי כדאי לזכור

שרוקסן אמנם היה ה-מקום להופעות בתקופה ההיא ואני מתגעגעת עד היום לחלל להופעות בסגנון הזה, אבל גם היה מקום שניצל בצורה מחפירה את האמנים שהופיעו בו, ובייחוד את הצעירים והמתחילים שקבלו שם במה.

למעלה