מופע והופעה

אי-מייל

New member
מופע והופעה

כאשר אתה הולך למקום ששחקנים או זמרים מופיעים, אתה הולך להופעה או למופע? מה ההבדל? מי? מה? מתי?

קא זו או

New member
ועוד תמיהה

לאחרונה פגשתי את שלוש המלים האלה: פֶּגֶשׁ מִפְגָשׁ פְּגִישָׁה ממה שהסבירו לי: פגש מתייחד למפגש מיני, קדם מיני מפגש מתייחד להתוועדות פורמאלית, לצורכי עבודה, כתיבת חוזה פגישה צורת האם שאפשר להשתמש בה במקום כל אחת מהאחרות. אני חושב שגם מופע/הופעה מתנהגים על פי אותו הגיון.

YoreShmaNa

New member
פגש - מיני??

אני פגשתי במילה פגש לראשונה בצבא. עוד נסיון לבדל בין סתם מפגש לבין פגש קצינים שנשמע הרבה יותר רציני.

קא זו או

New member
לא היה לי ספק שהמקור צבאי

אבל "מקורותיי" מתעקשים על פגישה לעניני מין בלבד, או פגישה לצורך קדם מיני.

מוגג

New member
אין מקשים על הסלנג.

מקורותיך טועים. פגש היא מילת עגה שאכן נוצרה כדי לבדלה מסתם מפגש או פגישה, כמו שכינוס הפך לכֶּנֶס. יום אחד היא תמצא מקומה במילון (אם לא הגיעה כבר אליו).

קא זו או

New member
מוגג, איש יקר

הזכרת לי את בן-אהרון שבעקבות הפסד של העבודה בבחירות ביקש להחליף את העם. מקורותיי לא טועים, כי מקורותיי משתמשים במילה הזו באופן שיטתי. אגב, זו מילה שהורתה באינטרנט. לדעתי הרבה יותר מהמשמעות הצבאית המשמעות המינית תקבל תאוצה. [פגש = סטוצ].

מוגג

New member
כמה אנשים מונים מקורותיך?

נדמה לי שקצת פחות מאלו שבן אהרון רצה להחליף. ובהזדמנות זו נזכיר את הפגִישוּש שהוצע כתחליף לבליינדייט.

נֵץ

New member
להיסטוריה יש שרת?

היא צריכה תחזוקה?

מוגג

New member
יש his-story

ויש her-story . כל אחד/ת והנרטיב/ה שלו/ה כל ההיסטוריות משופצות ונרטבות מחדש כל הזמן.

מוגג

New member
אין הבדל רב

אם כי כל אחת מהמילים משמשת גם להוראות נוספות: מופע משמש גם לתיאור של תופעות אחרות - מופע הירח; מופע רמזור קצר. הופעה - שם פעולה. הצגה חיצונית של אדם - יש לו הופעה שחצנית. נראה לי שבעברית המדוברת נוצר איזשהו בידול אינטואטיבי בין מופע להופעה אבל הוא אינו מוחלט - מופע מתייחס לתוכן בדרכלל - מופע זיקוקין די-נור; מופע מחול; ואילו ההופעה מתייחסת למופיעים - "אתה בא להופעה של מופע הארנבות של ד"ר קספר?" "לא. אני אני הולך להופעה של תופעת דופלר" כמו כן, "הופעה" משמשת כאשר סופרים את הפעמים בהם הועלה המופע - "יש לנו שלוש הופעות ביום". מופע רוק (פופ/תיאטרון/ ג'אז) והופעת רוק משמשים בערבוביה (היזהרו ממחלות מדבקות) כי מתייחסים גם לאירוע וגם לתוכן . לכן, אפשר ללכת למופע זמר או להופעה מוזיקלית העיקר שתיהנו.

קא זו או

New member
לגבי 'מופע'

שמתי לב שאנשי חינוך נוטים לדבר על 'מופעי' התלמיד, וכוונתם לא לתכנים אלא לappearence. אבל זה חופף 'מופע הירח'. מענין ש'מופע' מתיחס לתכנים בעוד 'הופעה' מתיחסת לצורה.

מוגג

New member
מופעי התלמיד?

אתה יכולהרחיבנושא? לא נתקלתי בכך. נשמעניין.

קא זו או

New member
בוודאי

1. ציוניו השונים 2. התנהגותו במצבים שונים וכו' וכו' אגב, אתה בוודאי יודע שבשנות ה- 80 דר' עטי ציטרון[לא שגיתי באיות שמו הפרטי] דיבר על מוּפע, זה היה תהרגום שלו למילה: performance, שהיתה ייצוג ושם של "תיאטרון" מסוג אחר, כמו המוּפעים של דני זקהיים ז"ל, אם מישהו כאן בפורום מכיר את האיש, ולא רק את אחותו. אבל ציטרון היה היחיד שהשתמש במילה הזו. לא פגשתי אותה מאז.

מוגג

New member
תודה.

לא נתקלתי בביטוי. חן חן על המידע. ומקורותיך עדיין טועים ומטעים.

ססילי

New member
נראה לי שאחת הדרישות ממילה (ישנה

כחדשה) היא שהמילה תהיה ניתנת להגיה תוך מאמץ סביר. "מוּפע"?

קא זו או

New member
כן, אז הוא חשב שהוא "נורא" מקורי

המציא מילה בעברית, יצר מושג חדש וכו' וכו' ועד היום מדברים על אמנות ה"פרפורמנס".

למעלה