מופע למבוגרים

bobani

New member
מופע למבוגרים

היי אני לא שוחה במקצועיות כמוכם בתיאטרון בובות אני בדרכי ההתחלתית. אבל יש לי משהוא בראש ממזמן, ואני רוצה להוציא אותו, ותהיתי אם יש לכם אפשרות לייעץ לי ולעזור. אז ככה אני מעוניינת לעשות מופע של תיאטרון בובות למבוגרים, כשהבמה עצמה היא קרוסלה מסתובבת וכל בובה כמו סוס תיראה מפלסטיק. ואז כל בובה בתור שלה מסתובבת ונעצרת מול הקהל ואז הראש זז ומתחיל במונולוג : מספר על הילדה שישבה עליו לפני שבוע וההורה ליווה אותה .. ואז בשלב זה חשבתי להחשיך ולהמשיך לקריין כסוס ואז להקרין קטע וידאו שאצלם מראש שבו אני מראה את הסיפור שהסוס מספר ע"י בובות , וכך כל חיה בתורה מסתובבת ומדברת . זה רק הרעיון הראשוני כמובן שאפשר וצריך לפתח אותו עוד ויש לי עוד הרבה לספר על זה. אבל אני מעוניינת בדעה. חיפשתי בכל מני אתרים תיאטרון בובות שמסופר דרך קרוסלה ולא מצאתי כלום תהיתי אם יש לכם חומר בנושא אשמח לקבל ולהשכיל

אממממ... אז ככה...

קודם כל כבוד על האומץ לחשוף רעיונות בפורום באינטרנט. לגופו, הכוח של הבובה הוא בעשיה הפיזית שלה. אם כל סוס מדבר מונולוגים, במה הוא שונה משחקן? מה היתרון שלו כבובה? ומה יתן השימוש בוידאו? הרי אפשר להראות את הסצינות על הבמה. הוידאו הוא דו מימדי ו"קר" ביחס לסצינה שמשוחקת "חי" מול עיני הקהל. הצעתי היא להניח לרגע את הרעיון של הקרוסלה בצד ולחשוב על הסיפור שהסוס מספר, למה הוא מספר אותו, מה מיוחד בזווית הראיה של סוס (לצורך העניין, משופד על מוט ברזל ומסתובב כל הזמן במעגלים - אז הוא לא רואה הכל כל הזמן, כי חלק מהזמן גבו להתרחשות). מה המשמעות של הקרוסלה? המעגליות? התחושה של צעצוע ענק? קרוסלות בדרך כלל ממוקמות בלונה פארקים. יש לזה משמעות בעלילה? הילדה מגיעה לאזור של "כיף" ואז קורה משהו שמשנה את התחושה הראשנית? על כל רעיון ומחשבה צריך לשאול "למה". ככה דגיעי לעוד הרבה רעיונות. אילן

../images/Emo45.gif like ../images/Emo45.gif like ../images/Emo45.gif like מאוווווד

יופי של חומר למחשבה נתן לך אילן

גם אני לייקתי את מה שאילן כתב

וגם כל עיניין הקרוסלה לא יתקיים עדיין מעיד על חשיבה מחוץ לקופסא ובוודי יהיו רעיונות מדהימים אחרים

bobani

New member
לכן שאלתי

כדי לדעת לא צריך לקטול. קיבלתי את מה שאילן סביר אמר וזה פותח לי את המחשבה

שיווווו חס וחלילה מה פתאום לקטול../images/Emo35.gif

איך הבנת מדברי או מדברי מי מהכותבים נימה של קטילה? הפורום הזה נטול ארס לחלוטין והכל כאן מתוך אהבה וחברות הדדית. אני כתבתי שהרעיון של הקרוסלה גם אם תחליט/י לא להשתמש בו בסופו של דבר מצביע על חשיבה מחוץ לקופסה ועם סוג כזה של חשיבה מגיעים תמיד רחוק. כך נולדים הרעיונות הכי גדולים. נורא אהבתי לקרוא איך אילן נתן פוקוס לדברים והעלה נקודות למחשבה אך אין בכך כדי לקטול אותך. נהפוך הוא. אילן אדם מאד עסוק וזאת מחמאה לקבל תשובה כל כך מפורטת ומעמיקה. זה סימן שיש בך משהו שמשך את תשומת ליבו. (סליחה אילן שדיברתי בשמך). כל טוב

ועכשיו אני רואה איך התגובה הראשונה שלי

נכתבה בצורה כל כך עילגת ולא ברורה. למשל רציתי לכתוב "וגם אם רעיון הקרוסלה לא יתקיים" ובמקום זה כתבתי "גם עניין הקרוסלה לא יתקיים". אוף יצא לי עקום. אז סליחה שנקראתי לא נחמדה.

bobani

New member
חוסר הבנה שלי

אני לא מסתדרת עם הכתיבה , כתבתי מכתב ארוך ועשיתי בטעות אנטר וזה עף לי אין לי מושג לאן. בכל אופן אכתוב שוב, אני נפגעתי ממה שאת כתבת על "לצאת מהקופסא" אבל לאחר שהסברת הבנתי שגם הבנת הניקרא אצלי חלש . אני מודה לך על ההבהרה אני מודה ומעריכה מאוד את ההנחיה של אילן כי זה בדיוק מה שרציתי לקבל עכשיו חזרתי מחולון ראיתי שוב את הריקוד של פלורה וראיתי את אילן וניסיתי להגיע אליו להגיד לו מילים טובות על ההנחיה אבל לא הצלחתי לדבר איתו בכל אופן כניראה שאני רגישה מדי, ונדרש גדלות נפש בכדי לכתוב לי בחזרה שלא התכוונת ואני ממש ממש מעריכה אותך וזה נותן לי הצצה קטנה לחוות אותך כאדם עם לב טוב. תודה לך על הלמידה

למעלה