מופקרות נמאסתן!!!

מופקרות נמאסתן!!!

ב"ה קודם כל אקדים ואומר שאני מכאן.... רק שאינני רוצה לחשוף את הנפשות הפועלות ולכן מבקשת רשות להשאר באנונימיות.. וודאי קראתם גם אתם רק שאני שמעתי על המקרה המזעזע ממקור ראשון. אונס בת אולפנא בצפת. הבת השניה שלי לומדת באולפנא הזו זו השנה הראשונה שלה שם... מחוץ לבית... היא הביאה מספר פעמים חברות לביקורים בישוב שלנו ואני הייתי מזועזעת!!! מכירים את תופעת המכנסיים תחת החצאית? מבחינתי זה סימן ברור להתפקרות וחבל שההורים לא ערים לזה. הבת מספרת על שתיה מופרזת ועל עישון ועל התרועעות עם בנים ואף עם גברים... הבת הבכורה שלומדת באולפנא בי-ם מספרת את אותם סיפורים. ואני שואלת אתכם וגם את עצמי..... האם בזה שאנחנו שולחים את הבנות היקרות שלנו מהבית אנחנו בעצם מפקירים אותן? האם החינוך הקפדני שלנו היה מונע את ההפקרות הזאת? מה חשבה אותה נערה שקבעה עם שלושת הבחורים? שהם יקראו את פרשת השבוע??? ל מה היא מתפלאת כשהיא מסכימה ללכת ביחידות עם גברים ושותה לשוכרה? האשמה היא ללא ספק גם עליה וגם על הוריה ואנשי החינוך שלא הסבירו את ההבדל בין מותר לאסור!!! אני מודאגת..... באמת מודאגת..... חושבת שאנחנו כהורים צריכים לעשות חשיבה מחודשת על כל מה שמתרחש הרחק מהבית!!!

כרישונת

New member
אני חושבת שראוי לפצל את מה שכתבת.

נתחיל בזה שאונס זה אונס. ולא משנה אם לבשה מכנסיים מתחת לחצאית או לא. אם היא אמרה "לא" אז זה לא. מצד שני, יש עוד כל מיני דברים קשורים. לא קראתי על המקרה הזה לכן אסתמך על מה שאת כותבת. הנערה הספציפית הזו או שהיא אידיוטית או שהיא רצתה. אין לי הסבר אחר.. ללכת עם שלושה גברים ולהשתכר.. נו באמת. מכנסיים מתחת לחצאית זו התפקרות? יש בנות שחוגגות בלי כלום מתחת לחצאית ואחרות שהן צנועות להפליא עם המכנסיים גם אם בלי חצאית מעל (רחמנא ליצלן!) גם אני למדתי באולפנא, וגם אצלנו היו בנות ש"חגגו" ובאמת זו שאלה של חינוך מהבית, איך להתמודד עם פיתויים או שאולי אני שייכת לדור קודם כבר.. זו באמת נקודה למחשבה
ולהגיד "מופקרות" לבנות שאולי לא קיבלו חינוך מתאים?- לא יודעת, נראה לי לא שייך. אולי במובן שהפקירו אתן.. להתמודדות לבד. ובהחלט אני חושבת שהורים ומורים צריכים לעשות בדק בית.. אל תשאירו את הילדים לבד. וחינוך קפדני לעיתים גורם להתפקרות... קחי זאת בחשבון. מה אני אגיד לך.. באמת רחמי שמיים צריך פה. ו

Master Stav

New member
לא שייך לכאן והזדעזתי ....

מכנסים תחת חצאית זו התפקרות ? אולי זה יותר צנוע מכיוון שמדובר במשיהי שחוששת שבמהלך ריצה או שמחק יחשפו רגליה שלא נדבר ל לבניה המוצנעים ? ואונס הוא אנוס הוא אונס ...איש לא מבקש שיאנסו אותו וכן צריך למגר את התופעה מהשורש ...עונש מוות לאנסים היה הולם לידעתך אונס אינו אקט מיני אלא אקט של כוח והשפלה וככזה ...זה לא מגיע לאיש גם לא לנערה מבולבלת שמתרוערעת עם גברים/נערים שושותה איתם ...אונס לא מזמינים אונס הינו פשע נקודה .!!!

miyoos

New member
אם מכנסיים מתחת לחצאית זה המדד שלך להתפקרות

אז צר לי להודיע לך אך הבנות הכי צנועות וחסודות שאני מכירות הולכות כך ואף טוענות שמרגישות שכך יותר צנוע להן. נמאס לי שאנשים בציבור "שלנו" הדתי לאומי חושב שאפשר למדוד את הדתיות של מישהו עפ"י מראה. ברצוני להודיע לך שאני בזמני הלכתי פחות צנוע מבנות אחרות שהכרתי אבל יראת השמיים שלי לדעתי הייתה הרבה יותר גדולה. בת שהולכת עם שלושה בחורים (ולא שמעתי על המקרה אז אכתוב על סמך מה שאת כותבת) בגיל תיכון זו נערה שמשדרת מצוקה ובילבול ולא התפקרות. צריך לראות מה היה הרקע שלה לעניין, מה קורה בבית שלה, אולי היא עברה משהו בטח לא ישר להגיד זו אשמתה. את יכולה לשמוח כי כנראה את נותנת לבנות שלך גב מאוד חזק מהבית אך לא כולם מקבלים זאת. אני מכירה בנות בזמן שאני למדתי באולפנה (היום בת 32) שהיו כל הזמן מסתובבות עם בנים ויכולה להבטיח לך שמאחורי ההסתבבויות האלו היו סיפורים מאוד עצובים של בנות מבולבלות שמחפשות קצת תשומת לב. ואם נוקיע כל אחת כזאת אז באמת נגרום ליותר נזקים, צריך לחשוב איך לעזור לבנות אלו ולא להרחיק אותן.

חושבת שאת צודקת

בהרבה מקרים בנות מסתבכות בגלל צורך בתשומת לב. מסכימה איתך שצריך לבדוק כל מיקרה לגופו . לעזור ולא להרחיק.

lollapalooza

New member
אין לך מה להזדעזע.

לא יודעת מה אתה מכיר מהחברה הדתית, אבל תופעת "מכנסיים מתחת לחצאית" היא משהו אחר לגמרי מכל בחורה שתלך עם מכנסיים מתחת לחצאית באמת. יש בנות מאוד דתיות שהולכות במכנסיים (מסוימים מאוד) מתחת לחצאית, ויש בנות ששמות חצאית סמלית מאוד מעל הג'ינס שלהן, כדי שברגע שהן יצאו מבית הספר, הן יפשטו אותה. וזה פשר התופעה ולא יותר מזה.

Master Stav

New member
אני נשוי ....למשפחה דתית

אישתי מגיעה ממשפחה דתית מכפר יעב"ץ היזדעזעות האי לא מהמכנסים ....האלו בעיני זה שום דבר לא לפה ולא לשם ההיזדעזעות היא על אוהת אצבע מאשימה שבעיניה מכנסים הם סימן להתפקרות ...

lollapalooza

New member
זה לא מה שאמרת.

אתה שאלת "אולי זה יותר צנוע מכיוון שמדובר במשיהי שחוששת שבמהלך ריצה או שמחק יחשפו רגליה שלא נדבר ל לבניה המוצנעים ?" אני עניתי- לא זה המקרה. והתפקרות היא לא בהכרח מינית.

Master Stav

New member
בתוך עמיא ני חי ...

לא שאלתי ....אלא הצעתי אלטרנטיבה ....על דרך השלילה !!! וכן התפקרות היא לא מינית בהכרח אלא היא הרבה דברים ...... מסכים אם זה לחלוטין

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif אונס הינו פשע נקודה .!!!

ולמקרה שזה עדיין לא ברור למישהוא או מישהיא: "ואונס הוא אנוס הוא אונס ...איש לא מבקש שיאנסו אותו וכן צריך למגר את התופעה מהשורש ...עונש מוות לאנסים היה הולם לידעתך אונס אינו אקט מיני אלא אקט של כוח והשפלה וככזה ...זה לא מגיע לאיש גם לא לנערה מבולבלת שמתרוערעת עם גברים/נערים שושותה איתם ...אונס לא מזמינים אונס הינו פשע נקודה .!!!" מה היא חשבה לעצמה? אולי ילדה בתיכון בגיל הבגרות המבלבל לא חושבת יותר מידי? אולי היא עשתה טעות? ואיך כל זה מצדיק ולו במיל קטן את האונס?!?!?!!?!?
עוד מעט גם תגידו מה חשבה לעצמה ילדה בת 5 שגבר מציע לה ארטיק עם היא תבוא איתו..
גיל הבגרות הוא גיל קשה גם ככה. גיל מבלבל ומלא בבחינות של גבולות. מי שנמאס זה כל אותם האנשים / נשים שבמקום לעקור את תופעת האונס מהשורש, זורקים אשמה על הבחורה. תרצו או לא, ברגע שאתם מאשימים אותה, ולו ברמז, ולו באופן קל, אתם מתירים את דמה ודמם של שאר הבנות ונותנים צידוק למעשה נלוז ומזעזע שמשול לרצח.

ther MeסAn

New member
זה מה שקורה כשכופים על ילדים את הדת

מה הפלא שהם מורדים כשמגיל 0 לדבר עם בן המין השני נחשב לחטא? אני לא דתיה [אני ממשפחה חילונית רוסית, משום מה כל הרוסים בטוחים שחינוך דתי הוא יותר טוב] אבל למדתי ממש לא מזמן באולפנית עם יציאות כל יום מהבית וגם זמן קצר באולפנה עם פנימיה, ואני יכולה להבטיח לך שגם הבנות שלא לובשות מכנסיים מתחת לחצאית "מופקרות" בדיוק או יותר מאלה שכן. רוב החברות שלי לכיתה, דווקא הבנות היותר דתיות, היו מבלות את ההפסקות ליד הגדר בפלירטוטים עם בנים ועישון סיגריות, אז כמו שכבר אמרו פה, זה קשור לחינוך מהבית, וחלק מהחינוך זה לדעת לא לחנוק את הילד שלך. ולא רוצה להעליב, אבל אימא שקוראת לבנות שלובשות מכנסיים מופקרות ומאשימה ילדה שנאנסה צריכה "לעשות חשיבה מחודשת על כל מה שמתרחש בבית".

lollapalooza

New member
הגעתי מהעמוד הראשי-

אני למדתי באולפנא שלא הייתה פנימייה- למדנו והלכנו הביתה בסוף היום, וגם שם היו לא מעט בעיות. הכיתה שלי הייתה רחוקה מלהיות כליל השלמות הדתית. היו לא מעט בנות שעשו מעשים שלא מוגדרים כראויים לבת אולפנא. אם זה מבחינת לבוש צנוע והתנהגות צנועה ועד ליחסים עם בנים (גם יחסי מין), עישון ואלכוהול. אבל מה שהיה ניכר במקרה הזה, דווקא בגלל העובדה שלא מדובר בפנימייה והכרנו פחות או יותר את הבתים שמהן הגיעו הבנות, זה שהדברים היו קשורים לחינוך בבית. מי שחינכו אותה בבית להתלבש בצניעות גם מחוץ לשעות הלימודים, עשתה כך וכנ"ל לגבי כל התופעות האחרות. מי שלא היה לו אכפת, או שנתן דוגמה הפוכה מהנלמד בבית הספר, קיבל פחות או יותר את מה שהוא חינך אליו - ביודעין או שלא ביודעין. בקיצור, אני חושבת שבסופו של דבר, ילדים לרוב ילכו על פי מה שלימדו וחינכו אותם בבית. מי ששולח את הילד לבית ספר וחושב ששם כבר יקנו לו ערכים ובזאת הוא פטור מחינוך, טועה. זה לא משנה אם שלחת את הילד לפנימייה או לא, משנה מה אתה מראה לו בבית ומה הטמעת בו בגיל צעיר. לגבי "תופעת המכנסיים מתחת לחצאית" - אנשים, תבדילו. לא מדובר פה על כל בחורה שהולכת במכנסיים מתחת לחצאית. מדובר על תופעה ספציפית שבה בנות לובשות מכנסיים מתחת, במטרה להפטר מהחצאית כשיוצאים משער בית הספר או הפנימייה. זה גם די ניכר מסוג המכנסיים שהן ילבשו, ומההתנהגות הכללית שלהן.

לא שמעתי על המיקרה עליו את מדברת

אבל בלי קשר לכך הדברים שלך תפסו אותי ביום מלא תהיות בהקשר לאותו נושא בדיוק. ביליתי היום באולפנה ידועה ונחשבת במרכז הארץ. ראיתי יותר מדי בנות עם בגדים הדוקים, חצאית קצרצרה מעל לטייץ הדוקים, לק שחור או אדום ועוד. שאלתי את עצמי היכן ההורים? האם ההורים לא רואים כמה הבנות הללו משדרות מיניות? מה שאני מנסה לומר הוא שהורים צריכים לפקוח עיניים. בכל עת ובכל מקום. עישון, התרועעות עם חברה לא רצויה ואפילו סמים הם דברים שיכולים לקרות אצל כל אחד מאיתנו בבית. אנחנו צריכים להיות ערניים כל הזמן. וכן, אני בהחלט סבורה שהורים צריכים לעשות חשיבה מחודשת על מה שמתרחש בבית ומחוצה לו.

למעלה