מופתעת

מופתעת

אחרי ציפיה כל כך ארוכה
אחרי שהכמיהה כאבה ממש
אחרי עבודה עצמית ארוכה ומוצלחת
אחרי שהתבגרתי וצמחתי
היה נדמה לי
בטעות, כנראה
שאשמח כשההריון הזה סופסוף יגיע.

ביום ראשון גיליתי עליו. שמחתי נ ו ר א. כל היום, מאחת בצהרים ועד שנרדמתי מאושרת.
ביום שני קמתי עם עננה. ובינתיים היא הולכת ומורידה לי גשם על הראש ואני מתפלאת על עצמי כל כך.

כל מה שברור לי לחלוטין, מעל לכל ספק, בראש, פשוט לא מעניין את הלב. הלב מכווץ, חרד, חושש ובעיקר 'שופך' המון המון אנרגיה על מה שבכלל לא בשליטתו. בכלל.

בארבע ורבע הקטנה בכתה לעוד מים. והשינה ברחה ממני. ומאז אני בטוחה שמה שבקושי התחיל כבר אינו, כי בהריון בו פסק הדופק, היה לילה בו לא הצלחתי לישון בכלל וכנראה שזה באמת הלילה בו פסק הדופק.

בעלי צחק והזכיר לי שבשלושת החודשים הראשונים לכל הריון אני ממעטת מאד לישון, מתקשה להירדם ויותר מכך, מתקשה להירדם בחזרה אם התעוררתי.

מחר הולכת לבדוק שוב הכפלה.
מה, ככה? יום ביומו? עד הסוף (הטוב, אמן!)
אוף

shira3121

New member
אני להבדיל ממך לא ציפיתי, ידעתי שיהיה קשה אבל לא הערכתי

נכונה את עוצמת הקושי ומוצאת את עצמי בסבל ועל סף התקף חרדה כמעט כל היום וזה עוד עם ציפרלקס. וכמוך גם מחפשת סימנים ומשווה מה דומה ולצערי יש דומה כמו מבחן בקורס ונסיעה לאילת ובעקבות הפוסט שלך אני מחפשת בכוח את השונה.
וכן כנראה ככה עד הסוף הטוב.

מקווה שככה יהיה רק בהתחלה...

וכשיגיעו התנועות כבר תוכלי להיות יותר רגועה.
מאחלת לך מכל הלב הריון תקין ותינוק/ת בריא/ה

שירהד1

Member
מנהל
אני מקווה שיהיה לך יותר רגוע בהמשך,

ושהעננה תלך ותיעלם עם התקדמות ההריון. אצלי, זה היה לחיות בתוך עינוי נפשי- מהרגע בו ראיתי את שני הפסים ועד שמעיין היגיחה לעולם. ואני מזכירה- שהייתי מטופלת בן בטיפול תרופתי וגם בשיחות...
אני מקווה שאצלך זה לא יהיה אקסטרים רגשי כה קיצוני.
אגב, בהריון עם בני השני, שנולד לאחר הפלה אחת, איכשהו הצלחתי להיות ממש שמחה ומאושרת והריונית עם חרדות נורמאליות כמו כל ההריוניות האחרות. עד שבוע 10 היה לי קשה, ואחר כך- הייתי שמחה וטובת לבב.
מקווה שזה יהיה כך גם אצלך.
תעדכני אחרי הבדיקה, כמובן.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

shira3121

New member
ככה גם אני מרגישה, שאני בתוך סבל רוב הזמן

עם הפוגות קלות ברגעים שדעתי מוסחת וזה למרות שאני על טיפול תרופתי. יש לי שאלה קצת לא קשורה אליך- איך הצלחת לא לקחת מגוון תרופות כמו תמיכת פרוגסטרון אספירין וכו?

שירהד1

Member
מנהל
אם את שואלת אותי- אז זה לא ש"הצלחתי" או "לא הצלחתי"-

לפי הרופא והרופאה שלי, שנתתי בהם את אמוני ומבטחי, לא היה צורך בתרופות כאלו או אחרות.
באחד ההריונות נטלתי פרגניל, וקיבלתי טריזומיה 18...וזו היתה ההוכחה החותכת עבורי שרק עובר תקין יציל פה את המצב ולא שום כלום אחר.
זה היה ההריון היחיד שבו לקחתי פרגניל.

תמיכה של פרוגסטרון?- לא הייתי צריכה את זה בהיבט הרפואי. לא היתה שום בעיה ברמות ההורמונים שלי.
אספירין וקלקסן- כנ"ל. לא היתה בעיה בקרישיות יתר, ולכן לא המליצו על כך.
סטרואידים?- כנ"ל- לא היתה בעיה כלשהי שהוכיחה שיש צורך בהם.

לגבי הפלות חוזרות שלא מוצאים להן סיבה- יש שתי גישות- הגישה שאומרת שצריך עובר תקין וכל השאר- כבר יהיה בסדר (אם כמובן לא נמצאו שום בעיות בבירור ההפלות החוזרות), והגישה שאומרת שצריך עובר תקין, ואם הוא יגיע, אז כדאי לתת לו את כל התנאים הכי טובים שרק ניתן, ואז נותנים את הטיפול האמפירי (פרוגסטרון/פרגניל, קלקסן/אספירין, סטרואידים...).
הרופאים שלי היו בגישה הראשונה וגם אני, ספציפית לגבי עצמי, הרגשתי מה נכון עבורי. זה יותר עניין של תחושה מאשר ידע מבוסס. הרגשתי שאני לא מאמינה לגבי עצמי בטיפולים האמפיריים הללו.
אני חושבת שכל אישה צריכה להיות מטופלת אצל רופא/ה שהיא מסכימה עם הגישה שלו, וצריכה לבחון מה מתאים לה ומה לא, מה מדבר אליה ומה לא.

שירה דוד
09-7749028

תודה

ההכפלה תקינה, עברתי את ה-2000. בהמשך השבוע אלך לראות שק ברחם/דופק (נראה כמה אצליח לחכות).
מה שבאמת טורד את מנוחתי זה שאיבת האנרגיה העצומה של הסיטואציה, גם ככה הריון גוזל הרבה כוח, אז עוד יותר? יש עוד איזה שניים-שלושה דברים שאני עושה בחיים שלי.
מקווה שישתפר.
משתדלת להגיד לעצמי שהסיכויים לטובתי. שמרבית ההריונות מסתיימים בטוב. שמרבית ההריונות שלי הסתיימו בטוב.
ומקווה שאצליח לישון (קצת יותר).

שירהד1

Member
מנהל
יופי! -ואכן את צודקת- זה שואב המון אנרגיה-

בלי ספק. וטוב שיש עוד שניים-שלושה דברים שאת עושה בחיים שלך, ותמשיכי לעשות אותם, א'- כי אין ברירה, ב'-כי אם לא- אז בכלל תשתגעי והזמן יעבור עוד יותר לאט.
המנטרות שאת משתדלת לומר לעצמך הן מעולות, ותמשיכי לומר לעצמך את הדברים הללו, לא כי זה מה שיעשה את ההבדל, אלא כי זה הדבר הבריא בהיבט הנפשי לעשות.

שיהיו דיווחים טובים גם בהמשך!!!
שירה.

שירה דוד
09-7749028

רונית 294

New member
אכן קשה

ולצערי זה נהיה קשה יותר עם הזמן כי מרגישים שיש יותר מה להפסיד. ומצד שני, הסבירות שהריון מתקדם יסתיים לא טוב נמוכים בהרבה אבל עדיין קיימים. ובכל זאת, פתאום אני בשבוע 21 ומתקשה להאמין אני מאוד מאוד עסוקה הפעם. עם הגדולה, עם הקטנה בת שנה ועם העבודה (קודמתי בתחילת ההריון)... ולכן זה ממש עובר לי בלי לשים לב. תישארי עסוקה ותנסי לחשוב חיובי (לא שאני חושבת שיש לזה השפעה אלא כי זה כיף יותר) ... שמחה שהבטא כבר ב 2000. בטח כבר יש שק. דופק עוד אל תצפי לראות בשלב הזה.

למעלה