מוצאו של גולום - התערבות עם חבר

caliente1

New member
מוצאו של גולום - התערבות עם חבר

אהלן חבר שלי מסרב להאמין לי שגולום היה בעברו הוביט מהפלך. הוא חושב שהוא היה סתם אדם רגיל. האם מישהו יכול לעזור לי להוכיח אותו על טעותו - קטע מהספר, או מהסרט שיכול להיות רלוונטי.. תודה

aniviel

New member
בסרט שני הצריחים...

פרודו אומר לגולום "You were not so different from a Hobbit once, were you? Smeagol..." ובסרט השלישי, בתחילת הסרט כשרואים את סמיאגול לפני הפיכתו לגולום, רואים שהוא עם אוזניים של הוביט ורגליים שעירות כמו של הוביטים

yaaronet bloom

New member
????

מה סמיאגול הוא הוביט מהפלך??? לא ידעתי ואני לא יכולה לבדוק כי אני לא בבית... ואם כבר מדברים אז הוביטים הם גם נורא נמוכים...

Y. Welis

New member
הוביט; לא הוביט מהפלך, אלא מאיזור

עמקי האנדואין. ההתחלה של הסרט השלישי, Helllooo.

adva g

New member
כמו שכבר כתבו- ההוכחה בסרט השלישי

בתחילת הסרט, שם מסופר בעצם הסיפור של סמיאגול ההוביט, שהרג את חברו בשביל הטבעת, ומראים איך הוא נהפך בהדרגה לגולום שאנו מכירים...

אלרוס

New member
הוביט, כן, מהפלך, לא

הוא היה מאזור האנדוין, שבט סטור, לא מהפלך...

נכון, הוא לא היה מהפלך...

אבל גם לא בטוח כל-כך שהוא היה הוביט. אם אני לא טועה, בספר של שה"ט רשום שפעם היה עם שקדם להוביטים... נראה לי שזה מה שסמיאגול היה. הם היו דומים להוביטים, אבל לא בדיוק הוביטים.

NarihS

New member
אבל רשום שהוא הוביט!!

זה היה בסרט שאמרו את זה! הוא היה הוביט פעם!

לא נכון.

בספר היה כתוב שהוא הוביט מעדת סטור, אם אני לא טועה, שזה שבט הוביטים כזה שהתקרב למים יותר משבטי ההוביטים האחרים. הוביטי סטור (ככה אני קוראת להם) ידעו לשוט ולשחות.

adva g

New member
סמיאגול הוא הוביט ללא כל ספק.

מראים זאת בסרט וזה גם רשום בספר.

אוקיי...

כנראה מה שנכון הוא שסמיאגול היה מההוביטים האלה שבאמת יותר אהבו להתקרב למים, אבל הוא באמת היה... הוביט. סליחה על הבלבול, פשוט אף פעם לא הייתי בטוחה בעצמי מה הוא בדיוק.

אייני

New member
הוכחה פשוטה נמצאת בספר הראשון כבר..

בעמוד 65-66 בספר הראשון, הגרסה החדשה (לא שלושת הספרים המחוברים) גנדלף מספר על גולום, שנקרא בעבר דאגול ואומר כי הוא היה מגזע ההוביטים, שארית לאבות אבותיהם של בני סטור. ואגב, מה נשמע כולם? אני חדש פה בפורום...מקווה שאשתלב...

Y. Welis

New member
ברוך הבא!

ואגב הספרים - גירסת הכרך היחיד זהה לזו של ה-3. יש מהדורה קודמת עם כריכה שונה, אבל זה משהו נדיר יותר.

למעלה