מוצא האדם ועצם הזנב

מוצא האדם ועצם הזנב

הבוקר ניהלנו הבן שלי (בן 7, כיתה א') ואני דיון לגבי בריאת האדם - לפי התורה או לפי "מוצאו מהקוף" אמרתי לו שיש דעות שונות ועוד הסברים ואז הוא שאל "אני יודע שאלוהים ברא אותנו, למדתי ואני מבין, אבל........ אם זה ככה ואנחנו לא מהקוף, אז למה יש לנו עצם זנב?" אז מי יכול לעזור לי להסביר לו? תודה.

יוסי ר1

Active member
זה מזכיר לי את השאלה מדוע יש

לאפיפיור אברי רביה ככל האדם, והרי אסור לו להתחתן ולהוליד? והתשובה היא , הוא לא היה צריך לשלם על זה, אז שיהיה...

ע מ י ש

New member
לא רק שיש אלא חובה שיהיו

על מנת שלא תבחר חלילה אשה לתפקיד "ממלא המקום". ועל כן, היה נהוג (או שמא עדיין נהוג) להושיב את הוד מעלתו על כסא נטול מושב (בדומה לאסלה) וזקן הקרדינלים נתבקש במחילה למשש ולבדוק. אם הכל בסדר עליו להודיע: testiculum habet et bene pendulum ואז ניתן להודיע ולהריע Habemus Papam ובבניין ירושלים ננוחם

יוסי ר1

Active member
../images/Emo32.gif אפרופו הבדיקה שהזכרת,

אני ממליץ בחום על הספר "האפיפיורית יוהנה", מאת דונה וולפולק קורס. ספר מדהים, ויתכן שעל סמך הדמות שברומן אכן נקבע הנוהג האמור בוותיקן. (ישנה סקירה היסטורית בסוף הספר. לא לפספס!)

shushu10

New member
ולי זה מזכיר ספור בורמזי

"מדוע אין זנב לקורמורן". כל החיות הוזמנו לארמון המלך והקורמורן כשראה את דג הקברנון מבוהל כולו למראהו, היתל בו, גנב את זנבו והחביאו בגזע עץ קרוב. התלונן הדג בבכי שהקורמורן גנב את זנבו, אך הלז טען שיש בעיר מספיק גנבים ולא הוא הפושע. השופטים לא האמינו לו כמובן, ובתור ענש קבעו שזנבו של הקורמורן, שהיה בצורת V עם נקודות שחורות, יוסר מעליו ויותן לקברנון. מאז יש לקברנון זנב שאינו תואם לגופו ואילו הקורמורן, שהתבייש לחבר לעצמו את זנב הקברנון כדי שלא יוודע שהוא הגנב האמיתי - נשאר חסר זנב עד עצם היום.

יוסי ר1

Active member
מוצא האדם - האמת אם להיות קצת

רציניים, ישנם עוד איברים והתנהגויות המעידים לכאורה כי האדם היה אי פעם יצור שונה. למשל רפלקסט הלפיתה שיש לתינוקות בני יומם, מעיד לטענת החוקרים על התקופה בה תינוקות אדם היו נישאים על ידי כך שהיו נאחזים בשער (או פרוות) האם, בדומה לקופים. מי שמאמין בבריאה על ידי הא-ל, אין לו בעייה להאמין שנברא עולם בשל, עולם שכל יצור בו מפותח ושלם, גם אם הוא נראה לכאורה כהתפתחות. מדוע הבורא בחר לברוא כך ולא אחרת, תצתרכי לשאול אותו.

shushu10

New member
אולי המונח "עצם הזנב" הוא סתם כינוי

היתולי שהודבק למונח האנטומי coccyx?

galgal21

New member
מה שאתה אומר על יצר הלפיתה זו

השערה בלבד. חוץ מזה יש הרבה תכונות או דברים שונים על בני-אדם שהמדענים לא יודעים איך הם נוצרו ולשם מה. יותר מכך הרבה טענות מדעיות שמוצגות כאמת הן סך הכל השערות.

למעלה