מוצא האדם מהקוף?

avilevtov

New member
מוצא האדם מהקוף?

אולי יש איזה סמכות פה בפורום שיכול לסגור את העיניין הזה סופית? אולי הקיסר הרומי? לא פעם הראשונה שאני שומע אנשים ממלמלים "מוצא האדם לא מהקוף, אלא יש אב משותף לשניהם". זה נשמע כמו אנשים שממלמלים מנטרה בלי להבין תמשמעות. ממש כמו דוסים, רחמנה ליצלן. כשאני שואל מי זה האב המשותף (מה הסיווג הטקסונומי) אני מקבל כל מני תשובות מענינות. 1. סוג של פרימט אבל לא קוף. 2. אב משותף - (זה השם שלו) 3. מין חדש - לא קוף 4. אם האב המשותף לאדם ולקוף לא היה אדם, גם קשה לקרוא לו קוף - הוא ראוי להגדרה נומינלית משלו. מצד שני אותם אנשים חוגגים על ההפרש הקטן בגנום ביננו לשימפנזה. ואני שואל סוף סוף. אם ימצא מחר הקשר - נ"ק ההתפצלות שבא (לפי טענתכם) ירד יצור מסויים מהעץ והיזדקף. ואח שלו נשאר למעלה, לא השתנה יותר מדי והפך לשימפנזה של היום. אם ימצא היום היצור הזה (שלפיכם היה כמעט זהה לשימפנזה של ימנו), אז לאיזו מחלקה וסידרה הוא יהיה שייך לדעתכם, קיבינימט?

Charles Darwin

New member
האב הקדמון שלנו ושל השימפנזה היה...

שימפנזה. הסבר: נגיד שלצרפתי יש 2 ילדים ואחד מהם עושה עליה. העולה וילדיו יהיו ישראלים, אבל אחיו ואביו לא יהיו חצי ישראלים, נכון? הם ישארו צרפתים.

avilevtov

New member
הבנתי, סוג מיוחד של שימפנזה שלא היה

קוף. אני שואל ברצינות, בו נברר את זה אחת ולתמיד. מין שימפנזה כזה שלא היה שייך לתת סידרת קופים צרי אף ואולי לא היה בכלל שייך לסדרת הפרימטים.

Charles Darwin

New member
אני עונה ברצינות

הוא (כנראה) היה (כמו) שימפנזה מודרנית לכל דבר ועניין. יש כאלה שלא אוהבים שאומרים שבאנו מהקוף/שימפנזה, אני לא ביניהם. להיפך, אני לא אוהב שמעירים על זה (כמו שהעירו לך). נ.ב. עדיין לא התייחסת לתגובה שלי בשרשור השני וגם לא לשאלה של קליגולה על הגזעים השונים של בני אדם.

avilevtov

New member
בסדר בסדר

פשוט בד"כ נופלים עלי עוד לפני שאמרתי מילה. "דתי\בריאתן מטומטם ובור, אתה עוד בשלב האבולוציוני שחושב שהתפתחנו מהקוף. מפתעום - (חתיכת עילג). בני האדם והקוף התפתחו מאב משותף." ואז כשאני מנסה להסביר שלהגיד שלשימפנזה ולהומינידים אב משותף ולהגיד שמוצא האדם מהקוף זה לא בהכרח משפטים סותרים הויכוח הופך מכוער. מהיום פשוט אני אתן לינק להודעה שלך פה. נ.ב אתה וקליגולה נתתם תשובה עניינית לקושיה ששאלתי (נדמה לי שלקליגולה כן עניתי) ואין לי תשובה בשלוף. יקח לי יותר מיום אחד לענות. אני אולי עילג אבל לא אידיוט גמור. תודה על הכנות אבי

avilevtov

New member
באותה ההזדמנות

מה לגבי החישוב של 6-7 מליון שנות אבולוציה הומינידית? הוא נעשה בעיקבות חישוב קצב המוטציה והדלתא ביננו לשימפנזה או שנעשה בעקבות התארוך של ההומיניד הכי קדום שנמצא - אדם המילניום.

Charles Darwin

New member
החישוב הנ"ל מבוסס על מאובנים.

מה שמעניין זה שהעדויות המולקולריות* מתואמות עם אלו של המאובנים, כלומר יש כאן הצלבה של שתי שיטות בלתי תלויות (כמו שמעבדות לזיהוי פלילי משתדלות להצליב ממצאים כגון טביעות אצבעות ובדיקות דנ"א). עד כמה שידוע לי אין ולא היה שום מקרה שבו הממצאים המולקולריים סתרו את אלו של המאובנים. במובן הזה האבולוציה היא כמו מדינת ישראל, לא משנה בכמה מלחמות ננצח, ברגע שנפסיד מלחמה אחת - הלך עלינו. סתירה אחת עלולה להטיל דופי בתאוריה כולה. אמנם תמיד יכול להיות שלסתירה יש פתרון בתוך מסגרת התאוריה, גם אם הפתרון הזה נעלם מעיני המדענים, אבל לא זכורה לי סתירה שהגיעה אפילו לשלב הזה. * ממה שידוע לי בשיטה המולקולרית התוצאות בד"כ לא ניתנות בשנים אלא בהשוואה בין מינים שונים. למשל, יש לצפות שהשוני ברצפי הדנ"א בין האדם לבין קוף מסוג שהתפצל מאיתנו (ע"ס עדויות ממאובנים) לפני 50 מיליון שנה יהיה גדול בערך פי 10 מאשר זה שבין האדם לבין השימפנזה.

5GIPI5

New member
תגיד דרוין אתה יכול גם להעריך את

הסטיה בחישוב של 50 מיליון שנה,בתאוריה אפשר להגיד הכל אבל צריך לקחת בחשבון שיש סטיה מסויימת בחישוב הסופי. כמו כן שמעת בטח את המשפט הנדוש "קוף אחרי בן אדם" האם אתה מציע לשנות את המשפט ולכתוב :בן אדם אחרי הקוף האם אתה מוכן לקבל סטיה כזו שבמשך 50 מליון שנה לא רק שיש סטיה בחישוב אלא ש החישוב הפך את היוצרות קרי: קוף קדם לאדם ואדם המציא את עצמו,שהרי אין מה לדבר על בורא שלא קיים בלקסיקון האבולוציוני, זה רק עניין של זמן שבן האדם שנוצר מקוף ייצר רובוט חושב. מה דעתך דרוין?

Charles Darwin

New member
אתה צודק ב-100%

טוב אולי זו הגזמה קלה
אבל אכן צריך לקחת בחשבון את 'שנות הדור', כלומר את גיל הפוריות הממוצע. גיל הפוריות הממוצע אצל אבותינו מלפני 50 מיליון שנה היה מן הסתם צעיר הן מאשר שלנו והן מאשר של השימפנזים, ומכאן שברמת הדנ"א ההבדלים בינינו לבינם יהיו יותר מאשר פי 10 מאשר ההבדלים בינינו לבין השימפנזים (נגיד פי 20, לא הבדל היסטרי).

למעלה