מוצף ברגשות עזים וממיתים

benedectin

New member
מוצף ברגשות עזים וממיתים

שלום רב, כתבתי כאן כבר לפני כחודש על ניסיונותי לעזוב בחורה שאיתה הייתי כמה חודשים. סופו של דבר שאחרי שלא היינו ביחד 3 חודשים שבהם "השארתי אותה על אש קטנה", הצלחתי להחזירה לשבוע, כדי לנסות להסיר כל צל של ספק, כלומר הטורדנות של אולי אני כן אוהב אותה ולא מרגיש את זה או שאנחנו מאד מתאימים או שהיא כל כך אמיתית, כנה ורצינית בקשר אלי, לא נתנו לי מנוחה, והמחשבה שכל רגע היא הולכת לשכב עם מישהו פוצצה לי את המוח. במשך השבוע הזה לדבריה היא כולה הייתה חסרת ביטחון אפילו שניסיתי להיות איתה כמה שיותר (הבעיה המרכזית שלנו) ולתת לה כמה שיותר ביטחון. היא מצידה נפתחה אלי רק בקטע המיני וגלתה פתאום שחרור בנוגע לדיבורים על כל מיני גברים, אני מצדי פחדתי שירד לה כבר ממני וזה גרם לי "להחזיר" לה על אותו משקל, והשיא היה שהסתרתי ממנה משהו מפחד, הכל לווה בפחד, ולקראת הסוף בהרגשת חרדה גופנית שלי מהנוכחות שלה. עד שלבסוף כבר לא יכולתי ופשוט "נפלטתי" החוצה, היא אמרה פתאום שהיא מוכנה לנסות באופן אמיתי ואני פשוט הוצפתי. מה זה הדבר הזה שבכלל לא היתה לי יכולת להחליט אם אני רוצה להיות איתה או לא ופשוט לא יכולתי להיות איתה בגלל הפחד מהתחושה הגופנית הקשה? איך זה שכאילו אני "עזבתי אותה" ואני מרגיש כל כך רע ולא מצליח להיות שלם עם זה, כאילו אני לא יכול להיות לא פה ולא שם? חושב רק מתי היא תלך לשכב עם מישהו ואז לעולם לא אוכל להיות איתה... איך זה שבאה בחורה כמו שתמיד רציתי, אמיתית, כנה ושאר כל התכונות הטובות ואני לא מסוגל להיות איתה??? ובהקשר זה, שוב, הפחד הגדול שלי, האם אני לא איתה רק מהפחד מהחרדה הפיזית שתקפה אותי כשהיו לנו ריבים (כאשר היה טוב לא היתה לי את החרדה העזה הזו)???

מערכת היחסים שלכם מבוססת על רגשות קשים

דאגה, פחד ועוד... ממקום כזה קשה להתרומם. משהו בך עיקש ולא מוותר למרות המחשבות הטורדניות בקשר אליה והספקות. כדי להחליט האם לתת לזוגיות הזו הזדמנות נוספת אתה צריך להיות ערני ומפוכח. תחשוב עם עצמך מה טוב לך ונכון לך בקשר הזה ומשאיר אותך רוצה אותה (קינאה ואובססיה אינם כלולים) ותבדוק במהלך הזמן האם הפרמטרים הללו קיימים עדין. ההרגשה שלי היא שאתם יחד כי קשה לבד ואתם או אתה פוחדים שלא יהיה משהו אחר ולכודים בזה, אבל כדי שתהיה בטוח תתן לזה נסיון ותחליט שזה לא יתאים אתה מסיים את הקשר לתמיד. אם קשה לך המחשבה מאד מומלץ שתלך ליעוץ/טיפול להעזר.

benedectin

New member
פרדוקס חונק!

תודה על עזרתך, אני חייב עוד כמה בירורים איתך לחידוד העניין. לגבי ניסיון נוסף ואחרון, אני מרגיש שהוא כבר היה באותו שבוע,מה שמטריד אותי שאולי לא נתתי לזה זמן נוסף והייתי לא סבלן וחזק יותר איתה (בנוגע לרגישות יתר שלה וההתנהגות העוקצת שלה), קשה אם זה שאני לא יודע למה בדיוק אני לא מסוגל להיות איתה כי באופן טכני כל התכונות שלה היו מופלאות וכן היה חיבור וכימיה, אני שואל את עצמי - אם יכול להיות שבגלל כדורים (SSRI) שאני לוקח או תחושת החרדה, האוטומטיות וחוסר האמונה שלי שמיהי תרצה אותי באמת - לא הצלחת להתאהב בה ולכן אני סולד מהנוכחות שלה ברגע שמתעוררת בעיה כלשהיא??? הייתי באמת רוצה לראות אותה ושזה יסתדר אבל רק המחשבה מעוררת בי חרדה שלא לדבר על זה שאם כבר היתה עם מישהו לא אוכל להסתכל עליה בעיניים. תודה.

הרצון שלך לדוש בסיבה "מדוע אינך רוצה להיות

איתה" היא להשאר תקוע. מה זה משנה מדוע? גם אם לבסוף תדע לא תנוח דעתך ותמשיך להטריד את עצמך במחשבות. באשר לטיפול התרופתי איני מכירה את תופעות הלוואי אבל יתכן . ההצעה הכי טובה שלי אליך היא להניח לזה ולהניח לה. לפני שאתה נכנס שוב למערכת יחסים תייצב את מצבך הריגשי ותבחר בקפידה את הבחורה ותנסה מראש לא ליפול לאותו דפוס שאינו נותן לך סיכוי להרגיש בטוח ומאושר.

benedectin

New member
תודה ועוד דבר...

תודה רבה, אני מקווה שזו הפעם האחרונה שאדוש בנושא הזה, אבל באמת שאני נרגיש קרוע, מבולבל, במצב שנמצא על הגדר, לא יכול איתה ולא יכול בלעדייה. הטורדנות הקשה פה היא על רקע זה שאולי אם הייתי רגוע יותר/בטוח יותר באהבתה (ללא חרדת הנטישה) או ללא ההשפעה המקהה של התרופה (שאולי גרמה לי לא להתאהב בה) - אז הייתי יכול להיות איתה: כאילו אני נתון לגורמים טכניים-שרירותיים שמונעים ממני ללא שום שליטה ובחירה להיות איתה ובה בעת לחשוב עליה כל הזמן. אם זה בכלל נכון, מה אפשר לעשות???????.

זו מהותה של הטורדנות, אתה חושב שאם היה כך וכך

וכך אז... במצב הרגשי שלך היום לא תוכל לחשוב אחרת ותהיה מוטרד מהאפשרות שאולי היה סיכוי אילו... זו הסיבה שאתה חייב למענך ולמען בריאות הנפש שלך, להניח למחשבות ולנסות לראות את מה שהיה כגמור בלי שום סיכוי אלא למקומות גרועים מאילו שאתה נמצא היום. אני מבינה שאתה מטופל פסיכיאטרית וכדאי שתחזור למי שמטפל בך ותשתף אותו בקשיים שלך, אולי כדאי להחליף תרופה לשנות מינונים וכו.. אין לי בעיה להמשיך ולהתייחס לדילמות שלך אבל זה לשתף פעולה עם הפטולוגיה וזה לא מקדם אותך. גש לרופא שלך וטפל ברצינות בקשיים שלך, אולי תקבל המלצה להוסיף טיפול פסיכולוגי. מקווה שתוכל להניח לזה למרות הקושי ולהיות יותר רגוע.

benedectin

New member
תודה ו...

תודה רבה על התייחסות האישית והסבלנית. בימים אלה אני מתחיל טיפול פסיכולוגי חדש + מרשם לציפרלקס (אחרי 3 ניסיונות כושלים אצל מטפלים שונים) - גם זה נושא לחרדה וייאוש שלא הצלחתי למצוא מישהו שיוכל לעזור לי ולכן אני נזקק עדיין לייעוצך. יכול להיות שגם אם אדע את התשובה העניין יטריד אותי, אבל יותר מכל מבעיתה אותי המחשבה הקשה שאולי אני מפסס פה משהו טוב (כמו שאנשים נוהגים להגיד) ואני לא מודע לזה או שבגלל הפחד מהחרדה הפיזית אני לא הולך אליה, ומשהו טוב זה באמת כל התכונות המדהימות שלה (מלבד מנקודת המבט שלי הלחץ וההיסטריה שלה), החיבור שהיה בינינו, המשיכה ועוד. זה מה שמקשה עלי שאני לא פה ולא שם, הוזה מולי חיוכים שלה, אמירות מצחיקות וחכמות ותמונות קשות שלא אחרים שוכבים איתה. זהו!!

מאחלת לך שתוכל בעזרת הטיפול ,בהדרגה

להניח לפחד ולדאגת הפיספוס, אינך מפספס דבר מלבד את חייך. שיהיה בהצלחה!

למעלה