מוצקים לבן 8 חוד'

מוצקים לבן 8 חוד' ../images/Emo53.gif

יואבי אוטוטו בן 8 חוד' ומסרב לאכול בתוקף ירקות, אני מכינה לו כל 3 ימים מרק עוף עם כל הירקות והוא לא מוכן לאכול, רק את המרק עצמו ( מרק זך) הוא אוכל וגם לא תמיד, בהתחלה טחנתי את הירקות אח"כ ריסקתי שיהיה טיפה יותר גושי, פעם עם עוף פעם בלי, עם מלח בלי מלח הוא פשוט לא מוכן. פירות הוא אוכל קצת. ( כולל אבוקדו) עכשיו זה ברור לי שהוא רוצה לאכול את מה שאני אוכלת או לפחות לנסות ואני ממש כבר לא יודעת מה לעשות ( כמובן שאמי וחמותי כל הזמן אומרות שהם גידלו אותנו בגיל 8 חוד' כבר אכלנו הכל כולל דבש ודברי חלב) אני מנסה להתעלם ולהמשיך בהדרגה, בטיפת חלב לא ממש נותנים לי מענה למה עוד הוא יכול לאכול.. אולי לכן יש תשובה יותר ברורה. תודה

שלום אמא של יואבי

תני לזמן לעשות את שלו. יואב יתרגל לטעימים ולמרקמים ויאכל. ניתן להוסיף לו דייסות "אמיתיות" לגיוון כמו קוואקר אך לא קורנפלור שמהווה רק קלוריות ריקות לעליה משקלית. אנחנו לעיתים חושבים שילדינו משתעממים מהאוכל ורוצים כבר עוד ועוד אך זה לא נכון. יש לתת להם זמן ולהחשף לאט לאט. בגיל 9 חודשים ניתן להוסיף גם מוצרי חלב (לא חלב ניגר). ממליצה לא על המוצרים הממותקים. אם אין רגישות לגלוטן במשפחה ניתן להוסיף לחם/קרום של לחם, פסטה ועוד. קטניות ואורז ניתן כבר להוסיף עכשיו עם ירקות או כמרק. בתאבון

mysz

New member
גם לי היתה את אותה הבעיה

קודם כל גיליתי שירקות מאודים הם אוהבים הרבה יותר מירקות במרק. קניתי פטריית אידוי, אני מאדה את הירקות, פלפל מוסיף להם המון טעם וזה מצויין. ברוקולי מאודה, לא רך מדי, אפשר לתת ביד והם מאוד אוהבים ללקק את העלים הקטנים וזה גם משכנע אותם להמשיך ולטעום דברים נוספים. גם תפוח אדמה אפשר לתת להם חתיכה ביד. הם מעדיפים להחזיק משהו ולאכול כמו גדולים. בזמן האחרון אני מכינה מיצי ירקות (אם יש את המכונה שסוחטת ירקות), זה נהדר. אפשר להכין מיץ גזר, מיץ שומר עם קצת לימון הולך מצויין. יש את הספר טעמים ראשונים, מכירה? הוא מעולה ונותן המון טיפים. מקווה שהצלחתי לעזור קצת. בהצלחה

למעלה