מוצרט - קונצ'רטו לפסנתר מס'23

ליאת357

New member
מוצרט - קונצ'רטו לפסנתר מס'23

לדעתכם, האם הנושא השני ביצירה הנ"ל הוא ווקאלי?
 

ליאת357

New member
עוד שאלה..

חיפשתי חומר על הנרייך שנקר ולא מצאתי הרבה, כלומר רק מה שכתוב בויקפדיה כמו כן לא מוזכר שום דבר חשוב על שיטתו. אם למישהו יש מקור מידע נוסף להפנות אותי או ידע כללי ויכול לספר עליו אשמח מאוד. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%A8%D7%99%D7%9A_%D7%A9%D7%A0%D7%A7%D7%A8 זה מה שיש בויקיפדיה. תודה מראש לכולם
 

Petrus

New member
אנליזה שנקריאנית

בוויקיפדיה האנגלית. ודרך אגב זה היינריך, לא הנרייך.
 

L m a o

New member
למה הכוונה?

אין בו קול אנושי, אבל לא נראה לי שלזה התכוונת.
 

ליאת357

New member
Petrus + הסבר יותר טוב לשאלה:

אני יודעת שיצירה לא קולית אבל האם היא נשמעת לכם באיזו שהיא צורה מבחינת מטפורה (למשל) קולית? הרי מבין ההסקולה וינאית מוצרט נחשב הכי טוב מתחום הווקאלי. Petrus תודה רבה אבל בעברית אין חומר? ותודה על התיקון בשגיאת הכתיב .
 

L m a o

New member
אז מה אם הוא הכי טוב מהאסקולה?

זה לא אומר שכל יצירה שלו היא ווקאלית. אני לא מוצא בקונצ'רטו המדהים הזה משהו ווקאלי.
 
השאלה לא מנוסחת נכון.

לכן נוצר הבלבול. כשאת רוצה לתאר פרזה כ"ווקאלית", יותר נכון להשתמש במונך האיטלקי cantabile שמקורו במילה canto שאומר "שירה" באיטלקית. (אגב, זה לא אומר שאת צריכה לדעת איטלקית. זה מונחים מוזיקליים שכולם משתמשים בהם. אבל אף פעם לא מאוחר ללמוד :) ) בקשר לקונצ'רטו, הנושא הראשון, לדעתי, הרבה יותר "שירתי" מהשני. השני אמנם גם רווי בסטייליסטיקה ווקאלית, אבל הוא פחות מתאים לקול מבחינת נוחות. בשלב מאוחר זה של הקריירה שלו, מוצרט כבר לא כתב פרזות לזמרים עם כל כך הרבה קפיצות כמו הנושא השני. דברים כאלה לקול הוא כתב בתחילת הדרך שלו כשהלחין אופרות סריה. באופן כללי לגבי מוצרט, אחת הגדולות שלו שחקקו את מקומו הבלתי מעורער בתולדות המוזיקה היא היכולת שלו לכתוב פרזות "שירתיות" גם במוזיקה אינסטרומנטאלית. וזאת ,ככל הנראה, בגלל שהג'אנר העיקרי שלו והמועדף עליו זה אופרה.
 

ליאת357

New member
כניראה לא נסחתי טוב את השאלה באמת..

אבל התשובה שלך היא בדיוק מה שחשבתי. לא חשבתי על המושג הקנטבילה משום מה כשנסחתי את השאלה.. =/ מה משמעות המושג סטייליטיקה? תודה על העזרה כולם!! ביססת את תשובתי.
 

ליאת357

New member
באופרה נישואי פיגורו ודון ג'ובאני

יש פחות קפיצות כי אלו אופרות מתקופת הקונצ'רטו ה23 נכון? או שההפך? כי אני חייבת דוגמאות.
 

cut2

New member
לא יודע אם האופרה הולידה את זה

אבל זה באמת אחד הדברים שעושים אותו גדול כל כך. אני חושב שזה והחיבה לאופרה באים מאותו מקום - מהתובנה הזו, של שירתיות במוזיקה האינסטרומנטלית, שיש בה משהו כל כך פשוט ואנושי אבל כל כך נשגב באותה העת. ואני לא חושב שזה נכון לומר שהז'אנר המועדף עליו הוא אופרה (אלא אם יש ראיה בסגנון מכתב/ים שהשאיר בנדון, ואז התמונה עשויה להשתנות). מוצרט ממש הצליח להיות מופת ושיא בכל ז'אנר בו הוא נגע. והרי מבחינה כמותית יש לו גם המון מוזיקה קולית, תזמורתית, קונצ'רטי, ומוזיקה קאמרית.
 
למעלה