מערבבים תבלינים בוקה גרני, גרם מאסלה, ראס אל הנוט, קיג'ון וגם קארי. גומבוץ סלע בסקירה מקיפה של תערובות תבלינים מכל העולם. הסברים ומתכונים גומבוץ סלע YNET
מדריך התבלינים בלעדיהם אין לנו טעם וריח לחיים, שלא לדבר על צבע. הם אלו שהופכים את המאכלים שלנו למעניינים, אקזוטיים, מרגשים או ביתיים - קבלו בבקשה את התבלינים! "אוסם"
גרם מסאלה תערובת מצפון הודו. משמעות השם היא תערובת תבלין חמה, האמורה לחמם את את גופינו. בתערובת משתמשים לתבשילי קארי ולאורז אולם ניתן להשתמש בה גם לעוגות ולעוגיות. את התבלינים השלמים יש לקלות במחבת, לפני הטחינה. הקליה במחבת "פותחת" את התבלין ומאפשרת לכל הטעמים והריחות להשתחרר. חומרים 1 כף הל 2 כפות זרעי כוסברה 2 כפות כמון 1 כפית פלפל שחור חצי כפית ציפורן חצי כפית קינמון חצי כפית אגוז מוסקט טחון
גרם מסאלה מאת: אבי - פסטו מרכיבים 1 כף + 1 כפית זרעי הל שלמים 2 מקלות קינמון שבורים לחתיכות 2 כפיות מסמרי ציפורן 1 כף + 1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים 3 כפות גרגרי כמון 3 כפות גרגרי כוסברה דרך הכנה לחמם את כל התבלינים במחבת תוך כדי עירבוב ולשמור שלא ישרפו. להעביר למטחנת קפה / תבלינים ולטחון דק. לאחסן בכלי סגור.
אני נוהגת לקנות בשווקים, ואכן ברמלה יש שוק הודי ענק ששם מוכרים הכל מהכל , כולל הכל. אני נוהגת לנסוע אחת ל...מירושלים לשם, מצטיידת וחוזרת. אבל בגדול בשווקים השונים יש חופשי.