מוצרי ארץ הקודש

leucistic9724

New member
מוצרי ארץ הקודש

שלום, אני לא יודע אם זה המקום לשאול (פשוט לא מצאתי מקום טוב יותר)...
במידה ואני רוצה להביא לאנשים שאני לא מכיר "מתנות ארץ הקודש" כמו מים מנהר הירדן ואדמה, איך ניתן לספק להם סוג של הוכחה שהפריטים באמת אותנטיים? ובנוסף, מעניין אותי לדעת האם לנוצרי שחי במדינה רחוקה יש הבדל בין צלב שמגיע מארץ הקודש לבין צלב שנקנה ויוצר במדינה אחרת.. כלומר האם רוב האנשים היו מעדיפים פריט מכאן, או שהם רואים זאת רק כ"מזכרת" מהארץ ולא יותר? תודה רבה.

שלום לך, וברוך הבא ../images/Emo140.gif

מניסיון אישי, מספיק לומר לאנשים כי אלו מארץ הקודש בכדי שיתלבהו ויתרגשו, הם לא יחפשו "הוכחות", החשיבה הזאת אופיינית רק לנו, מי שחיים באזור הזה
עבור נוצרים שאינם חיים כאן, צלב עץ מכאן, במיוחד כזה של עץ הזית, זה אוצר יקר, אפילו אם זה קטן

leucistic9724

New member
עוד שאלה קטנה בבקשה

שוב שלום ותודה על המענה המהיר... השאלה בנוגע ל"הוכחת האותנטיות" הייתה יותר בשביל לדעת ופחות כי אני חושב שזה יהיה נחוץ.. את המתנות האלו אני מתכוון לתת בפיליפינים לאנשים שאני אולי אפגוש וארצה להודות להם כאשר אסע לטייל שם בכיץ. אני שאלתי על העניין הזה מהיבט אחר- יצא לי לקרוא בפורום של אנשים בחו"ל על העניין של לקנות מוצרי ארץ הקודש מחוץ לישראל ואחת השאלות שעלו שם הייתה איך ניתן להוכיח לקונה שהוא אכן קונה מים מנהר הירדן ולא מהברז של השכן
וזה באמת מעניין אם יש איזו תעודה למוצרים כאלו או משהו בסגנון? שוב תודה

lion 7

New member
בנוסף ..

גם חופן של עפר מהאדמה בבקבוק כתזכרת , שלא לדבר על שרשרת מעץ הזית , ובקבוק מים (שהתפללו עליו ברביעי הקדוש לפני הפסחא מכנסיית הבשורה לעדה היונית אורטודוקסית מבאר הכנסיה שזורם עדיין שם..

leucistic9724

New member
זה בעייתי לא?

הבנתי שאסור למכור מוצר שהתפללו עליו כי זו "מעילה בקודש". לא כך?

lion 7

New member
כן את צודקת

/tapuzforum/images/emo3.gifעיקר השימוש במים הקדושים : מתיזים מסביב לבית לצורכי קדש . בודאי שזה אסור למטרות סוחר וגביית סכומים מתיירים תמימים , כמו שהיה פעם מכירת בקבוק בירה או מים עלה לתייר המון כסף והמוכר ביקש רק $ , אין פליאה על יושבי האדמה זו , זה לא מפתיע אותי בכלל

על אבנים עצים ושאר חפצים

אין הבדל בין צלב שנקנה ויוצר בארץ הקודש למדינה אחרת. לטרטוריה יש משמעות באיסלם וגם ברוב הזרמים ביהדות - לא בנצרות. המצחיק ביותר שקדושת חפצים אבנים ועצים קיימת באיסלם וביהדות שטוענים כלפי הנצרות שניהם יחד ובקול אחד - הנצרות היא עבודת אלילים. עולם מצחיק לא.

מי אמר שיש הבדל?!?!!? עם זאת, עבור מאמינים

בחו"ל זאת האדמה שעליה פסע ישוע לכן היא מקודשת עבורם, ולא רק עבורם.. "ארץ הקודש"... אגב, סבא שלי ז"ל תמיד אמר לנו "אתם יודעים למה עץ הזית מבורך ושמן זית הוא הטעים ביותר?? בגלל שישוע כאשר היה מסתובב בארץ נהג לשבת מתחת לעץ הזית לנוח ולנמנם"

lion 7

New member
נזכרתי ש..

פעם התכתבתי עם בחורה קתולית מדרום אמריקה , כשגילתה מאיפה אני היא היתה המומה אתה מישראל ? , והתענינה איך זה להתהלך על אדמה קדושה זו , ואני שהייתי קטנה חלמתי שמי שמתהלך על אדמה זו זה כמו שמתהלך בגן עדן, סביר להניח שבחורה מאמינה זו גם בשבילה לגעת באדמה כאן זה ברכה מיוחדת .. ואנו ברי מזל שכאלה שקשה לנו להאמין במי התהלך עליה אף גם ללכת בעקבותיו במעשים ..

בגבולות גאוגרפים או פוליטים?

והאם קדושת האדמה שפסע עליה ישוע נעצרה בגבולות גאוגרפים או פוליטים?

גאוגרפיים. כן. (יעני נקודה).

אפרופו פוליטיקה, נניח לרגע שהכל קשור לפוליטיקה, אתה לא חושב שהיו "מעבירים" את האדמה שעליה פסע ישוע לוותיקאן??? אא לא, אבל זה מנוגד להיסטוריה - אופס מצד שני, מי מאמין להיסטוריה? הרי אין הסטוריה והכל בלוף! כל טוב. (גם נקודה).

גידעון1

New member
אף יהודי לא טען שאתם עובדי אלילים

אנחנו פשוט לא מסוגלים לקבל את זה שאתם מכניסים פסלים לכנסיות שלכם. גם ה' אמר שלא תעשו פסל ותמונה שלו אבל כן עשיתם זאת. הבנתי כבר שיש טיעון שאומר שברגע שישוע התאנש אז זה מותר אבל מצד שני האב מעולם לא התאנש אז מדוע יש ציור שלו בתקרת הוותיקן? בכל אופו יש ליהדות מיליון טענות בנוגע לנצרות אבל אף אחד לא טען שאתם עובדי אלילים.

lion 7

New member
אנחנו נשמח שתרגיעו את הויכוחים

כתוב באגרת השניה אל תימוטאוס פרק 2 ופסוק 23 , להמנע מויכוחים טפשיים .., גם נושא ההקבלות בין 3 הדתות אינו ראוי כאן מתוך זלזול .. ולגבי אף יהודי אז אני מצטט מפי הרמב"ם מתוך (פירוש המשנה עבודה זרה ) : "ודע שזו האומה הנוצרית הטוענים טענת המשיח לכל שינויי כתותיהם , כולם עובדי עבודה זרה .. ועוד הוא כותב "הנוצרים עובדי עבודה זרה הן , ויום ראשון יום איום (משנה תורה, הלכות עבודה זרה פרק ט' ) . ובקשר למשמעות הפסלים והתמונות בכנסיות המסורתיות הן לרוב ציורים למען להזכר בנצלם ולא לסגוד להם , אלילים במובן הנוצרי שעלה מדרגה קצת מהיהדות והאיסלם היא כל דבר כתאווה כגון הנאות מהעולם הזה מעל היתר ההגיוני .(סגידה לספורט , סדרות טלויזיה טורקיות כמו שקורה בעולם הערבי, החבר'ה מרותקים לסדרות האלה (אלאסמר ונאדין )כמו פסל בכדי לדעת מה יהיה הסוף .. אז אלילים הם גם כסף והשתעבדות לחומריות בעולם הזה .. נ.ב כל עוד הציורים בכנסיות הן לתהילת ישוע אז אין שום פגם בציורים או תמונות .

על אומנות עיצובית ונימולים

נשמה גדולי פוסקי ההלכה היהודית טענו שהנוצרים הם עובדי אלילים. האם ידוע לך שליהודי מותר להיכנס למסגד ואסור לו להיכנס לכנסיה...כדי שחלילה לא יראה פסל שכל מטרתו נוי. תשתדל לא להגיד אנחנו, גם אני יהודי ואין דעתי כדעתך. מה פסל ותמונה שעשוים לנוי " שלא תעשו פסל ותמונה " הנוצרי הפנט ביותר שמתרפק על פסלו של ישוע שהפסל הוא ישוע. גם לא היהודי הפנט שמנשק שבע פעמים את המזוזה לפני צאתו את הבית. ידידי הדברים הרבה יותר פשוטים. כל העמים שעוסקים בפולחן חיתוך אברי המין שונאים אומנות עיצובית בעיקר פלסטית. בכנסיות המזרחיות יש גם הגבלות על הכנסת פסלים לכנסיה - כניראה מהתקופה שבה נהוג היה שכהני דת מזרחים יסרסו את עצמם.

גידעון1

New member
זה לא נכון

ליהודי מותר להתפלל במסגד אך לא בכנסיה מהסיבה שהאיסלם מכיר בישוע כנביא חשוב אך הוא לא מכיר בו כבן האלוהים ובמילים אחרות האיסלאם לא מכיר בשילוש הקדוש. האיסלאם בניגוד לנצרות לא סתר את 2 המשפטים הבאים: "אני ראשון ואני אחרון ומלבדי אין אלוהים" "שמע ישראל אדוני אלוהינו אדוני אחד"

יחד כולם קדושה לך ישלשו וקרא זה אל זה ואמר

".......האיסלאם בניגוד לנצרות לא סתר את 2 המשפטים הבאים: "אני ראשון ואני אחרון ומלבדי אין אלוהים" "שמע ישראל אדוני אלוהינו אדוני אחד" ...." על סמך מה קבעת את הקביעה הזו?! תראה לי כהן דת נוצרי אחד שמכחיש את המשפטים האלה. עוד פאן שהאיסלם נטפל לנצרות - השילוש הקדוש, היהדות גם נטפלת אבל הרבה פחות ולא בפה מלא ופסקי הלכה. נו אז מה השילוש הקדוש - האם זה אומר שיש שלושה אלים?! הרי כל זרמי הנצרות אומרים בפה מלא שיש אלוהות אחת. וכמה פעמים ביום אנחנו אומרים כשרגלינו צמודות מגבהים את עקבינו ואומרים יחד כולם קדושה לך ישלשו וקרא זה אל זה ואמר קדוש קדוש קדוש. פשוט שטויות ללא פרופרציה האשמת הנצרות בעבודת אלילים. הגיון שמתבסס בעיקר על הנבערות של עצמו. אולי תתייחס לכך שכל העמים שעוסקים בפולחן השחתת אברי המין שונאים אומנות עיצובית. האם זה מקרה לדעתך - היהדות האיסלם הכנסיות המזרחיות בעבר ועוד כל מיני עמים ושבטים שלא קוראים לעצמם מונוטאיסטים.

למעלה