מוצר אודיו היי אנד בישראל??

Hendrixon

New member
מוצר אודיו היי אנד בישראל??

אפשרי
טכנית בכל אופן... מעשית? בעיה. כבר זמן רב שהרעיון רץ במוחי הלא רגוע, ובטלה ממושכת מאונס <אוי נאסד"ק לאן הלכת?>, איפשרה לי לזרום עם תהליך המימוש. הבעיה המרכזית שלי כרגע, היא התמודדות עם המכס הישראלי... לא ממש ברור מה בר יבוא ללא מכס ומה כן. מה נחשב כמות מסחרית ומה לא. אוקיי, יבאתי גיטרות ועוד כלי נגינה ללא בעיה, כי על כך אין מכס וזה מוצהר באתר שלהם, מעבר לתשלום מע"מ כמובן. המוצר שלי נשען רבות על חלקי מחשב, וככזה גם הוא די נהנה מאי תשלום מכס. הבעיה מתחילה כשמדובר בחלקים ספציפים שלא תמיד מסווגים כחלקי מחשב, למשל כרגע אני בוחן את נושא ספק הכוח. אני לא ממש מצליח למצוא נתונים על כך באתר המכס, וההתדיינות עם הגוף המאוס הנ"ל <מניסיון אישי
>, מעבירה בי צמרמורות... לא מספיק שאני צריך לנהל תקשורת לא קלה עם חברות ענק בעולם, שתסכמנה לספק לי קומפוננטים במחירי דילר אך עדיין בכמויות CONSUMER, או שבכלל יסכימו לספק משהו ליחיד כמוני, ואין מה לדבר על כך שתקציב ה-R&D שלי מבוסס על המינוס בבנק, ההתמודדות הגדולה מכולן היא המדינה שלי, הרשויות שלי, אלא שרק יודעות להציב מכשולים ולא לסייע. בקיצור איך לעזזאל לומדים להתמודד עם הגוף הארכאי הזה ששמו מכס ישראל? במידה ולא אמצא פיתרון לכך, אאלץ לזנוח את הרעיון של מוצר אודיו ישראלי כחול לבן, וכנראה באמת לשקול מעבר לחיות ולחלום במדינה זרה. תודה, עמית

twigy

New member
נראה לי שיש מכס

על כל מוצר שיש תעשיה ישראלית שמייצרת אותו, וזאת כדי לא לפגוע ברווחים של התעשיות בארץ.

נעם אור

New member
מכס לא קשור ליצור ישראלי

מכס הוא מס והוא לא קשו רלהגנה על יצור ישראלי. ייצור מכוניות פרטיות בישראל לא אקיים ויש מכס על מכוניות. ולענייך, ראשית אתה יכול להתקזז על המכס והמע"מ ביבוא ככה שאיו לך ממש עלות, מלבד עלות שולית של תזמון תשלום מס מול קבלת החזר/קיזוז. אתה יכול ללכת לעמיל מכס ולשנות חלק מהסיווגים ביבוא ולהקקל על תשלומי המס. אתה יכול ללכת למעריכים בבית המכס ולנסות לשכנעם שמדובר במוצר פיתוח, לא רכיב אודיו אלא משמש לבקרת בטיחות קולית...וכו´ וכו´ ובכך להוריד את המס.

Hendrixon

New member
מספר הערות..

שלום, להתקזז על המכס והמע"מ עם מי? עם מס הכנסה? לא ממש ירדתי לסוף דעתך. בכל מקרה אני לא חברה ולא עצמאי, אני אדם פרטי לכל דבר, ומן הסתם אשאר כזה אלא אם כן באמת יהיה לי מוצר בר מכירה. אז השאלה זה עם מי מתקזזים
עמיל מכס: איפה מוצאים אחד כזה שלא יגבה ממני 200ש"ח על לשאלה? או 500ש"ח לשחרור חבילה בערך של 500ש"ח? ללכת למעריכים במכס: איפה כתוב שחלקים לפיתוח זכאים להקלה/הורדת תשלום מכסים? ומי אני עבורם? סטף וורטהיימר? מניסיון שלי ושל מכרים, במכס ישראל הכל תלוי במצב הרוח של המעריך באותו היום, ואם הוא/היא לפני הקפה או אחרי... <ואתה יודע שזה כך
>. תנסה לשלוח מייל עם 5 שאלות ואל תתפלא לקבל תגובה <שזה כבר טוב!> על שתי שאלות בלבד כשאחת מהתשובות לא לעניין. כמו שזה נראה עלי להתחבר איך שהוא לעמיל מכס שנמא באיזה גוף מסייע... רק השאלה איזה? שבוע טוב, עמית

למעלה