מוקדם בבוקר, כשהרוח עוד ישנה שנת ישרים

BigBadWolf

Member
מוקדם בבוקר, כשהרוח עוד ישנה שנת ישרים

אינני מעלה לפה תמונות לעיתים קרובות, אבל אשמח לשמוע את דעתכם על התמונה המצורפת. כל דעה והצעה תתקבל בברכה :)

steiff

New member
הנוף יפה והצבעים פסטליים

יתכן והייתי מוסיף מעט קונטרסט.
מה שאהבתי בתמונה זו הוא שהיא אינה תמונת השתקפות ״שבלונית״ אלא ההשתקפות בה באה כרקע לסלע/אי שבקדמת התמונה.

BigBadWolf

Member
מעניין, בדרך כלל טוענים שאני מוסיף יותר מידי קונטרסט

במקרה הזה הסתכלתי בעיקר על האי בעת הוספת הקונטרסט והחלטתי להשאיר את ההשתקפות כרקע, זה יוצר עדינות מסויימת לרקע וגורם לו להיות ציורי יותר.

תמונה יפה

ועדין לא החלטתי עם החיורון שלה הוא יתרון או חיסרון. יש בה המון ואפשר להסתכל אליה מעבר לגלויה יפה - כל הכבוד

הייתי חותכת את השמים עד לקו ההר, כך שהנקודה הגבוה של ההר תהיה בפינה השמאלית של התמונה, לדעתי יוצר קומפוציזיה יותר נכונה, ומקטין את שטח השמים שאין לו שום ערך מוסף בתמונה

זה בסקוטלנד במקרה?

BigBadWolf

Member
צודקת לגמרי, אחרי שהעלתי חשבתי אותו הדבר

גם לחתוך את השמיים עד גבול ההר (דבר שאני בדרך כלל מקפיד עליו כבר כשאני מצלם, משום מה פה לא) ובו-זמנית לחתוך בערך חצי מהשיחים בשביל האיזון.

לא בסקוטלנד, צולם בבאנף שברוקיז הקנדיים.

lightflake

New member
יפה, משאיר חשק לראות מזווית נמוכה יותר

הרקע עם ההשתקפות מקסים הייתי רוצה לתת לו יותר מקום, מה גם שהחדות של החלק הקדמי מושכת מיד את העין והוא לא ממש מעניין, אולי הייתי מוריד אותו לגמרי

BigBadWolf

Member
תודה רבה, הרשה לי לחלוק על דעתך

הרקע עם ההשתקפות מאוד יפה אכן, אבל זה לא הדבר הראשון שמשך את עיני במקום. האגם נמצא ליד המקום בו הקמתי את האוהל שלי באותו לילה, ולכן יצא לי לראות את אותו הנוף גם בערב שלפני. המעניין הוא שצילמתי תמונה כמעט זהה בערב (נראה שעמדתי כ-10 מטר לאחור בתמונת הערב), ואז לא הייתה השתקפות כלל, מלבד פס בהיר של השתקפות השקיעה (גלים קטנים פיזרו כל השתקפות), והראות גם היא הייתה קצת פחות טובה כך שהרקע קצת מעורפל יותר. נראה שדווקא האי הסלעי מקדימה עם העץ הבודד מעליו הוא שמשך את צומת ליבי (הקומפוזיציה הכמעט זהה בצד שמאל מעידה על כך).
כפי שאמר שחר מעליך, אם הייתה רק ההשתקפות זו הייתה תמונה יפה אך יש רבות כמוה, ודווקא העובדה שההשתקפות נמצאת ברקע זה מה שמוסיף את הייחוד.

למעלה