מוקדם מהרגיל מזמינה אותכם לשולחן

mumfor4

New member
מוקדם מהרגיל מזמינה אותכם לשולחן

העניין הוא שאני נוסעת לקורס , בעקבות העבודה החדשה שלי
לא בטוחה אם אני חוששת יותר מהקורס או מעצם העובדה שהאיש שלי יישאר לבד עם 4 ילדים .
כישורי הקולינריה שלו מסתכמים במריחת חומוס על פיתה .
אז או כשאני אחזור אני אמצא ילדים שלא מוכנים לאכול חומוס יותר
או ערימת דפים של טייק אווי .
לפני שאני מכניסה את עצמי למטבח להכין ערימות של שניצלים , קציצות ולזניה שרק צריך להכניס לתנור
אני רוצה לתת לכם מתכון למניפות חצילים משגעות שהכנתי בשבוע שעבר :
חצילים אצילים.
ממולאים בבשר טחון עם בצל, גזר, תפוחי אדמה ושמיר.
מעל שמן זית משובח ושום.
ללא רוטב לבקשת הילדים.
שני חצילים יפים חתוכים כמו מניפה.
למילוי : 400 גרם בקר טחון
בצל גדול מגורד בפומפיה דקה
גזר אחר גדול ותפוח אדמה גדול מגורדים אך הם , ביצה, חצי כוס פירורי לחם, מעט שמיר קצוץ ( אפשר ירק אחר ) תיבול מלח, פלפל גרוס, מעט חוואי'ג, מעט פפריקה חריפה.ללוש את הבצק ולמלא במרווחים של פרוסות החציל. אם נשאר בשר להכין קציצות קטנות.
מעל שמתי שמן זית ושום. ( אני כותשת שום ומכניסה לתוך בקבוק שמן הזית )
לתנור 180 מעלות עד שמשחים.
מעל לשפוך טחינה חמה או קרה בעת ההגשה.
לא הצלחתי להעלות תמונה , המתכון עם תמונות יופיע בבלוג
http://mum4four.com/?p=2526
חוזרת ב27 לאוגוסט .
תמשיכו לשתף אותנו במה שקורה אצלכם .
דורית
 
לענין הפינה, מחפשת מתכונים עם חיטה.

אז קניתי חיטה להכין את הסלט שאכלתי בטיסה, מה עוד אפשר להכין עם זה? יש לכם רעיונות? יש לי שקית שלמה
 

mumfor4

New member
חמין וחיטה זה שילוב מנצח

אבל את יכולה להכין גם בנפרד ברוטב עגבניות
את החיטה משרה במים רותחים חצי שעה
בסיר שמה שמן ,מטגנת בצל , שום כתוש , רסק עגבניות סמיך כ2 כפות גדושות
מוסיפה את החיטה ומכסה במים . היחס הוא על כוס חיטה שתי כוסות מים רותחים
מתבלת , מעט סוכר, מלח , פלפל שחור , מעט כמון , אני מוסיפה קימל טחון מעט אבל לא חובה , אם אתם אוכלים חריף קצת פפריקה או צ'ילי גרוס , פפריקה מתוקה .
מנמיכה את הגז ומבשלת כ40 דקות .

ההשריה של החיטה במים רותחים מקצרת את הבישול , מסקנה שהגעתי אליה בניסוי וטעימה .
ספרי לי איך יצא .
דרך אגב אם אני זוכרת קנית גריסי פנינה , ייתכן זמן בישול קצר יותר תבדקי אחרי חצי שעה .
בתיאבון
 
אז זה מה שקניתי, עכשיו אפשר להבין את ההבדל,

זה באמת יותר עיסתי מהחיטה
אני יבדוק את המתכון הזה.
 
למעלה