מוקדמות סניור

cubano1

New member
לאחר שתי קבוצות מתוך ארבע

ויוה שוויץ!

אמנם כל התותחים הגדולים בקבוצה האחרונה (בריטניה, רומניה, רוסיה, איטליה, גרמניה וצרפת), אבל השוויצריות הרשימו, ומסוגלות להשתחל לשישיה הראשונה

שטיינגרובר כבר לא מתמחת קפיצות - היא הובילה את הקבוצה עם 57.765 בקרב רב!! ציון כזה שווה עשיריה ראשונה באליפות העולם
היא צפויה להיות גם בגמר הקרקע (ראשונה כרגע עם 14.566) ואולי גם בגמר הקורה (ראשונה כרגע עם 14.133). במקבילים היא שניה כרגע עם 13.933.

אחרי הסך של שטיינגרובר, פתאום ה 54.432 של אילריה קייסלין נראה בינוני - אבל זה סך יפה מאד, מקום שלישי כרגע, ושווה בקלות מקום בגמר הקרב רב, במיוחד כשמדובר במתעמלת צעירה ובעלת פחות נסיון משטיינגרובר.

עוד במרשימות - במקום השני כרגע יונה אדלרטג משוודיה עם 54.507, שמובילה את התחרות נכון לשלב זה במקבילים.

ומעניין לציין גם את אנה פאבלובה, אמנם סך לא גבוה של 52.865, ורחוק מאד מהיכולות של פעם, אך עדיין יפה לראות אותה פעילה, עם קפיצות יפות, ולבטח מקום בגמר הקפיצות.

עוד נקודה מעניינת - וסיליקי מילושי שהיתה אמורה להתחרות בשורות נבחרת יוון לא התחרתה בסוף - אני מניח שהיא נפצעה ממש לפני התחרות, שכן היא היתה רשומה ב start list

TTתמרTT

New member

cubano1

New member
קפיצה מצוינת לגאיה

13.2 בקפיצה הראשונה, שנחשבת לקרב רב, 12.466 בשניה

אבל ציון חלש מאד של 9.775 במקבילים

cubano1

New member
גאיה סיימה ואפשר לסכם

שני תרגילים מרשימים בקרקע ובקורה
ושני תרגילים חלשים במקבילים ועל הקורה

כל הכבוד - תחרות ענקית ראשונה בתור סניורית - נקווה שמכאן זה רק ילך וישתפר!

cubano1

New member
איזו תחרות מעולה!

הולך להיות קרב מרתק בין הבריטיות לרומניות ולרוסיות.

הבריטיות שחקו אותה, והיו פשוט מעולות, בעיקר על המקבילים שם הם נתנו שלושה תרגילים שסיימו בטופ-8 (רובי הארולד לא תוכל להשתתף בגמר)
מה שמעניין הוא שיש להן גם לאן להשתפר - הן ספרו תרגיל חלש של רובי הארולד על הקורה (13.033 - לא חלש באופן כללי, אבל חלש כשמדובר במדינה שמתמודדת על הזהב באליפות אירופה)

הרומניות לעומת זאת רוו נחת מהסניוריות הותיקות בולימאר ויורדאקה, אבל בוודאי התאכזבו מהצעירות מונטאנו וסטאנילה
הן היו צריכות סבב מטורף על הקורה בשביל לחפות על הסבב החלש במקבילים ולהבטיח את המקום הראשון, אך לא הצליחו להציג שלושה תרגילים חזקים. על המקבילים הן היו חלשות כצפוי, אף על פי שיורדאקה הצליחה להעפיל לגמר על המכשיר...
יורדאקה בכושר אולימפי, עם סך של כמעט 60 נקודות וגמרים על כל המכשירים - נדיר למדי בעידן המתמחות!
בולימאר התחרת על שלושה מכשירים (ללא קפיצות) ונתנה תוצאות של 14 וקצת על כל מכשיר - טיפה מאכזב, לפחות על הקורה והקרקע שם היא מסוגלת לעבור את ה 14.5.
מונטאנו נפלה מהקורה ובקרקע וסטאנילה מהמקבילים במה שתזכר כטבילת אש קשה מאד - ונקווה שהן יצליחו להשתפר בגמר - אחרת גם הבריטיות וגם הרוסיות אורבות מעבר לפינה.

הרוסיות דווקא תפקדו הרבה יותר טוב מהמצופה, וההבדל הוא הופעה מנצחת מהסניוריות הצעירות - במיוחד חארנקובה עם תוצאה של 15+ על הקורה, וספירידונובה עם 14.9 במקבילים (לצד תרגיל חלש מאד בקרקע)
מוסטפינה ביצעה תרגיל יפהפה על המקבילים (15.1) שני רק לבקי דאוני. היה לה תרגיל קצת עצבני על הקורה, אבל גם עם תרגילים עצבניים מוסטפינה מביאה 14+ נקודות. גם רדיונובה עשתה את חלקה עם 14.866.
הרוסיות היו צריכות סבב מושלם על המקבילים בשביל להשאר תחרותיות, וזה מה שהיה. הן סיימו שלישיות במרחק נח מאיטליה ברביעי.

TTתמרTT

New member
אני לא חושבת שהתחרות מעולה

הבריטיות פשוט היו הרע במיעוטו... הרמה ממש נמוכה.. יש מספר ממש קטן של מתעמלות שמצטיינות במכשירים מסוימים. כל השאר מראות רמה בינונית ביותר.
אולי זה כי אנחנו באמצע סבב לקראת האולימפיאדה, אז הרמה ירדה.. לא יודעת.
יורדאקה באמת מתעמלת יפה אבל חסר לה החן של רומניות כמו איזבשה ופונור.
הרוסיות, לא הצליחו לייצר הצלחה כמו של מוסטפינה\ קומובה, כבר די הרבה זמן. מוסטפינה שהיא המתעמלת האהובה עלי, קצת הורידה פרופיל.
והבריטיות, באמת נראה לי זכו מן ההפקר.

סתם לצורך השוואה אני חושבת שהסכם הקבוצתי של ארה''ב גם בפסיפיק רימ וגם בגביע חסולו היה לפחות 5.5 נקודות יותר..

cubano1

New member
ליד נבחרת ארצות הברית אף אחד לא נראה טוב כיום

לכן הציפיות שלך היו אולי גבוהות מדי
תחרות טובה בעיני היא תחרות צמודה, ובעולם ההתעמלות של היום כשנקודה מפרידה בין הזהב לארד, בתחרות קבוצתית זה בעיני אינדיקציה שגם בריטניה, גם רומניה וגם רוסיה מאמינות שהזהב בהישג יד, מה שיכול לתת גמר מצוין

תחרות מצוינת זו גם תחרות שבה נבחרת כמו בריטניה שלפני עשור לא היתה קרובה לעשיריה הראשונה מאיימת על ההגמוניה הרוסית רומנית.

בנוסף, אני חושב שהסבב הרוסי והסבב הבריטי על המקבילים היו ברמה סופר גבוהה, כמו גם יורדאקה על הקורה

אבל תאכלס, זה עניין של פרספקטיבה :)

mirit2468

New member
אני מסכימה

מרוב שהתרגלתי לראות ניקוד כמו 15 ו-16 לפעמים אני רואה תרגיל של 14 ונדמה לי לרגע שהוא בינוני (תלוי כמובן באיזה מכשיר)
חוץ מזה זה היה רק מוקדמות, הן עוד עשויות להוציא מחר את התותחים הכבדים. אם הן רואות במוקדמות שהן בטוח יעברו לשלב הבא הן הרבה פעמים הולכות על בטוח כדי לא להסתכן בטעות שתעלה להן. לפעמים גם בתחרות עצמה.

הבריטיות ממש לא זכו מן ההפקר

אפשר רק להסיר את הכובע בפני הבריטיות.
אומה שאין לה מסורת כזו מפוארת של התעמלות, עם מתעמלות שאינן בהכרח "כשרונות טבעיים" קלאסיים - הן לא נראות כמו פס הייצור הרוסי או הרומני - אבל הם הצליחו למנף את בת' טוודל ואת אולימפיאדת לונדון ולהפוך ממדינה שיש לה מידי פעם כוכבת בודדת למדינת התעמלות. ניתן לראות באופן רוחבי - גם ג'וניור וגם סניור - ובכל המכשירים - שיש עבודה מאד קשה והשקעה מאד גדולה בענף בבריטניה. זו לא הצלחה מקרית ולא הרע במיעוטו. הן באו עם תרגילי מקבילים שמראים גדולה אמיתית של מאמנים וכוריאוגרפיות לא פחות מגאוניות בקרקע, והן נלחמו על כל עשירית בתחרות הקבוצתית. שאפו.

mirit2468

New member
מסכימה לגמרי

לא צריך להשוות כל אחד לטופ שבטופ ונכון שהרוסיות לא במיטבן אבל הבריטיות עשו עבודה מצויינת ונראו הרבה יותר טוב ממה שאני זוכרת אותן בתחרויות קודמות.
אני בטוחה שיהיה מאוד מעניין גם לראות את הגברים הבריטים.
דרך אגב בשידורים האמריקאים מדברים מדי פעם על "סימפטום אולימפיאדה", שמדינה שיש בה אולימפיאדה פשוט משקיעה הרבה יותר בלקדם ענפי ספורט שהיא רוצה להיראות בהם טוב בבית והתעמלות נחשבת לענף יוקרתי.
דיברו על זה גם בהקשר של המתעמלים הברזילאים ומה שצפוי לנו לראות מברזיל.

למעלה