מוקדש לדאג וליתר השפויים.

ערב טוב, מותק.
וגרציה.
קשה שלא להזכר בפעם הראשונה השנה שלקחתי חלק
בהפגנה בצפון, וחזרתי מאוכזבת. שופעת ביקורת.
היה זה עוד בימי הקומונה המהוללה. כתבתי על כך פוסט זועם.
מצאתי עצמי מזדהה עם הדברים, מנסיוני האישי.
כן, צריך לומר את זהללא כחל וסרק: השמאל הרדיקלי מסב נזק
אדיר למחנה. פוגע במטרות המחאה. צובע בגוון עכור
את פעילותם של הרבה אנשים טובים שיוצאים לרחוב
ממניעים נקיים, ומרצון אמיתי לשינוי.

קראתי וזו דעתי

אתם ימניים ואתם בעד המחאה החברתית? צאו להפגין.
כמה מפגינים שמאלנים "רדיקליים" (איכשהו השמאל הוא תמיד "רדיקלי") הניפו שלטים של מפלגות שמאל? תניפו שלטים של מפלגות ימין.
כמה מפגינים שמאלנים "רדיקליים" (כנ"ל) עשו לכם פרצופים כי אתם ימניים? אל תתנו לזה להפריע לכם, והפגינו כימניים שגם הם נגד יוקר המחיה וכל הליקויים בכלכלה הישראלית.

ובכלל - מאז שתנועת 'אם תרצו' בחרה לפרוש מרצונה מהמחאה החברתית כמה ימים אחרי שהחלה ביולי 2011, אי-אפשר לומר שהשמאל "מדיר את הימין" מהמחאה. מי שבוחר להשתתף - משתתף.

זה לא משרת שום דבר כשבוחרים בגישה של "אם יש כאן שמאלנים - אני לא פה". מה יותר חשוב? להפגין למען ערכים שחשובים לך, או לברוח מהמחאה שאתה מסכים עם ערכיה, רק כי משתתפים בה מפגינים וגורמים ממחנה פוליטי אחר?

והייתי אומר לאותו כותב, שחשוב שיזכור - גם הימין הרדיקלי וגם השמאל הרדיקלי, לשניהם חשוב שהמחאה הזאת לא תהיה בקונצנזוס. כי מסר חברתי שרוב האוכלוסייה מתחברת אליו, מאיים על הסדר הקיים, שבו המחנות הקיצוניים ייאבקו זה בזה, ובכך ישמרו על קיומם. לכן יש להם אינטרס לצבוע את המחאה בצבע מדיני, כביכול, כדי לרוקן אותה מתוכן, ולשמור על השנאה הנצחית בין שמאלנים לימניים. אבל המדיניות הכלכלית פוגעת בכולנו, והכותב כתב בעצמו שהוא מאוד מתחבר למסרים של המחאה.

מי שבאמת רוצה שהמסרים של המחאה יתעצמו, לא ייתן לכמה פלצנים להפריע לו. זו בחירה אם לברוח בגללם, או להשתתף ולעמוד על דעותיך.

אני מסכימה עם הפסקה הלפני

האחרונה שלך, כמו גם עם הסיפא.
ובנוסף, תנועת "אם תרצו" בעצמה מבוססת על לא מעט רקב,
בכתבת תחקיר בעקבות הממבו ג'מבו באשר לצמצום מימון תנועות שמאל רדיקליות
נמצא דווקא שבאותה תנועת ימין יש ממנים שהס מלהזכיר, וביבהו עצמו נפגש עם אותם
משוקצים שהיו גורמים ללא מעט ימנים לנוע בחוסר נוחות בכסא.

poseidon111

Active member
לא נראה לי שהבנת את מחאת הכותב, או לצורך

העניין את מחאתי. אם העניין החברתי היה במוקד, וכך אכן אמור היה להיות, איני רוצה לראות שלטים פוליטיים, שהופכים אותי מטבע הדברים
לאחד שתומך במסר המונף. אני באתי להפגין על עוולות חברתיות, לא על פינוי השטחים ובטח לא לתמוך בערבים כפי שהשלטים זעקו.
מה לי ולהם? מדוע אותם שמאלנים לא היו יכולים לכבוש את המסר הפוליטי שלהם, להפגנה יעודית, וניצלו את אותם נקודות שמשותפות לשני
המחנות בכדי להניף לי את המסרים שאני בז להם מול העיניים? לא ראיתי בהפגנה שלטים של מפלגות הימין. תאר לך שאיש שמאל בא להפגנה הזו
ורואה מסביבו שלטים בעד ההתנחלויות. האם לא ידיר את רגליו משם ויחפש את ההפגנה שתעסוק במה שלשמה התכנסה, דהיינו העניין החברתי?
זה המסר. אותם רדיקלים גנבו את ההפגנה החברתית לצורך הפגנה מדינית.
וזו לא הפעם הראשונה. זו גם הסיבה שכה רבים מלינים על הפוליטיזציה של ההפגנות הללו. אומרים לנו שזה ידו של יעקב, אך בפועל אנו שומעים את
קולו של עשיו.

לא הייתי בהפגנה שבה מדובר

אבל לפי מה שאתה מתאר (והאמת שלפי ההסבר שנתת עכשיו אני מבין יותר טוב את כוונתך) זה היה מאוד לא חכם מצידם להניף שלטים מדיניים בהפגנה חברתית. הם היו יותר "צודקים" מאשר "חכמים". אבל עם זאת, אם מדובר בשלטים שיש בהם רק את שמות המפלגות, זה לגיטימי ויש לזה מקום. מפלגות יכולות להצהיר שיש להן מצע חברתי ושהן מזדהות עם המחאה, וזה לא מחייב רק את תומכי אותן מפלגות.
אתה ימני וראית שם שלטים של מרצ? תניף בגאווה גם שלטים של 'האיחוד הלאומי' ועשה זאת בגאווה. ואם ראית שלטים עם מסרים מדיניים - במקום לברוח, הנף שלטים של מפלגת ימין שאתה מזדהה אתה, וככה תאמר בדרך הכי פשוטה - המחאה הזאת היא גם שלי, גם מי שלא חושב שצריך להחזיר שטחים.

ואם קבוצת מפגינים הניפה בהפגנה חברתית שלטים על השטחים ועל הערבים - אפשר להתעצבן מזה, אבל לא צריך למהר ולהסיק מזה מסקנות. זה ממש לא אומר שראשי המחאה ארגנו את השלטים האלה מראש, זה אומר רק שאותם מפגינים פעלו על דעת עצמם וזה הכל.

poseidon111

Active member
תראה, אני אדם יקה. אם אני בא להפגנה חברתית

אני מצפה שיהיו בה שלטים בנושא החברתי בלבד. שמות המפלגות לא מפריעות לי כלל. המסרים הם שמפריעים לי.
בדיוק כפי שאם אני בהפגנה שעוסקת בהורדת מחיר המים, אני לא רוצה לראות שלטים בעניין מחירי כרטיסי הטיסה.
זה מוריד מהמיקוד של המסר הנשלח. מוריד מהאפקטיביות של ההפגנה.

השאלה מי לדעתך אחראי לזה (בתור יקה)

האם כל מארגני המחאה החברתית אחראים לזה שכמה מפגינים הניפו של שלטים על השטחים? האם זה ורק זה אכן הורס את כל המחאה?
או - שרק מניפי השלטים עצמם, הם שאחראים על המעשה של עצמם?

האם זה פייר להפיל על אותה קבוצת מפגינים, את המהות של המחאה כולה?

poseidon111

Active member
מי אחראי? כמובן אלו שמניפים את הכרזות ואלו

ששלחו אותם לעשות זאת. זה יותר מידי מאורגן להיות יוזמה של אנשים בודדים. טביעת האצבע של שולחיהם היא ברורה וחדה.
את שניהם אני מאשים.

זהו

שאין שום הוכחה ל"ארגון" הזה. זו מסקנה - ואין לה הוכחה. אם היא "ברורה וחדה" - אולי זה משום שכשמחפשים משהו, אז גם מוצאים אותו. (בתור "יקה" אתה אמור לדעת שטיעון בלי הוכחה, לא מחזיק)

זו יכולה להיות בקלות יוזמה של קבוצת מפגינים, שאומרים "אלה הדעות שלנו, וזכותנו להראות אותן גם בשלטים, ומי שיש לו בעיה עם זה אז יש לו בעיה עם זה", ואם זו הגישה שלהם, לא צריך "לשלוח" אותם לעשות זאת.

וגם אם אתה כל-כך רוצה להאמין שמישהו "שלח" אותם - זה עדיין לא אמור להפריע לך להפגין. כי אם אכן "שלחו" אותם כדי "להדיר" אותך, הרי שנתת להם את מה שהם רצו בקלות רבה.

poseidon111

Active member
שני דברים. נראה לי שאנו חוזרים לנקטדת ההתחלה.

יתכן שמשום שלא הסברתי נכון או שאינך רוצה להבין את דברי.
בכל מקרה התעייפתי מזה.

למעלה