מורה ורופא שיניים לא מצליחים לעבור מבחן באנגלית....

pl1403

New member
מורה ורופא שיניים לא מצליחים לעבור מבחן באנגלית....

שלום ,
אנחנו מעוניינים להגר לניו זילנד אני מורה למתמטיקה מזה 9 שנים עם תואר שני בתחום ההוראה (בת 34) ובעלי רופא שיניים בן 40.
בעבר ניסינו להגר לאוסטרליה אך מאחר ואני לא עומדת בציון ה IELTS הגבוהה הנדרש אנו מנסים כעת לניו זילנד. באחרונה נידרש ציון 7 בכל חלק. לצערי אחרי מספר בחינות אני לא מצליחה לקבל במבחן אחד 7 בכל חלק תמיד יש איזה 6.5 יחיד שמתגנב לו....
התרשמתי מאוד מהתגובות הנבונות בפורום ואשמח לקבל את דעתכם בשני נושאים אם תועילו בטובכם:
1. האם להמשיך להתעקש על המבחן באנגלית (אגב שנינו דוברי ספרדית שפת אם והאנגלית לא מרתיעה אותנו). להמשיך להיבחן בפעם הרביעית וחמישית וכמה שצריך ?
2. בעלי עבר את תהליך ההערכה המקצועית (החלק התיאורטי) לרופא שיניים באוסטרליה אבל נדרש לציון במבחן האנגלית לחלק המעשי. האם הערכה חלקית זו תתרום לנו דבר מה לתהליך הגירה בניו זילנד? כלומר האם שווה לבעלי להמשיך להשקיע כסף וזמן בהערכה האוסטרלית ולהציג אותה מאוחר יותר לניו זילנד ?
תודה רבה מראש על כל תגובה שהרי מכל מלמדי השכלתי

ANZ1

New member
מה נסגר עם רופאי שיניים ,מורים וניו זילנד ?

אם תסתכלו 3 שרשורים למטה תראו סיפור דומה (לפחות במאפיינים).
לדעתי אתם צריכים לבחור לאן אתם רוצים להגר, אוסטרליה וניו זילנד מדינות שונות, במיוחד שלניו זילנד לא תעברו לאוקלנד אלא לאזורים אחרים,
ככה שאם אתם מתכננים לעבור לסידני או מלבורן, ניו זילנד לא תהיה דומה עבורכם.
אני במקומכם הייתי משקיע עוד בלימוד אנגלית, אין טעם בלהבחן עוד ועוד, זה לא הגרלה, זה מבחן ידע, אם אתם מקבלים 6.5 סימן שאתם צריכים ללמוד עוד אנגלית.

ובקשר להגירה ורופאי שיניים, אם קראתם את השרשור הקודם הייתם מבינים שלניו זילנד אתם לא יכולים ישר להגר, אלא התהליך יעבור דרך מציאת מעסיק וויזת עבודה במשך שנתיים לפחות.
אם תחפשו בגוגל תמצאו את תהליך הרישוי הניו זילנדי והאם רישוי אוסטרלי יתפוס.

pl1403

New member
התסכול, התסכול

ראשית תודה רבה על התגובה והעיצה. קראנו את המקרה הדומה בשרשור.
האם יש לך ספר או קורס שאתה ממליץ עליו ? בפעם הראשונה עשינו קורס ולקראת הפעם השנייה לקחנו מורה פרטית לIELTS . תמיד מעריכים אותנו בציון גבוהה אבל במבחן האמיתי התוצאות לא מספיקות. הציון הכללי עומד על 7 הדירוג C2 ובפעם האחרונה בצבץ לו ציון 8 בחלק של הדיבור אבל בשכלול תמיד יש איזה פרק עם ציון נמוך (6.5) שהורס הכל. לא מדובר על פרק מסוים כל פעם משהו אחר.
נשאלת השאלה מה אנחנו מפספסים ???? אחרי הכל שנינו משכילים ומשתדלים האם מאמצים נוספים בהכרח יובילו לשיפור בציון או עלינו לוותר וא לשנות כיוון ?

ANZ1

New member
שניכם לא מצליחים לקבל 7 ?

או רק את ? פעם אחת כתבת שרק את, ובפעם הזו כתבת ששניכם עושים את המבחן.
7 זה לא ציון כל כך גבוה ובלתי אפשרי, מעליו יש עוד כמה ציונים.
הם אולי מקבלים גם מבחנים מסוג אחר ? טופל ? אולי מבחן מול מחשב יהיה לך יותר קל.
על השאלה מה לעשות , האם לוותר או להחליף יעד, רק אתם יכולים להחליט.
אבל אם החלטתם שאתם רוצים להגר, ואוסטרליה היא המקום הכי מתאים לכם, תמשיכו בדרך, בני ישראל הלכו במדבר 40 שנה בשביל להגיע לאותו חור, אז מה זה עוד מבחן באנגלית.
אני במקומך הייתי לוקח ומשקיע כולי בלימוד אנגלית, במשך כמה חודשים, ללמוד עם ספרים של לימוד אנגלית, לא לימוד למבחן המסוים, אלא לימוד אנגלית, לקרוא רק עיתונים וספרים באנגלית, לראות סרטים, טלויזיה וסדרות רק באנגלית למצוא אנשים בסביבה שלך דוברי אנגלית ולדבר איתם, זה הדרך היחידה לשפר שפה.
תמחקו את העברית ותעברו לאנגלית.
אם עשיתם הכל, בחרתם יעד, למדתם עליו, עשיתם רישוי אוסטרלי, בעלך עשה מבחנים באנגלית, וכל מה חסר לך זה לשפר קצת את השפה, אז תגשי למבחן הבא עוד חצי שנה ובינתיים תשקיעי כל יום שעה שעתיים בלימוד אנגלית, אין תשובה אחרת, אני לא חושב שהפתרון הוא בניו זילנד, קנדה, ארצות הברית או כל מקום ששם יש אותם מאפינים ואותם בעיות (אנגלית)

pl1403

New member
מילים כדורבנות :)

לגבי אי ההבנה עם הציון. לכל אחד מאיתנו נדרש ציון שונה עבור המקצוע שלו. אני נדרשת להגיע לציון 8 בשמיעה ודיבור ובשאר לא פחות מ 7 וצין משוכלל לא פחות מ 7 . מדובר בציון גבוהה שאיני מצליחה להגיע אליו. התחושה היא שיש משהו לא בסדר בהשקעה שלי לפחות בלימודי האנגלית. הוא זקוק ללא פחות מ 7 בכל החלקים ובציון המשוכלל.
נדמה לי שעצתך ברורה לי - תאכלו תשתו ותנשמו אנגלית. חשבתי להרשם להסבה ללימודי הוראה באנגלית (אם אני לא אלמד שם אז איפה כן ?), או לטוס כמה שבועות לקורס בלונדון.
אני מבינה שאין הגירה ללא המבחן ....
בכל אופן תודה רבה על חוות דעתך אנחנו מעריכים את זה מאוד.

מצטרף לדברי קודמי, ומוסיף שתי הערות קטנות להרגשה טובה,

הערה ראשונה, שציון 7 ב-IELTS הוא אולי לא הגבוה ביותר, אבל הוא אכן דורש רמה טובה של שליטה בשפה (לא כל שכן 8), כך שאל תרגישו חס וחלילה כאילו משהו אצלכם לא בסדר שאתם ניגפים בכל פעם מחדש במכשול הזה. זה המצב אצל הרבה אנשים, ובסוף תצליחו גם אתם
והערה שניה, שה-IELTS הוא מבחן די פרקטי (בשונה, למשל, מלימודי האנגלית בבתי הספר בישראל...אבל זה כבר דיון אחר) ולכן כל תרגול והשקעה שאתם משקיעים כעת בהכנה למבחן יועילו לכם גם כשתגיעו ותתחילו לחיות ולעבוד כאן. זה לא כמו, למשל, לימודי חדו"א לבגרות שדקה אחרי המבחן כבר אף אחד לא זוכר

pl1403

New member
שליטה , שליטה .....

תודה על העידוד
רוב הלימודים האקדמים שלנו נעשו באנגלית ולא היינו מהאנשים שמחפשים תרגומים לחומר .....
צרת רבים נחמת טיפשים ובכל זאת מעודד לדעת שזה מכשול ידוע. חבל שאין דרך מוכרת לעקוף אותו או לעבור אותו. נשמע שבכל אופן מדובר במכשול זמני. מקווה שלא יהיה זמני שיהפוך לקבוע.
כנראה שבפעם הבאה שאכתוב כאן כבר אהיה במוטיבצית יתר ואעשה זאת באנגלית :)
נמשיך ללמוד ולנסות. אני מקווה לעבור את הבחינה לפני שמכשול הגיל ישאיר את חותמו.
אשמח תמיד לקבל המלצות על קורסים, שיטות מורים או דרכים שיוכלו לתרום לאיכות הלמידה.
אגב אני במקרה מאלה שלא שכחו את החדוא אחרי הבגרות (מורה למתמטיקה) וזה מסתבר יעיל לא פחות מהאנגלית במקרה שלי :)

Nissim Assa

New member
נראה לי מוזר

ששניכם צריכים ציונים מעל 6.
בד"כ רק מגיש הויזה צריך ציונים של 7 ומעלה והב"ז צריך 6.
מניין לקחת את המידע ששניכם צריכים 7 ומעלה?

pl1403

New member
מחירה של ההשכלה :)

אני מובילה בוויזה ועל מנת לעבור הערכה והכרה מקצועית אני צריכה את הציונים שכתבתי. בעלי צריך את הציונים שדורשים ממנו על מנת שיכירו לו במקצוע. כמובן ששנינו ניגשים למבחן האקדמי. שוחחנו עם הגופים שמבצעים את ההערכה המקצועית (וזה אגב גם כתוב באתרים שלהם) ואלו אחד התנאים שלהם מבין שורה ארוכה של תנאים. אגב בעלי יכול לגשת גם למבחן OET שכנראה ויעשה את זה לבסוף.העניין הוא שכל עוד אני תקועה עם ה IELTS ההגירה שלנו לא הולכת לשום מקום :(

Shachamb

New member
ielts

אני אנסה לתרום את 50 הסנט שלי ואולי לעודד אותכם קצת אם אפשר
ראשית החדשות הטובות הן שציון שבע זה לא בשמיים:
האנגלית שלי היא די טובה אבל בהחלט לא ברמה של native
והצלחתי להוציא 7 בכל ההבחינות אז זו נראית לי משימה אפשרית, צריך לקרוא הרבה אנגלית ולתרגל דיבור
אני עשיתי המבחן אחרי שנתיים פה אז הדיבור היה יותר קל
לגבי למידה - יש אתר מצויין ששמתי הקישור פה , אם תעשו את כל השיעורים שלו וכל הבחינות זה יכול לעזור מאוד - כי הוא נותן שיטה מצויינת לעבור , תנסו.
[URL]http://www.scottsenglish.com/ielts/login.asp[/URL]

אגב שמונה זה יותר קשה , זה כבר דורש דקדוק וכתיבה ממש טובים
בהצלחה שחם

pl1403

New member
האתר נראה לעניין - תודה

שבת שלום לכולם ,
תודה על הלינק לאתר אכן לא הכרתי אותו קודם.
מעודד לקרא ש 7 זה לא ציון בשמיים ואני מניחה שבעלי יצליח להגיע לזה במוקדם או במאוחר. לגביי , העניין מורכב יותר 8 בדיבור (שכבר קיבלתי פעם אחת) ובשמיעה זה קצת יותר קשה.... ל
צערי אין קורסים שמכוונים או מתיימרים לכוון לציון 8. כולם עוצרים ב 7.
בעלי מצא קורס למדריכי IELTS בלונדון. חשבתי פשוט להירשם. אני עוד לא בטוחה אם זה אכן רלוונטי לי. אם אני לא טועה עשרה ימים היה הקורס הקצר ביותר אחר כך מדובר בחודש או יותר.
אנסה את הקורס באתר ששלחת בינתיים - תודה רבה

למעלה