מורה לאסטרטגיות למידה

vered4

New member
מורה לאסטרטגיות למידה

הבן שלי קיבל המלצה ללמוד אסטרטגיות למידה (הוא בכיתה ז'). ניסיתי לעשות חיפוש בפורום לגבי דיונים בנושא ולא מצאתי. האם יש לכם המלצות על מורים טובים, או על דרך להגיע למורה טוב?

Mנטה

New member
כדאי לך לחפש אנשים שמלמדים בשיטת

פויירשטיין. פרטים תוכלי אולי לקבל בפורום הריפוי בעיסוק כאן בתפוז.

vered4

New member
ואיך אפשר למצוא את אותם אנשים?

על ידי פנייה לפורום ריפוי בעיסוק?

nutmeg

New member
כי יש

מרפאים בעיסוק שעובדים על פי השיטה ויוכלו להיענות לפנייתך.

יערה24

New member
פוירשטיין

שלום לכולם פעם ראשונה שאני בפורום זה... שיטת פוירשטיין זו תורה שלמה המקנה לילדים הרגלי עבודה. ישנם מטלות שהילדים עוברים המקנים להם ריסון אימפולסיביות, תכנון, בקרה וכו'. למדתי על שיטה זו וטעל הגישה המפורסמת של פוירשטיין (שבה הוא הגיע להשגים נהדרים במכונו בירושלים). אך יש חיסרון בולט מאוד מבחינתי בשיטה זו- היא מנותקת מתכנית הלימודים. מקווה שעזרתי יערה

nutmeg

New member
בדרך כלל

האסטרטגיה מנותקת מהתוכן - כך אפשר להחיל אותה על תכנים רבים. למשל, כשלומדים לענות על שאלה בהרחבה, זה אמור להיות נכון ולעבוד כל פעם שצריך לענות על שאלה בהרחבה, לא משנה באיזה מקצוע.

יונה שו

New member
לאו דווקא,

לא בחד משמעיות כזו. לפעמים יש צורך להדגים בחומר הלימוד ולפעמים להתרחק מאד. זה מאד תלוי בקשיים ועל סמך זה מקבלים אסטרטגיות שונות... מי שמלמד במנותק באופן קבוע, אני מקווה שהוא יודע גם לחבר למעשים של התלמידים.

zivadina

New member
איסטרטגיות למידה

קראתי מאמר שאמר שהלימוד הכי טוב הוא דרך לימוד החומר עצמו, ולא דרך לימוד שיטות למידה מנותקות מהמחשה. לא זוכרת מאיפה זה. כן יש לי קישור לשיטת פוירשטיין, ואני בטוחה שדליה הביאה אותו למקומו הנוכחי.

דליה.ד

New member
אסטרטגיות למידה

למעשה מדובר בהוראה מתקנת. אני מפנה אותך לקישורים מהפורום השכן...

יונה שו

New member
כדאי אולי לדעת

מאיזה איזור, או שמא את מחפשת באינטרנט, שגם בזה קיימת אפשרות.

vered4

New member
אני מחפשת באינטרנט

אבל ללימוד אישי. בסופו של דבר, עשיתי חיפוש בגוגל, הגעתי ל"מתיא" (שיש להם סניפים בכל הארץ), ודרכם השגתי המלצות.

יונה שו

New member
גמני מוכנה

ללמד דרך האינטרנט, הרי במילא אני נמצאת זמן רב מול מחשב. את יכולה "לנצל" אותי.

vered4

New member
תודה

הכוונה שלי היתה שאני מוכנה ללמוד על מקורות מידע ומניסיון של אנשים דרך האינטרנט. את הלימוד עמצו נעשה בדרך הישנה. תודה על ההצעה.

יונה שו

New member
אם כך

תצטרכי לפנות אלי במייל, ואוכל אולי להציע לך מהאזור בו את גרה, יש לי כמה חברות אינטרנטיות המלמדות אסטרטגיות וגם הוראה מתקנת.

למעלה