מורה ...מורה לחיים....

Master Stav

New member
מורה ...מורה לחיים....

בגין בעיה בה ניתקלתי בבית הספר בו לומדת ביתי צללתי מעט אל תוך מדורת ההבלים הקרויה חינוך בישראל .... מהו מורה ? איך אתם הייתם מגדירים מורה ? האם אתם מרוצים ממערכת החינוך בישראל ? האם מערכת החינוך דהיום אינה אלא שמרטף משוכלל ? עצוב לי לומר שאני עונה עלה שאלות האלו ב: כמעט ואין כאלו בארץ ההגדרה היא מילונית אבל לגבי לב העניין הדיעות חלוקות אני מחפש עבור ילדי מורה לחיים כן ...ולא ברמה טובה ...

מחשבות

New member
מהו מורה? שאלה טובה.

חינוך אינו דבר מיידי. אם אני נזכר במורה כלשהו, שהשפיע עלי לחיים, הרי הוא מורה לחיים. רוב המורים בחיי היו סתם דרעק. היה לי אחד ושמו יואל גבע והוא בלתי נשכח. מורה צריך לתת מעצמו, מהידע והאישיות שלו ומהרגשות שלו. מורה טוב לא יעליב, לא יפלה בין תלמידים וינסה לקדם את כולם ככל יכולתו ויכולתם. מערכת החינוך בישראל זקוקה לטלטלה רצינית, להוצאת כל העמותות מתוך המערכת ובראשן קרן קרב, לפיטורי המוני מפקחים מיותרים לגמרי ולהביא אקדמיזציה מלאה למורי ישראל. מורה חדש לא יכול שלא להיות אקדמאי.

גרי רשף

New member
המורה לחיים זה אתה

אם חינכת את ילדך להיות מנומס, סקרן, שקדן ומשכיל- הוא יהיה כזה בזכותך ללא קשר למורים שיהיו לו; ואם גידלת ילד חצוף, אלים וריק מתוכן- אף מורה לא יצליח להפוך אותו למשהו אחר. יש למורים תפקיד חשוב, ודרך מערכת החינוך הילד לומד להסתדר עם ילדים אחרים, הוא לומד קרוא וכתוב וחשבון, קונה הרגלי לימוד ועוד, אבל אל תצפה שהמערכת תחליף אותך. בהחלט יש מורים שזוכרים אותם לטובה לכל החיים וגם כאלה שנוטרים להם טינה ולא סולחים להם, ובוודאי יש מורים שבזכותם הילד יגיע להישגים או שבגללם הוא יתמודד עם כשלונות; אבל בסופו של דבר המחנך החשוב מכולם הוא אתה ולא ראוי להפיל את הכל על המורים. אם הילד שלך בגיל שלושים יהיה מובטל חסר השכלה- זה לא יהיה בגלל המורה רותי שנתנה לו שלילי בלשון או העליבה אותו בפני כל הכיתה, ולחילופין- אם הוא יהיה בגיל שלושים דוקטור לפיזיקה וייחס זאת למורה שולה שבזכותה הוא התאהב במקצוע והחליט ללמוד אותו באוניברסיטה - דע לך שזה בזכותך כי אלמלא מה שהוא קיבל ממך הוא לא היה מצליח להינות כל כך אצל שולה והיא לא הייתה מצליחה לגרום לו לאהוב את המקצוע.

Master Stav

New member
אני מבין שמבחינתך

בית הספר אמור להיות מקום לימודים ואינטרקציה חברתי לזמן מוגבל ....? מעולם לא ביקתשי שיחליפו אותי, אני לא מורה לחים אני אבא כאבא יש לי תפקיד מוגדר להקנות לצאצאי ערכים שחשובים וראויים בעיני, להרנות לו את הביטחון להיות סקרן לטפח אצלו את השקדנות, את עמוד השידרה ואת היכולת לשאול למה איך ולרצות להבין ולא לציית בצורה עיורת לכל בעל שררה כאבא יש לי תפקיד לתת לו את הביטחון להתפתח ולהיות אדם שלם ככל שיבחר מה להיות בפרגמטיות מלאה ובידעה ברורה שתמיד אהיה אביו ותמיד ידי יהיו פתוחות לרווחה לחיבוק חם אוהב ומכיל .... בית הספר אמור להיות בסיס לאינטרקציה חברתית ולטעמי בתי הספר צריכים להיות מעורבים יותר בקהילה בית הספר אמור להיות בסיס להשכלה ומקום בו ניתן לבחון את כישורי החיים של הצאצא ויחד עם ההורים לדחוף למקום המתאים בית הספר אמור להיות מקום מכיל בשעות בו הצאצא אינו איתי לצורך לימודי הבסיס משם לקבל את האפשרות להיתפתח מורה לחיים אינו תחליף אלא דמות משלימה שאינה צריכה להיות מחבקת ( כי גם זה לא נורא אם קיים )אלא דמות מאתגרת שונה במהותה מהדמות ההורית מאין תבלין על הבסיס ההורי בכדי ליצור אדם שלם חדש ולא העתק שיאונ מסוגל להכיל שינויים מורה לחיים אינו אמור לבצ את המטלות ההוריות הוא אמור לכוון את הילד בסבך נפתולי הקניית ההשכלה מחד ולשמש יד בטוחה בבליל האינטרקציה החברתית שתקבע את עתידות של הצאצא כאדם בין אם משכיל ובין עם בור אך אדם שלם שיכול לשמש כאידבידואל תורם בחברה למענה ובעיקר למענו ולמען משפחתו הגרעינית .

גרי רשף

New member
לא רק, אבל למה ציפית מ"מורה לחיים"?

לילד ממוצע יש 6-8 מחנכים במהלך 12 שנות לימודיו, וכמה עשרות מורים מקצועיים - בעיקר בתיכון, כשרובם מלמדים אותו במשך שנה או שנתיים נטו (בניכוי חופשים, שביתות, וכל מה שמחוץ לבית הספר). לבית הספר יש חשיבות עצומה מהרבה בחינות והיא מתבטאת בסך הכל של המורים והמערכת ותוכניות הלימודים, הסביבה "תומכת הלחימה" (יועץ חינוכי, מנהל, מרכז שכבה..) וכמובן התלמידים האחרים. לצפות ממורה בודד שמחנך במשך שנתיים (נניח בכיתות א-ב או יא-יב) שיהיה "מורה לחיים" - קצת מוגזם בעיני. לעומת זאת אבא ואמא ממלאים את תפקידם 24/7 מהלידה ועד ש..

Master Stav

New member
אני בהחלט מצפה שכול מורה

יהיה כזה שמגיע ממקום של רצון לתת ממקום של רצון לתרום ממקום של רצון להכיל את הילדים שלנו ואת מכלול הגוונים שלהם אני מצפה שמורה כול מורה ידע לנווט בין התורכים הפדגוגים לבין הצורכים האישים ברור שההורים אב ואםפ נימצאים שם 24/7 על זה אין ויכוח אבל באותם 6-8 שעות יומיות שמהווים כ50% משעות העירנות של הילדים שלנו יש למורים תפקיד מאד חשוב בחיים שלהם וככזה ....אני מצפה לבני אדם ולא להרים ידים ולומר בנילא יש לו / לה רק שנתיים אז אני לא מצפה לכלום .

למעלה