מורה נבוכים ל DOCKING STATIONS

debby12

New member
מנהל
מורה נבוכים ל DOCKING STATIONS

חשקה נפשי במכשיר טעינה ללפ-טופ, שיהיה לי בבית כמו שיש לי במשרד כדי שיהיה יותר נוח לעבוד עם הלפטופ (עם מסך נורמלי, מקלדת נורמלית וכו) וגם בלי שכבל הטעינה יתקע את הרומבה במרוצתה החיונית כל הזמן (והיא רצה אצלנו הרבה כי יש הרבה בעלי חיים). לתומי, חשבתי שדוקינג סטיישן נראית משהו כמו הדבר הזה https://store.hp.com/us/en/pdp/hp-2013-ultraslim-docking-station 

אבל מסתבר שטעיתי. מה שהיה לי בראש זה "פאסה" והדגמים החדשים נראים משהו כמו זה https://store.hp.com/us/en/pdp/hp-thunderbolt-dock-120w-g2-with-audio#! או כמו זה https://store.hp.com/us/en/pdp/hp-usb-c-a-universal-dock-g2

הקישורים האלה הם רק כדוגמה למוצרים. לא התכוונתי לקנות מהאתר של HP - לפחות באמזון המחירים זולים בהרבה. על כל פנים - הלפטופ הוא של HP אז אלה אפשרויות הDS העומדות בפני - https://www8.hp.com/h20195/V2/GetPDF.aspx/c04168358#page=33

לא לעיתים קרובות יוצא לי לצטט מהתכנית המיתולוגית "קומדי סטור" אבל היום זה היום.... מה זה החארטה הזה. הקישור הראשון נראה כמו רמקול, השני נראה סתם כמו תחתית לספל. מה בין אלה לבין דוקינג סטיישן? ניסיתי להסתכל בתמונות איך משתמשים בזה אבל לא ראיתי. יש איזו סיבה הגיונית להחליף מודל? ראיתי שכתבו שהג'וקים החדשים "חוסכים מקום" אבל כל הרעיון שלי היה לתקוע את הDS והלפ טופ על גבי הקופסה של הדסק טופ מתחת לשולחן הכתיבה כדי שלא יתפוס מקום על השולחן עצמו.

רעיונות, הסברים, תובנות וכל דבר שלא חשבתי עליו יתקבלו בברכה....
 

vinney

Well-known member
קודם כל צריך לדעת במה המחשב שלך תומך

יש הרבה סוגים של docks, אבל לא כל מחשב תומך בכולם. לחלק מהניידים יש חיבור מיוחד לdocking station, שרק סוגים מאוד מסויימים יתמכו בו.
&nbsp
הUSB-C מאפשר חיבורים אוניברסיליים, אבל גם זה צריך לראות שהמחשב מסוגל לתמוך בו. אני אתן לך דוגמא - הדוק של מייקרוסופט לsurface למשל, בעל חיבור ייחודי, תומך לפי מיטב הבנתי בהרבה יותר דברים ממה שאפשר להוציא מהsurface דרך חיבור הUSB-C.
&nbsp
הרעיון בדוקין סטיישן זה לחבר אביזרים חיצוניים שבדרך כלל מחוברים למחשב נייח, למחשב הנייד שלך. זה לא בהכרח אומר להניח את המחשב פיזית על החיבור (dock) כמו שהיה בעבר, ואכן לאחרונה הם הרבה יותר קומפקטיים ושימושיים יותר. זה דוודא חיובי בעיניי. אצלי הדוק יושב מתחת למסך ולא תופס מקום נוסף, והכבל שלו מתחבר ללפטופ שיושב על השולחן ושעליו יושבת המקלדת החיצונית.
 

randomwinds

New member
יותר מבוך ממורה...

כפי ש vinney כתב, צעד ראשון, לברור מבין האפשרויות תחנה שתומכת במחשב שלך.

האם למחשב שלך יש כניסת USB-C? נראה שרוב התחנות בקישור שצרפת מתחברות למחשב עם מחבר כזה. אם לא אזי תצטרכי קרוב לוודאי מתאם לUSB-A במידה והתחנה תומכת במחשב שלך ולא מגיעה עם מתאם.

כמה מסכים את רוצה לחבר? גם אם לתחנה יש מספר יציאות חוזי, זה לא אומר שהיא תומכת בכולם בו זמנית.

מניסיוני עם תחנות של DELL, ישנם שני סוגים של תחנות: כאלה שמשתמשות במעבד הגרפי (GPU) של המחשב וכאלה שבאות עם GPU משלהם. הראשונות יהיו מהירות יותר (משמעותי בעיקר למשחקים) אבל מוגבלות גם למספר מסכים שהמחשב שלך תומך. האחרונות יתמכו במספר המסכים שרשום שהם תומכות. אני מניח שרוב התחנות הן מהסוג הראשון.

אילו יציאות חוזי יש במסכים שלך ובתחנה? אם אין התאמה תצטרכי מתאם.

כמה WATT מסוגלת התחנה להוציא למחשב והאם זה מספיק לטעון אותו?
זה תלוי בשני דברים: ראשית כמה WATT מספק המטען שמגיע עם התחנה ושנית, כמה התחנה צורכת לעצמה. אם התחנה לא מוציאה מספיק למחשב, תצטרכי להיסחב עם שני מטענים - אחד לתחנה ואחד למחשב.

האם למחשב שלך יש חיבור אינטרנט? אם כן אז אין חשיבות אם לתחנה יש כזה. אם לא כדאי לבחור תחנה עם חיבור (לרובן יש).

בקישור שנתת נראה שיש לפחות תחנה אחת מהדור הישן - כזו שמלבישים את המחשב על התחנה. לדעתי, אלה עם USB-C נוחות וקומפקטיות יותר

בקיצור:
* תמיכה במחשב שלך
* מספר מסכים נתמכים
* תמיכה ביציאות החוזי של המסכים שלך
* טעינה של המחשב
* גודל, משקל
* מחיר
 

vinney

Well-known member
אני לא חושב שאפשר לחבר דוק עם מתאם מA לC

C דורש הרבה יותר מתח והרבה יותר Bandwidth בערוץ, המתאם החשמלי לא מוסיף את זה יש מאין. בA הרגיל יש לך לא יותר 2A (ובישנים יותר כנראה הרבה פחות מזה - 0.5A). USB3 (המחברים הכחולים) אולי יכולים לעבוד עם מתאם חשמלי פשוט, אבל גם בהם כנראה שלא יעבור מספיק data bandwidth לתמוך בdual display ברזולוציות גדולות (או אולי בכלל...).
 

debby12

New member
מנהל
תודה לכל העונים - מנסה לענות

המחשב המדובר נקרא HP EliteBook 840 G5 (לא אני בחרתי. זה מה שהעבודה נתנה. קחו אותו כנתון שלא ישתנה כרגע). נתתי את הקישור לכל הדוקינג סטיישנז שמתאימים לו - יש הרבה.

מתכוונת להשתמש רק במסך אחד (אולי זו הזדמנות גם להבין מה היתרון של להשתמש ביותר מאחד? אני יודעת שיש כאלה שנשבעים בזה).
משקל וגודל ממש לא משנים לי כי ממילא צריך להניח את הלפטופ עצמו על משהו - והוא עצמו יותר גדול מכל DS כולל אלה מהמודל היקר יחסית. הולכת לבדוק מה עוד שאלתם...
 

debby12

New member
מנהל
אין לי מושג אם יש למחשב שלי חיבור USB-C

שו האדה?

נראה לי שלא הבנתי את השאלה אם למחשב יש חיבור לאינטרנט - יש היום איזשהו מחשב שאין לו? אשמח להבין מה היתרון שבמודלים הקטנים החדשים. זה רק העובדה שהם תופסים פחות מקום? (בהתחשב בגודל של חדר - זה נראה לי זניח)
 

debby12

New member
מנהל
וגם אני לי מושג לגבי ה"יציאות חוזי"


 

randomwinds

New member
יש לו Thunderbolt

אלה המאפיינים שלו
https://store.hp.com/us/en/pdp/hp-elitebook-840-g5-notebook-pc-customizable-2fa60av-mb

יש לו Thunderbolt כך שהוא מתאים לתחנות ה'מודרניות'

Thunderbolt זה ממשק שמשתמש במחבר מסוג USB-C שיתרונו הבילתי מעורער על פני USB-A הוא שהוא סימטרי! ופוטר את האנושות מניסיונות נפל לדחוף הפוך כבל USB לחור שלו... לא משנה, לא קשור לעניין

בקיצור תחת Accessories תמצאי מספר תחנות תואמות. פתחי צ'את עם הרובוט או האדם שמהעבר השני לברר אם המטען שמגיע עם התחנה יספיק גם לפעולה שלה וגם לטעינת המחשב

למחשב יש כניסת חוזי (יעני וידאו) של HDMI. אם את מחברת את הצג לכמחשב דרך הכניסה הזו אז בחרי תחנה שיש לה HDMI (מאמין שיש לכולם)

וחיבור מספר צגים זה סופר קול

 

DV Selectee

New member
traditional docking vs usb-c based, שני סנט שלי

עם הלפטופ של מקום העבודה שלי קיבלתי DS מסורתי כזה שמניחים עליו את הלפטופ (אני מניח שבלינק הראשון בהודעה שלך לזה את מתכוונת. הלינק שבור? הוא מנתב חזרה לאתר הבית של HP). הDS המסורתי דורש שלמחשב יהיה חיבור מתאים בחלק התחתון אבל לרוב המוחלט של לפטופים ביתיים אין חיבור כזה. המחשבים שמצויידים בחיבור כזה הם בעיקר מחשבי business, בדרך כלל מחשבי Thinkpad של לנובו (הקופסאות השחורות האלה) ואני מעריך שגם ליצרנים אחרים יש סדרה של מחשבים כאלה אבל אני יודע להגיד על לנובו (תמונה של תחתית לפטופ של לנובו עם חיבור DS מסורתי, החיבור ממוקמם מעל פתחי האיוורור).

אני לא סגור במאה אחוז על הרקע הטכנולוגי והשיפור המשמעותי שנעשה בשנים האחרונות אבל לפני כמה שנים הוצג ה USB-C שהוא מן גרסא חזקה, מהירה וקומפקטית יותר של חיבור USB רגיל (תמונה של USB מסורתי (בכחול) לעומת USB-C החדש). מאז שהוצג החיבור החדש הרוב המוחלט של המחשבים הניידים החדשים (מ$400 דולר ומעלה בד"כ) מצויידים בחיבור הנ"ל. כיוון שהחיבור הזה חזק ומהיר מספיק ניתן לחבר אליו DS מה שלא היה אפשרי לפני כן לחיבור USB רגיל (או לפחות פחות נפוץ, אין לי את הרקע ההיסטורי). מאז מציפים את השוק DS מסוג חדש, כזה שניתן לקחת לכל מקום בתיק של הלפטופ, קומפקטיים ואלגנטיים יותר. בסופו של דבר למשתמש הקצה מדובר באותה תוצאה. לדוגמא אני משתמש בDS הזה ללפטופ האישי ואני מרוצה ממנו מאוד. אם יש לו מספיק חיבורים לצורך שלך אני ממליץ עליו בחום, ממש קל לקחת אותו ממקום למקום כשצריך והוא חזק מספיק.

מצטער אם זה יותר מידי מקווה שלפחות עזרתי :)

מבחינה פרקטית כמה יתרונות שאני רואה לדוקינג הקומפקטי:

- משתמש בטכנולוגיה חדשה יותר
- אוניברסלי, לא צריך חיבור מיוחד, יכול לשמש לכל לפטופ בעל חיבור USB-C (רוב הביתיים), במקרה של הלפטופ האישי שלי אין לו חיבור מיוחד לDS מסורתי אז זה לא היה אפילו אפשרות
- קל משקל וקטן יותר, כלומר יותר נוח לקחת בתיק של הלפטופ
- ככל שיותר קומפקטי דורש מתח יותר נמוך = מטען אחד גם למחשב וגם לתחנה
- ספציפית הדוקינג שאני משתמש בו לא דורש 24/7 מטען ככה שאני יכול להשתמש בו גם כשהמטען לא מחובר לחשמל
 

DV Selectee

New member
תיקון לינק לDS שאני משתמש בו, יש כמה דגמים שונים זהים כמעט

לחלוטין אבל כל אחד מהם מספק חיבורים שונים במעט (בשלי יש חיבור USB C שחסר בלינק בהודעה הקודמת ואילו בו קיים חיבור Ethernet שלא קיים בשלי).
הלינק המתוקן.
 

debby12

New member
מנהל
נראה לי שה DS מהזן החדש זה בדיוק מהזן שאני לא צריכה

מה שבעיקר חשוב לי זה שלא אצטרך לסחוב ספק כוח בתיק מהבית למשרד וחזרה. אם יש לי DS מהסוג הישן "בכל נמל" דייני.

הDS החדיש קטן הזה - זה כמו לסחוב בתיק את המטען החשמלי של המחשב כל הזמן. אם הבנתי נכון אז מה שאנשים מוצאים בו זה בעיקר שזה מספק המון שקעים לUSBים השונים. אבל אז צריך כל פעם לתקוע אותם פנימה מחדש (מסך, מקלדת וכו'). לא מתאים לי... מעדיפה DS נייח כנמל בית שתמיד מוכן. גם לא הבנתי כל כך את הקטע של "טכנולוגיה חדישה". "טכנולוגיה חדישה" עבור לתקוע את המחשב שלי בשטקר החשמלי? בקיצור - נראה לי שזה בזבוז עלי הג'וק החדש הזה.
 

Boston Guy

New member
אני חושב שאת מפקששת את אחת מהפונקציונאליות של ה USB-C DS

גם לי וגם לבת שלי יש LAPTOPS של DELL מדור אחרון, שכבר מצויידים בפורט של USB-C שדומה לפורט שקיים במחשב שלך.
יתרונו של הפורט הזה הוא שהוא מסוגל לעשות הרבה דברים בו זמנית - ואחד מאותם הרבה דברים זה להזין את המחשב עצמו בחשמל.

יש DS "מהסוג החדש" שיש להם מחבר USB-C שמתחבר למחשב ודרכו עוברת כל האינפורמצייה (המידע שיוצג על התצוגות החיצוניות, חיבור הרשת של המחשב, פורטים של USB שנמצאים על ה DS וכיוצ"ב) בין המחשב לבין ה DS - ובנוסף דרכו ה DS "שולח" את מתח ההפעלה למחשב.
מאיפה יש ל DS את הכח להזין את המחשב?
יש ל DS שקע USB-C נוסף, שאותו ניתן לחבר לספק כח חיצוני שמתחבר לחשמל. ספק הכח החיצוני הזה צריך להיות בעל עוצמה שתספיק כדי להזין את המחשב - ובנוסף להזין את ה DS.

דוגמא:
ל LAPTOP שעליו אני עובד (מכשיר מהסדרה העיסקית של היצרן DELL) יש שקע USB-C שדומה לזה שיש במחשב שלך. על ספק הכח החיצוני של המחשב שלי (שמתחבר לשקע עגול יעודי במחשב) כתוב שהוא מסוגל לתת עד 65 וואט.

בשולחן העבודה שלי בבית יש DS "מהסוג החדש" (מיצרן ג'נרי כלשהוא) שאליו אני מחבר את המחשב דרך USB-C. הנתונים של ה DS הזה הם שהוא מסוגל לבצע POWER DELIVERY (בקיצור PD) של עד 90 וואט למחשב שיחובר אליו, ובנוסף מצויין שה DS עצמו צריך כ 20 ואט עבור האלקטרוניקה שלו עצמו.
לשקע ה USB-C הנוסף של אותו DS חיברתי ספק כח חיצוני שתומך ב PD ומסוגל לתת 97 וואט. אז מתוך הכח שמספק אותו ספק כח 20 וואט לוקח ה DS, עוד 45-65 וואט לוקח ה LAPTOP (בתלות בעומס העבודה עליו) - כלומר מקסימום צריכה יהיה 85 וואט. יש עוד ~15% כ"מרווח ביטחון" בין זה לבין מה שספק הכח יכול לתת.

ה DS הזה וספק הכח שלו נשארים תמיד על שולחן העבודה שלי בבית - שזה טוב, כי ה DS מחובר למקלדת חיצונית, עכבר חיצוני, ACTION PAD, שני צגים ענקיים (34 אינץ' ו 31 אינץ') ברזולוציית 4K כל אחד, שני דיסקים חיצוניים, משדר של אזניות אלחוטיות, BUSY FLAG שמדליק אור אדום מעל פינת העבודה שלי כשאני בשיחת ועידה כדי שבני המשפחה ידעו לא להפריע לי... וכיוצ"ב.

כשאני יוצא מהבית עם המחשב - יש לי בדיוק מחבר אחד לנתק. את ה USB-C שמחבר את ה DS למחשב.

לבת שלי יש גם LAPTOP של DELL - וב DORM שלה בקולג' יש בדיוק את אותו סידור. רק ששלה הוא עם ספק כח קטן יותר, כי המחשב שלה צורך הרבה פחות חשמל... היא יכולה לחבר את המחשב שלה ל DS שלי כשהיא מגיעה הביתה, אבל אני לא אעיז להעמיס את ה DS שלה עם המחשב שלי כי הספק שלה עלול לא לעמוד בעומס.

סידור דומה (DS + ספק כח שמחובר אליו) יש כמעט בכל "HOT DESK" בכל אחד ממשרדי החברה שבה אני עובד. זה מאפשר לי להתיישב בכל POD פנוי ולהתחבר בשנייה לתשתית שלו.

מה שיפה בסידור הזה עם USB-C זה שחסל סדר "דוקינג סטיישן שמתאים רק למחשבים מסוג X, דגם Y". יש לי בעליית הגג ערימה של דוקינג סטיישנ'ס ישנים שהצטברו במשך השנים - כל פעם שעברתי מקום עבודה קיבלתי מחשב אחר, וכל מחשב כזה היה צריך DS ייעודי שמתאים רק לו... אז יש לי בערימה לפחות 2 סוגים של DS של "לנובו" (אחד של סדרה T והשני של סדרה P), לפחות 2 סוגים שונים של HP, אחד או שניים של DELL...
אותו דוקינג סטיישן מבוסס USB-C אמור להתאים לכל מחשב שתומך ב USB-C. מכל יצרן. וגם ל MAC.
 

debby12

New member
מנהל
תודה על ההסבר מאיר העיניים!

את הקטע של זה שהוא אוניברסלי להבדיל מה DS הישנים שתמיד בנויים רק למחשב מסוג/סידרה אחת הבנתי. וזה באמת נשמע טוב וגם טוב יותר לסביבה (אגב - אם מתחשק לך להעיף דברים מעליית הגג - אצלנו בריסייקלינג אפשר לתת מוצרי מיחשוב כאלה למחזור. למרות שאין לי באמת מושג איך ממחזרים אותם).

אם נשים רגע בצד את ענין האוניברסליות (שהוא חשוב - אני פשוט מבודדת), אני מנסה להבין מה ה DS החדש עושה שDS מהסוג הישן לא עושה *מעבר* ללטעון את המחשב בחשמל.

אם הבנתי נכון אז שניהם - גם החדש וגם הישן - משמשים מין "רב שטקר" נייח שכזה שאליו אפשר לחברת באופן קבוע מקלדת, מסך גדול ונוח, עכבר ושאר קשקושין פריפריאליים כטוב ליבו של בעלי המכשיר [בבירור אתה צרכן יותר מתוחכם ממני של הפריפראליים האלה. לא הבנתי מהו האקשן פד, למה משמשים הדיסקים החיצוניים, ובאלו אזניות מדובר - כאלה שגם אפשר לדבר לתוכן בשיחת ועידה?

האם אתה אומר שה DS מהסוג החדש מוסיף עוצמה/כוח/מהירות למחשב הקיים כי הוא "מוריד מעליו" (בעצם מוריד מעל ה CPU שלו?) חלק מהמטלות? או אם לא הבנתי - וסליחה על הפיגור הטכנולוגי אבל הוא עמוק אצלי.... - אתה יכול להסביר מה הוא עושה לטובת המחשב מעבר ללספק לו חשמל שDS ישן לא עושה?
 

Boston Guy

New member
יש DS ש"מורידים מהמחשב" עומס חישוב. שלי אינם כאלה.

ה DS ה"חדש" שאני משתמש בהם אינם עושים שום דבר ש DS "מדור קודם" לא עשה, למעט דבר אחד: הוא עם מחבר אוניברסלי שיכול להתאים לכל מחשב מודרני, במקום להיות איזשהוא "מעמד" שצריך להתאים מכנית לצורה של המחשב הספציפי ויש בו קונקטור בעל תצורה שהיא PROPRIOTARY של יצרן המחשב כך שה"מעמד" תואם רק לסידרה ספציפית של מחשבים של יצרן ספציפי.

אבל בדיוק התכונה הזו הביאה ליתרון גדול מאוד: זה הוריד - בהרבה - את "ENTRY BARRIER" לשימוש ב DS. אותם "DS ישנים" היו מאוד יקרים - ברמת עלות של מאות דולארים. אתה היית "שבוי" של יצרן המחשב ונאלצת לשלם כל מחיר שבא לו לגבות - כי רק הוא עשה DS שהתאים למחשב שלו. המחיר של DS "ישן" ל LAPTOP הלנובו האחרון שהיה לי (מסידרה P) היה כמעט 300$. במחיר כזה אפשר היום לקנות לפטופ חדש LOW END.

זה גרם לכך שרק משתמשים עיסקיים (שאצלם מישהו אחר משלם את החשבון...) ואנשים שהצורך שלהם היה קריטי רכשו DS. כל היתר פשוט חיברו את הפריפריאליים ישר ללפטופ, והסתגלו למיגבלות שזה כפה עליהם (מבחינת מספר וסוג המחברים שהיו ללפטופ הספציפי).

אבל ה USB-C שינה את הדינמיקה לגמרי.
למרות שהמחשבים הנוכחיים שלי ושל הבת שלי הם מתוצרת DELL - כל אותם DSים (וספקי כח ל DSים) שרכשנו עבורם אינם מתוצרת DELL.
עשיתי סקר שווקים.
בדקתי REVIEWS ו"בדיקות ביצועים".
"ארבתי" למבצעים.
ושילמתי על "עמדה" שכזו (ספק כח+DS+כבל USB-C לחבר בין השניים) בין 40$ למחשב של הבת שלי ל כ 60$ למחשב שלי (שצריך הרבה יותר PD).
זה פחות משליש ממה ש "DS ישן" היה עולה בעבר. וזה הופך את העניין נגיש להרבה יותר אנשים.

זה גם מאפשר לאדם כמוני (שצריך המון פורטים וחיבור למספר צגים חיצוניים) להשתמש ב LAPTOP "מנהלים" דק וקל (למשל סידרת XPS של DELL) למרות שעל המחשב עצמו יש רק 2-3 מחברים. USB-C אחד עושה את העבודה של יותר מ 10 מחברים בדור הקודם.

לשאלתך לגבי "מה זה כל הדברים שמחוברים למחשב שלך" - אני משתמש במחשב שלי (בין השאר) גם לעריכת וידאו ולטיפול בקבצי תמונה גדולים. למחשב הנוכחי שלי יש SSD פנימי "זעיר" (נדמה לי של טרה-בייט אחד). שני דיסקים חיצוניים של 12 טרהבייט (בקונפיגורציית MIRROR) נותנים לי את נפח האיחסון (והמהירות. והיתירות.) שנדרשים בכדי לטפל בקבצי ענק (שעה של וידאו ברזולוציית 4K ללא דחיסה זה בערך 100GB).
ACTION PAD זה סוג של "בקר עריכת וידאו" - שעוזר לזקנים כמוני שרגילים לממשק המפעיל של הציוד שאיתו היו עורכים וידאו "לינארי" בעבר הרחוק, עם JOG DIALS וכיוצ"ב.
והאזניות שעליהן (ואיתן) אני מדבר הם הדבר שנמצא לי על הראש 9-10 שעות במהלך יום העבודה שלי, ולכן צריך להיות נוח - אני משתמש באלו:
[URL]https://steelseries.com/gaming-headsets/arctis-pro-wireless[/URL]
 

debby12

New member
מנהל
תודה מקרב לב על ההסברים המפורטים

למדתי והחכמתי. והאזניות נראות מדליקות! (גם אני מבלה הרבה שעות ביום בטלפון בשיחות עבודה....)
 

Midriff

New member
שאלה לי

האוזניות האלה נראות מרשימות (ויקרות), במה אתה משתמש בנסיעות עבודה? או אתה מכיר כאלה שהן קטנות יותר ו in ear כי בד"כ אוזניות מהסוג שאתה הראית מציקות לי עם המשקפיים
 

Boston Guy

New member
בנסיעות עבודה אני משתמש באזניות מאוד פשוטות

כמו שכתבתי כאן בהודעה קודמת - פעם הייתי סוחב איתי אזניות "מבטלות רעש" של BOSE בנסיעות, אבל היום, בעידן שבו המטען האישי במטוס מתכווץ כל הזמן - פשוט אין לי מקום בתיק לדברים הללו יותר... ואין לי כח יותר להיסחב עם ערימה של תיקים למטוס.
אני משתמש בטיסות באזניות מהסוג שנכנס לתוך האוזן (IN EAR) "עם חוט". ראיתי בטיסות בשנתיים האחרונות המון אנשים זוחלים על הריצפה במטוס בחיפוש אחרי ה"אייר-פוד" שנפל להם מהאוזן כשהם נרדמו ועכשיו לך תמצא אותו בחושך, על השטיח המטונף של המטוס איפהשהוא מתחת לכיסא. מכיוון שלא מצאתי עדיין אזניה כזו שיושבת טוב באוזן שלי - אני מעדיף משהו עם חוט שאפשר "לדוג" אותו בקלות אם הוא נפל.
אני אישית מחזיק בארנק שלי אזניות של KLIPSCH כדוגמת אלה:
[URL]https://www.klipsch.com/products/t5m-wired-earphones[/URL]
הן גם לא נורא יקרות - כך שאם הן נאבדות זה לא כואב נורא.
 

Midriff

New member
הגיוני

זה מה שאני עושה, תהיתי אם שווה להשקיע ב- in ear שטובות יותר ב noise cancellation
 

dojee

New member
אפשר להעביר נתונים מהנייד למחשב עם דיסק און קיי

בלי כל הבוג'רס של חיבורים ותחנת עגינה,
גם שימוש בענן הוא אופציה מקובלת
 
למעלה