מורה נבוכים..

saritush

New member
מורה נבוכים..

אהלן! אני מקווה שמישהו/י יוכל לענות לע על השאלות הבאות:.. 1) עם אילו צבעי גרביים מותר לבנות ללכת?! האם אלו לבן, שחור, ואפור? (אני חייבת לדעת לגבי שחור, כי ביני לבין חברות שלי יש מחלוקת קטנה..) 2) לגבי נעלי ספורט, (למד``סים וכ``ו)- האם הן חייבות להיות שחורות? או שאפשר גם צבעוניות? 3) האם זה נכון שאחרי הטירונות(לבנות כמובן), במידה והן הולכות לקורס אחריה, הן מקבלות חמשוש וביום ראשון הן מתחילות את הקורס?- אני שואלת כי אני מתגייסת למודיעין, והטירונות שלי הייתה אמורה להיות טירונות מקוצרת של החיל, והאריכו אותה משום מה לכ-3 שבועות, ופשוט רציתי לדעת אם זה נכון שבשבוע ה-3 הטירונות היא עד ליום ה` בשבוע, ואז מקבלים חמשוש ומתחילים את הקורס ביום ראשון.. 4) אני מתגייסת למודיעין. האם בנות שמתגייסות בתאריך שלי ואינן מיועדות לחיל יגיעו איתי לאותו בסיס טירוניות?(ובקשר לעניין הבסיס- שני הבסיסים הקיימים היום הם ג`וליס ומחנה 80? את צריפין סגרו?) 5) אם יש לי בעייה רפואית שקשורה בגב- האם אני אמורה להביא אישור על כך למפקדת שלי, במידה, ונניח, אין ביכולתי לסחוב נשק, מפאת משקלו, משום שזה גורם לי לכאבים? אני מאוד אודה לכל מי שינסה (ויצליח..) לענות לי על השאלות!

after

New member
תשובות לחלק מהשאלות

לא בטוח כי תקבלי חמשוש, בסוף הטירונות. במקרים רבים זה כך אך אם לא מספיקים לעשות חלק מהדברים המתוכננים מוקדם יותר (מבחני סיום, מסדרים למיניהם וכו`) יכולים להאריך את הטירונות עד יום שישי- בקיצור לא לבנות על חמשוש מעכשיו. לגבי, אישור, בנוגע לבעיות רפואיות, עלייך להביאו איתך ולתת אותו למפקדת בטירונות, שתעביר הלאה למרפאה ושם יוחלט אם מגיעים לך פטורים כלשהם בשל מצבך הבריאותי. בהצלחה, צוות אפטר.

Emerald

New member
תשובות

1. בנות יכולות ללכת עם גרביים בצבע שחור, לבן ואפור 2. בדר``כ אפשר לעשות מד``ס עם כל נעל ספורט, כל עוד את מחליפה אותה לאחר מכן לנעל תקנית שחורה 3. אין שום חוק שקובע שחייבים לתת לכן חמשוש בשבוע האחרון של הטירונות, אז אל תבני על זה כדי שלא תתאכזבי. גם לא תמיד מתחילים את הקורס מיד לאחר הטירונות (למשל - הרבה פעמים צריך לחכות שהבנים יסיימו טירונות, או שסתם יש בעיות ארגוניות). 4. בדר``כ כל הבנות שמתגייסות באותו יום מגיעות לאותו בסיס טירונות, אבל תמיד יש יוצאי דופן. 5. עם כל בעיה שיש לך, תפני למפקדת והיא תפנה אותך לרופא צה``לי, שיעניק לך פטור אם לדעתו יש בכך צורך.

למעלה