מורה נבוכים

גנגי

New member
מורה נבוכים

(בלי עיניים בגב): אני שמחה לבשר לכם כי מילון אח"לה החדש מתחיל לקרום עור וגידים. בינתיים יש בו רק מעט ערכים, אבל אם אתם לא בקיאים בעגה המקומית ותרצו להבין על מה מדברים פה - תוכלו להיעזר בו ותצאו נשכרים. אני מקווה שבעזרתכם הוא יגדל ויצמח, יעלה ויפרח. אנא, המליצו לנו על ערכים שנראים לכם חיוניים ונשתדל להכניסם למילון. תוכלו להגיע למילון ע"י לחיצה על הקישור שב-שוּרָצָה (טאג-ליין).

מילה בשביל טוסטר-אובן

המתקן הפשוט שדוחפים את הלחם והוא נזרק החוצה ("והמן נדחף אל-ביתו... וסריסי המלך הגיעו ויבהלו להביא את המן") קיבל את השם "מַצְנֵם". אבל מה עם המכשיר הגדול עם הדלת "טוסטר-אובן"? לזה לא הגיוני לקרוא מצנם! והנני מתנדב להגיש הצעה: "מְרַקֵּק".

גנגי

New member
נשמע לי קרוב מדיי

ל-רקיקה. (מה נסגר, מוכטה או סמחטה?)

ססילי

New member
../images/Emo45.gif יודע מה? מראש לא הייתי מאמינה

שתהיה מילה שבאמת תשמע לי טוב מספיק להחליף את טוסטר-אובן השגור (ובשם החיבה - 'הטוסטר'). אבל תנורון? ממש נשמע זה. מייד הייתי יודעת למה הכוונה (ונדמה לי שגם כל השאר). תנורון
לשלטון
!

YAYA15

New member
אולי...

"צנים-או-מסחרית" =tost=צנים מסחרית=oven=o+ven ven מסובך קצת, מופרך מאוד אבל ניסיתי

YAYA15

New member
../images/Emo163.gif

הרי ידוע שלא הביישן למד ולא הקפדן מלמד - עכשיו, בשביל מה להביא לנבוכים האלו מורה, הרי ממילא הם לא ילמדו כלום. זו אבטלה סמויה גלויה לא?!

גנגי

New member
ודאי, ודאי, הכול ייכנס,

רק סבלנות, בבקשה, כי המלאכה רבה ואנחנו רק שניים העושים בה. נשמח אם תציעו מילים שראויות להתמַלֵּן אצלנו. ודשא - ברור, בלי דשא מהי אח"לה!

shellyland

New member
איך זה שלא מצאתי שם

טרקציה וא-טרקצייה? ומה עם הערסים שלי? הפואטים, הטרקטיבים והאינטר-אקטיבים?

גנגי

New member
אלוקות אדירות!

וקצת סבלנות, אין? רוצים את כל המילון ביום אחד? תשלמו לנו יותר טוב ונעשה כל היום רק את זה. בינתיים, עם המשכורת רעב הנוכחית, אנחנו עושים כמיטב. ותמשיכו להנפיק לנו מילים שצריכות להיות שם, רק אל תצפו שבִּין לילה או בין לאדן. שיהיה לכולכם פורים אח"לה! (מישהו מתחפש לדשא?)

למעלה