מורה נבוכים

מורה נבוכים

לילה טוב מאוד לכולם, קראתי את ההודעות האחרונות, לגבי האבחון של המחלות בתהליך הגיוס. אני מציע, שכל אחד ואחת, יכתבו בקצרה על המחלה ממנה הם סובלים, וכך גם אנו נחכים ונדע עוד קצת על מגוון האנשים שמתנדבים לצה"ל. (לי באופן אישי אין שמן של מוסך מהי מחלת לונגהורן או מה שהזכירו קודם...). אז כדי להמחיש לכם את כוונתי, אני אפתח: דויד, (לא דיויד...), חולה סכרת. מחלה הפוגעת החילוף החומרים של הפחמימות. הגוף לא מייצר אינסולין ברמה מספקת, או שלא מייצר בכלל, (כי הלבלב לא עובד), וכך הסוכר לא מתפרק והופך לאנרגיה שחיונית לגוף..... אפשר להמשיך, אבל אני בטוח שכולכם מכירים את מחלת הסכרת... ככה, בקווים כללים, לתאר את המחלה. אני משוכנע שלא כולם לא יודעים מהי מחלת הצליאק, למשל. דויד

Dawson girl

New member
נו טוב

למרות שלא נראה לי שיש מישהו שלא יודע מה זה ליקוי שמיעה
טוב, אז נולדתי עם בעית שמיעה- אני לא אלאה אתכם בפרטים, כמה ירידה וכל זה. זה לא מעניין
אבל בכלליות- זו פגיעה בעצב השמע באוזן. מגיל עשרה חודשים יש לי מכשירי שמיעה. זהו בעצם

shiri_b

New member
מחלת קרוהן

מחלה במעיים המשפיעה על כל מערכת העיכול אך היא פוגעת בעיקר במעי הדק ובמיוחד במעי הדק הסופי. לא יודעים עדיין מה גורם למחלה (קראתי איפשהו שחושדים שזה חוסר באיזה אנזים, במקום אחר חושבים שזה מתרכיב החיסון של חצבת..) המחלה מתפרצת לפי המחקרים כאשר הבן אדם נמצא במתח לרוב מגלים אותה לפני צבא. לי אישית הייתה מתקפה בכיתה י', ובסוף יב' שאז כבר גילו מה זה. יש הרבה שאומרים שצריך לשמור על תזונה נכונה ושחלב זה לא הכי טוב ויש אחרים שאומרים שזה בכלל לא קשור. בעיקרון אם זה לא במתקפה פשוט לוקחים כדורים כל יום וזהו, זה לא משפיע יותר.

Falcor

New member
גם אני עם קרוהן ..

והתגייסתי לצבא ואפילו כמעט נכנסתי לקורס קצינים ! (התעקשתי על בה"ד 1 ..) מחלת קרוהן היא מחלה של כל (!) מערכת העיכול .. כלומר היא יכולה להתחיל מהפה ועד לרקטום. המחלה מתבטאת בדלקת באזור הנגוע.. ובכאבי בטן.. שלשולים דמיים.. רגישות למאכלים מסויימים.. ועם הזמן מתפתחת אף אי סבילות ללקטוז. המחלה בדרך כלל נמצאת באיזור המעי הגס.. וביותר מ-90 אחוז מהמקרים היא פוגעת באיזור המחבר את המעי הדק למעי הגס. בדיוק באיזור הזה (איליום) נספג ויטמין ה- B12 לגוף.. לכן חולי קרוהן מקבלים (ברוב המקרים זריקות ) ויטמין B12 . למחלה אין כרגע תרופה.. ואפילו לא יודעים מה גורם לה.. משערים שהגורם למחלה הוא שילוב גנטי (אצל החולה) יחד עם חיידק או וירוס. למרות שאין תרופה למחלה .. ישנו טיפול העוזר להפחית את הדלקת. טיפול תרופתי של סולפה - מסאלאמין (ראפאסל , פנטאזה ) ובמקרים חמורים יותר גם סטרואידים ואנטיביוטיקה.. המחלה הזאת מושפעת גם ממצב נפשי.. מתח.. חרדה לא תחושות מומלצות. שנהיה בריאים. FALCOR .

סיונתו

New member
רעיון מעולה... אני בעד..

אצלי זה לא מחלה... אבל עם כל מה שהתחיל אצלי אחרי הבלגאן... (כבר כתבתי באיזה שרשור מה יש לי ואין לי כוח לכתוב שוב...) קיצר...אחרי מה שהיה גילו אצלי הרבה דברים... ואני גם חצי פולנייה
אז גם ככה אני מתלוננת כל הזמן חחח בכל מקרה... בהצלחה לכולם והכי חשוב הרבה הרבה (הרבה) בריאות!

צליאק../images/Emo9.gif

אי סבילות של המעיים לנוכחות חלבון הנמצא בדגנים שנקרא גלוטן.. או במילים אחרות- רגישות לגלוטן (שנמצא בחיטה, שעורה, שיבחות שועל, כוסמין ועוד..)..

Dizen

New member
../images/Emo26.gif

אכלזיה. בעיה עצבית בושט שמונעת ממנה לתפקד כמו שצריך- תנועתיות לא סדירה, ושט מורחבת, בעיה בסוגרים (אצלי רק בתחתון) ועוד מני דברים מדליקים כמו פגיעה בריאות (לא אצלי
) בקיצור- בימים אלה אני ממש ממש בסדר, ואני פשוט אוכלת יותר לאט מאנשים אחרים. לפעמים עוד יש לי קצת כאבים מוקרנים לגב, וזהו
אבל זה לא משפיע עלי בשום צורה נראית לעין...
עד גיל 15 הייתי אחת מ-4 האנשים היחידים בארץ עם הבעיה הזו

למעלה