מורה נהיגה בתל אביב ומספר שאלות נוספות על טופס ירוק ותאוריה

CrAzYJohnnie

New member
מורה נהיגה בתל אביב ומספר שאלות נוספות על טופס ירוק ותאוריה

לפי מה שהבנתי, זה מה שצריך לעשות לפני שניגשים להתחיל ללמוד נהיגה:

1. להוציא טופס בקשת רישיון עם תמונה שלי עליו

2. לעשות בדיקת ראיה ולהחתים את האופטומטריסט על טופס הבקשה

3. להחתים את רופא המשפחה על טופס הבקשה

4. לעבור תיאוריה (63 ש"ח)

שאלות לגבי התהליך המקדים:

1.זה אפשרי לגמור עם כל זה ביום אחד? או שזה לוקח זמן? בהנחה כמובן שאני מוכן לתאוריה באותו יום ולמדתי לפני
2.האם מקבלים את תוצאות התאוריה ביום שעשיתי אותה ואיך?
3.לפי מה שהבנתי טופס בקשת רישיון לא עולה אבל האם ההצטלמות במקום עולה? האם בדיקת הראיה עולה?
זה לגבי התהליך המקדים

עכשיו, איפה ואיך אתם ממליצים ללמוד נהיגה? שמעתי וקראתי קצת על סמארטדרייב שמשלבים 28 שיעורי נהיגה עם סימולטור וספר תאוריה ב - 3,900, אבל אז נתקלתי בכל מיני פוסטים בפורומים שונים שאומרים שהם יקרים מידי ושהסימולטור הוא ביזבוז זמן ולא תורם בכלום.

האם מומלץ יותר ללמוד עם מורה פרטי או חברה כמו סמארטדרייב, ואם עם מורה פרטי איך ומאיפה אני בוחר? מאיפה לי לדעת שהוא אמין, בטוח וטוב? שהוא לא יתחיל לעשן לי באמצע הנהיגה ולשים מוזיקה על פול ווילום? יש איזה מאגר מומלץ של מורים (תל אביב אם זה עוזר)

כמה עולה שיעור נהיגה בממוצע? האם יש מינימום שיעורים בחוק? מה ממוצע השיעורים לנער בגילי?

אני כרגע 16.6, לפי מה שהבנתי אני חוקית יכול ללמוד ובספטמבר לעשות טסט.

אשמח להסבר כללי על איך כל התהליך הזה הולך וכמובן תשובות לשאלות הספציפיות ששאלתי, ואם יש לכם מורה ספציפי שאתם מכירים בתל - אביב זה בכלל יהיה נהדר,

תודה רבה רבה מראש :)

אבי1961

New member
הסבר

1. להוציא טופס בקשת רישיון עם תמונה שלי עליו. נכון

2. לעשות בדיקת ראיה ולהחתים את האופטומטריסט על טופס הבקשה. נכון

3. להחתים את רופא המשפחה על טופס הבקשה. נכון

4. לעבור תיאוריה (63 ש"ח). נכון(אפשר גם במהלך שעורי הנהיגה)
הערה:חייב להחתים בודק מסמכים (כשרות רפואית) במשרד הרישוי.
שאלות לגבי התהליך המקדים:
1.זה אפשרי לגמור עם כל זה ביום אחד? או שזה לוקח זמן? בהנחה כמובן שאני מוכן לתאוריה באותו יום ולמדתי לפני. אפשר לסיים ביום אחד.
2.האם מקבלים את תוצאות התאוריה ביום שעשיתי אותה ואיך? כן. המבחן נעשה מול מחשב,בסיום ממתינים מספר דקות עד קבלת התשובה.
3.לפי מה שהבנתי טופס בקשת רישיון לא עולה אבל האם ההצטלמות במקום עולה? האם בדיקת הראיה עולה? גם הטופס וגם הצילום בחינם.בדיקת ראיה עולה כסף.
זה לגבי התהליך המקדים
בחירת מורה נהיגה הינה החלטה החשובה ביותר בתהליך.מורה נהיגה בוחרים על פי המלצות של חברים,משפחה,מכרים וכדאי להצטרף לשעור נהיגה ולראות ולהתרשם מהלימוד ,הסבלנות,והרוגע של המורה. בחירת מורה על פי מחיר בלבד הינה החלטה שגויה .
עכשיו, איפה ואיך אתם ממליצים ללמוד נהיגה?כמה עולה שיעור נהיגה בממוצע? האם יש מינימום שיעורים בחוק? מה ממוצע השיעורים לנער בגילי?
מחיר שיעור נהיגה מאיזור לאיזור, יש אזורים שהמחיר 100 ש"ח ויש אזורים ב135 ש"ח מדובר על 40 דקות לשיעור. נער בגילך יכול לגשת לטסט בגיל 16 ו-9 חודשים לכן כדאי שתתכנן כמות שיעורים עם המורה לנהיגה. תיקח בחשבון שמינימום שיעורי חובה הינו 28 שיעורים אבל ברוב המקרים הכמות מגיעה ל30-50 שיעורים.
אינני מכיר מורים מת"א ושיהיה לך בהצלחה.

CrAzYJohnnie

New member
תודה!

אני מאוד מודה לך על התשובה המפורטת!

יכול להיות שיש לסבא שלי מישהו שהוא מכיר, אבדוק איתו.

תודה שוב!

CrAzYJohnnie

New member
לגבי ההחתמה במשרד הרישוי

הערה:חייב להחתים בודק מסמכים (כשרות רפואית) במשרד הרישוי.
&nbsp
זה בנוסף להחתמת רופא? מה זאת אומרת?
&nbsp
פשוט ללכת למשרד הרישוי ולהחתים בודק מסמכים?

אבי1961

New member
בודק מסמכים

כשרות רפואית( בודק מסמכים) הינו אישור של משרד הרישוי לכך שתלמיד יכול להתחיל ללמוד נהיגה ושאין לו מגבלה רפואית.
לפעמים רופא משפחה מציין איזשהו אירוע רפואי בעברו של התלמיד, ורופא הרשות בודק האם הארוע מהווה הפרעה ליכולת לנהוג.
למורה אסור להתחיל ללמד נהגיה מעשית לפני שיש חותמת כשרות רפואית(בודק מסמכים) על רש"ל 18 (טופס ירוק).
מורים רבים עושים טעות ומתחילים ללמד לפני .

למעלה