מורה נהיגה שלא נתן אישורים על כמות שיעורים

krispytuna

New member
מורה נהיגה שלא נתן אישורים על כמות שיעורים

אני רוצה לשתף אתכם בחוויה לא טובה שהייתה לי אם מורה הנהיגה שלי רמז. רמז מלמד בבת-ים וחולון, ובטח יש כאן אנשים שמכירים אותו.

אני רוצה לכתוב חוות דעת עליו ,ולשאול שאלה
התחלתי ללמוד אצלו לפני חודשיים בערך, בעקבות המלצה של חברה.
הלך לי קשה,למדתי על ידני ,לא הבנתי הרבה דברים והייתי בלחץ מה שהיקשה עליי יותר.
רמז מלמד כבר 30 שנה לפי דבריו, ואומר שהוא המורה הכי טוב בארץ.
אבל,השיעורים שלו לא היו מסודרים בכלל! הוא לא מחלק דפים אם חומר ,לא הייתה לו בכלל תוכנית לכל שיעור( מה ששמעתי מחברים שלי שלהם היה),הוא אף פעם לא נתן לי קבלות על השיעורים ,לא עשה לי החלפות אם מורים אחרים.
אחרי בערך 40 שיעורים שהרגשתי תקועה, ביקשתי שילמד אותי חנייה,הוא משך אותי וכל פעם אמר לי "את לא מוכנה" ,אחרי שבסוף שיכנעתי אותו ללמד אותי,הוא לימד ואז כשראיתי שזה בעצם פשוט אמרתי לו למה עד עכשיו לא לימדת אותי ,והוא אמר "זה קל" אז למה הוא לא לימד ? לא ברור..

כבר הרבה מאוד שיעורים הרגשתי שאני לא מתקדמת,ולא מבינה מה אני עושה ולמה.
בהתחלה לקחתי אצלו הרבה שיעורים והוא אמר " אני רואה יש לך כסף" אז התחלתי לאט לאט לקחת פחות ופחות..
כי זה נראה שאין לו בכלל תוכנית והוא לא באמת רוצה ללמד אותי ולהגיש לטסט,כמה שעבר יותר זמן הוא יותר זלזל ,והרגשתי שהוא בכלל לא רוצה ללמד אותי!לא רוצה שאתקדם!

כשהוא שם לב שאני כבר מיואשת ממצב הניגה שלי,הוא אמר שיגיש אותי בסוף פברואר לטסט.
אני ראיתי שאני עדיין לא מוכנה.
בשבוע שעבר הייתי חולה קבענו שיעור ליום שני , התקשרתי עליו כדי לבטל את שיעור (התקשרתי שעה לפני השיעור) וביטלתי. הוא עשה כל מיני פרצופים אבל בסדר. לאחר מכן ביום שלישי קבענו שיעור ולקחתי שיעור כפול. ביום חמישי שוב הייתי חולה וביטלתי שעה לפני השיעור,אז הוא התעצבן מאוד שלח לי הודעות זועמות ,כעס מאוד ואמר שאני חייבת להחזיר לו כסף על 2 השיעורים שביטלתי! למרות שיום שלישי הוא עשה איתי שיעור ולא הזכיר את השיעור של שני שבוטל.
חוץ מזה שלפני זה לא סיכמנו בכלל על זה שאני אהיה חייבת להחזיר לו כסף במקרה של ביטול שיעור פחות מ24 שעות.אני מאוד כעסתי ואמרתי שאעבור מורה כי גם ככה אני לא מתקדמת אצלו.
דיברנו ,הוא אמר שיש לי 2 אופציות או לשלם ולעבור למורה אחר או להמשיך אצלו ואז הוא ישכח מהחוב. החלטתי להמשיך, הבנתי פחות או יותר למה הוא התעצבן ככה ,למרות שלפי דעתי זה היה מוגזם! הוא העליב אותי ויצא מפרופרציות.
לקחתי אצלו שיעור,ואז החלטתי שנמאס לי אני לא מתקדמת וסתם תקועה באותה נקודה.
אמרתי לו את זה,והוא שוב נזכר בחוב!
ואמר שאני חייבת לו כסף!
אם אני רוצה לקבל אישור על השיעורים שעשיתי אני צריכה לשלם לו, פשוט סחיטה מה שהוא עשה! דיברנו ורבנו ובסוף הגענו לפשרה שאחזיר כסף רק על שיעור אחד שביטלתי.
חוץ מזה הוא הביא לי את הטופס הירוק ,ורשם בו שלקחתי 28 שיעורים מינימום. אני אמרתי לו שלקחתי 53 ושייתן לי את האישור ,והוא אמר שהוא צריך לנסוע לרואה חשבון,והרואה חשבון לא נמצא. בגדול הוא אמר שזה אמור להספיק ><
עכשיו אני אצל מורה אחר,שהרבה יותר טוב ממנו,מסודר ורגוע.
רמז כנראה פשוט לא התאים לי.
התקשרתי עליו שוב(לרמז) ביקשתי אישור על 53 שיעורים שעשיתי,הוא אמר לי :הרואה חשבון שלי בחו"ל, אני לא יכול לרשום לך קבלות ואישורים ,כשהוא יחזור נדבר,מה שנתתי אמור להספיק" ,הוא אמר שאם יש בעיות אז הוא יכול לדבר אם המורה החדש שלי.
השאלה שלי : האם זה באמת אמור להספיק,(ז"א רק הטופס הירוק שרשום בו 28 שיעורים מינימום)?? הסיפור על הרואה חשבון נשמע לי כמו עוד שקר שלו!!

guya72

New member
עושה רושם

הוא רימה אותך, ובנוסף לא דיווח על הכסף ששילמת לו (בנוגע לזה, ניתן להגיש תלונה בקו הצדק של רשות המיסים)
אם בטופס הירוק רשום 28 שיעורים, ורשום את כל החומר שלמדת - מבחינתך זה מספק.

קישור לקו הצדק :http://taxes.gov.il/Pages/InfoTaxesGovIl/TaxesJusticeLine.aspx

be_roo

New member
לא הבנתי איפה הוא רימה אותה

אולי הוא מורה גרוע, ואולי הוא מרמה את המדינה ומעלים מיסים, אבל איפה הוא רימה אותה?

נראה לי בהחלט לגיטימי לדרוש תשלום על ביטול שיעור בהתראה של שעה, גם אם לא סוכם כך מראש זו אינה דרישה מופרכת גם אם שני הצדדים לא מוכנים להתפשר.

ולשואלת, יש לך את המסמכים שאת צריכה, כי מה שמעניין אותך הוא שעשית את מינימום השיעורים שנדרש בחוק.

מעבר לזה, אם את מעוניינת לפעול נגד המורה ולהתלונן נגדו ברשות המיסים או לפנות למנהל בית השפר בו הוא עובד, זה כבר החלטה שלך.

ravidmos1

New member
תשובה

על המורה לתת לך את הטפסים שלך ( כמובן שאם אין חוב כספי בינכם ) .
האישור על 28 שעורים מספיק לך להמשך הלימוד אם את רוצה חשבונית על כל השעורים שלקחת המורה מחוייב לתת לך .
לגבי החיוב על השיעור שבוטל זאת החלטה של המורה ותלוי במה שסיכמתם בינכם בתחילת הלימוד. רוב המורים לא מחייבים תלמיד על ביטול של שיעור בגלל מחלה מה שכן גם להבא אם את מרגישה לא טוב תודיעי כמה שיותר מוקדם ( אני מניח שהרגשת לא טוב יותר משעה לפני השיעור) כי תזכרי שזאת עבודתו של המורה הוא מתפרנס ממנה .
וגם את לא היית רוצה שיבטלו לך משמרת או יום עבודה בתראה של שעה .
שיהיה בהצלחה !!!!

רביד מושיוב מורה לנהיגה בראשל"צ והסביבה 054-6269924.

Kורן

New member
לדעתי קיבלת פה את כל התשובות

לסיכום ובקיצור

1. הטופס שקיבלת ממנו יספק את המורה החדש על מנת שלא תאלצי לקחת שוב מינימום שיעורים.

2. ענייני הכספים בינכם זה כבר משהו אחר שאתם צריכים לסגור בינכם, רואה חשבון / רשות המיסים / קבלות / הוכחות וכו'. - כל זה לא מפריע לך להמשך הלימוד ולמינימום השיעורים שעליהם כבר קיבלת אישור

למעלה