מורה פרטי לפסיכומטרי

מורה פרטי לפסיכומטרי

מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא מורה טוב לפסיכומטרי (בעיקר באנגלית) שיוכל לכוון אותי? (באזור המרכז)
אני לא רוצה לקחת הימור בזה (כי חבל על הזמן והכסף) אז אם למישהו יש המלצות על מישהו טוב ומנוסה- אני אשמח!
תודה

gabimaor

New member
קשה לי מאוד להאמין

שמורה פרטי יוכל לעשות עבורך הבדל מטורף באנגלית.
הדרך להשתפר באנגלית היא ראשית לקרוא הרבה מאוד באנגלית - כל יום לפחות 30 דקות.
שנית, צריך ללמוד מילים ולשפר הכל דרך את אוצר המילים שלך.
מעבר לזה יש כמה שיטות או גישות נכונות יותר להתמודד עם השאלות אבל לא משהו דרמטי מדי.
מי שטוב באנגלית יצליח את מרבית הפרק גם ללא עזרה מיוחדת של מורה אלא על ידי תרגול וקצת הכוונה
שניתן לקבל אפילו בהודעות פה בפורום. מי שלא טוב באנגלית לא ימצא את המזור לבעיה אצל
מורה פרטי אלא רק למידה עצמית.

Tammy Ninyo

New member
לא מסכימה עם כל מה שכתבת

מסכימה איתך שצריך לקרוא 30 דקות מדי יום באנגלית. צריך הכוונה לגבי מה לקרוא. לא משהו קל מידי שלא באמת ישפר את רמת האנגלית, ולא משהו קשה מדי שייאש את הקורא אחרי שלושה עמודים שבהם הוא לא הבין 50 מילים. אפשר לקרוא ספר שכבר קראת בעברית, זה מקל. או לקרוא קטעי הבנת הנקרא ברמת 5 יחידות (שאלונים E ו-G). הם באורך פחות או יותר כמו הקטעים של הפסיכומטרי, אולי קצת יותר ארוכים, וכתובים באופן דומה למדי: קטעים עובדתיים, שהרבה פעמים מתארים מחקר או תופעה. אין צורך לענות על השאלות, רק לקרוא את הקטעים.
לגבי שיטות פתרון, זה בעיניי חשוב מאד וממש קריטי, במיוחד בהבנת הנקרא ובניסוח מחדש. למשל, ניתן לפתור כל קטע פסיכומטרי עם קריאה של לא יותר מ-9 משפטים ממנו, ולרוב גם פחות. כדי לענות על שאלות כלליות קוראים משפט ראשון בכל פסקה, וכדי לענות על שאלות ספציפיות, מחפשים את המשפט שבו מופיעה התשובה לפי הפניה למספר שורה או ללפי מילות מפתח בשאלה. בניסוח מחדש זו בכלל תורה שלמה של איתור מבנים נפוצים והתמקדות במבנה ולא רק בתוכן. הרבה פעמים זה מאפשר לפתור שאלות עם אוצר מילים קשה בקלות ובמהירות.
לבסוף, מי שלא טוב באנגלית צריך הכוונה והנחיה של מורה מנוסה, פרטי או לא פרטי, שינחה אותו מה לקרוא, איזה מילים חשוב ללמוד, וכיצד מתמודדים עם כל סוג שאלה. יש את מבחן אמי"ר שהוא כמו האנגלית בפסיכומטרי, וחלק ממכוני הפסיכומטרי מציעים גם קורסי אמי"ר, כך שלהגיד שמורה/קורס לא עוזר זה פשוט לא עומד במבחן המציאות.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

gabimaor

New member
היי תמי

לא בטוח שמה שאני כתבתי ומה שאת כתבת כל כך שונים. ברור שאת רגישה יותר לעניין האנגלית אבל בואי נסכים שתלמיד
שחזק באנגלית יצליח בפרק גם אם לא ילמד אף שיטת עבודה מיוחדת ואילו תלמיד שרמתו מאוד נמוכה באנגלית כנראה לא
יצליח גם אם ינסה ליישם שיטות מיוחדות.
את ההכוונה מה לקרוא ואיך ללמוד אפשר לקבל בפגישה אחת או אפילו פה בפורום.
שיטות העבודה כנ"ל. נכון, יש מצב שאני אולי טיפה מקצין אבל אני די עומד על דעתי שלא סתם פרקי האנגלית נקראים אנגלית
ולא חשיבה באנגלית....

Tammy Ninyo

New member
בוא ניקח לדוגמה את שאלה 9 בפרק אנגלית 1 במבחן דצמבר 2014

שאלה שמבחינת אוצרמילים היא מאד קשה, עם מילים כמו adherents שמעט מאד אנשים מכירים.
מי שלומד לפתור שאלות ניסוח מחדש לפי השיטה של חמשת המבנים הנפוצים, יפתור אותה בקלות בלי קשר לאוצר המילים שלו. צריך להכיר רק את חמשת המבנים ומבנה משפט באנגלית (נושא, פעול מושא).
תשובה 2 נפסלת כי היא נפתחת במילת הקישור מסוג ניגוד though, ובשאלה אין קשר של ניגוד.
תשובה 3 נפסלת כי היא נפתחת במילת הקישור מסוג סיבה because, ובשאלה אין קשר של סיבה.
תשובה 1 נפסלת כי הנושא בשאלה הפך להיות המושא, ולהיפך.
נשארנו עם תשובה 4, שהיא הנכונה.
זה מראה שאם מתמקדים בלימוד טכניקות ושיטות פתרון, אפשר לפצות הרבה פעמים על אוצר מילים לא מאד עשיר, ושיש שאלות שלנסות לפתור אותן לפי אוצר מילים זו מטלה שנדונה לכישלון מראש, והמרכז הארצי עושה זאת בכוונה. גם בפרק האנגלית, כמו בפרקים האחרים, נבדקת חשיבה, לוגיקה, הבחנה בין עיקר וטפל וכולי.

למעלה