לא מסכימה עם כל מה שכתבת
מסכימה איתך שצריך לקרוא 30 דקות מדי יום באנגלית. צריך הכוונה לגבי מה לקרוא. לא משהו קל מידי שלא באמת ישפר את רמת האנגלית, ולא משהו קשה מדי שייאש את הקורא אחרי שלושה עמודים שבהם הוא לא הבין 50 מילים. אפשר לקרוא ספר שכבר קראת בעברית, זה מקל. או לקרוא קטעי הבנת הנקרא ברמת 5 יחידות (שאלונים E ו-G). הם באורך פחות או יותר כמו הקטעים של הפסיכומטרי, אולי קצת יותר ארוכים, וכתובים באופן דומה למדי: קטעים עובדתיים, שהרבה פעמים מתארים מחקר או תופעה. אין צורך לענות על השאלות, רק לקרוא את הקטעים.
לגבי שיטות פתרון, זה בעיניי חשוב מאד וממש קריטי, במיוחד בהבנת הנקרא ובניסוח מחדש. למשל, ניתן לפתור כל קטע פסיכומטרי עם קריאה של לא יותר מ-9 משפטים ממנו, ולרוב גם פחות. כדי לענות על שאלות כלליות קוראים משפט ראשון בכל פסקה, וכדי לענות על שאלות ספציפיות, מחפשים את המשפט שבו מופיעה התשובה לפי הפניה למספר שורה או ללפי מילות מפתח בשאלה. בניסוח מחדש זו בכלל תורה שלמה של איתור מבנים נפוצים והתמקדות במבנה ולא רק בתוכן. הרבה פעמים זה מאפשר לפתור שאלות עם אוצר מילים קשה בקלות ובמהירות.
לבסוף, מי שלא טוב באנגלית צריך הכוונה והנחיה של מורה מנוסה, פרטי או לא פרטי, שינחה אותו מה לקרוא, איזה מילים חשוב ללמוד, וכיצד מתמודדים עם כל סוג שאלה. יש את מבחן אמי"ר שהוא כמו האנגלית בפסיכומטרי, וחלק ממכוני הפסיכומטרי מציעים גם קורסי אמי"ר, כך שלהגיד שמורה/קורס לא עוזר זה פשוט לא עומד במבחן המציאות.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה!