מורים ביפן נקנסו על שלא עמדו בהמנון - ויקבלו פיצויים.

herouth

New member
מורים ביפן נקנסו על שלא עמדו בהמנון - ויקבלו פיצויים.

הממשלה המטרופוליטנית של טוקיו החליטה להעניש מורים שלא עמדו בשירת ההמנון (״קימיגאיו״), בכך שלא האריכה את חוזיהם במסגרת תוכנית להעלאת גיל הפרישה. בית המשפט פסק שאמנם הדרישה לעמוד בהמנון היא חוקתית, אולם העונש לא היה פרופורציונלי למעשה.

כתבה ב־ynet
כתבה ב־Japan Times

הכתבה ב־ynet מתייחסת לא רק לנושא ההמנון, אלא גם לנושא הדגל הלאומי. אבל יש כאן משהו קצת תמוה בעיני - תמיד אני רואה יפנים מנפנפים בהינומארו בששון וגאווה, או שמים מטפחות הינומארו על הראש וכו׳ בתחרויות ספורט וכיוצא בזה - כלומר, לא רק באירועי מדינה רשמיים - ולא נראה לי שהדגל סובל מתדמית גרועה. יש יותר בעיה לדגל הצי, זה עם הקרניים, שמזוהה באמת עם האימפריאליזם. איך היפנים שאתם מכירים מתייחסים להינומארו? לאומני? לאומי? סמל יפני? סמל אימפריאליסטי?

Tenguy

New member
חוק הדגל וההמנון יחסית חדש ונחקק אחרי ההתאבדות של מנהל בי"ס

נסיון קודם לקידום החוק בדיאט היפני ב-1974 נכשל, ורק ב-1999 לאחר מקרה ההתאבדות של מנהל בי"ס בהירושימה (Ishikawa Toshihiro) שהתנגד להשמעת ההמנון ולהנפת הדגל בטכס הסיום של בי"ס התיכון, הצליחו המחוקקים בדיאט לחוקק את חוק הדגל וההמנון, שנחשב לאחד ממעוררי המחלוקת הגדולים של שנות ה-90 ולאבן דרך של יפן בסטייתה מן הנייטרליות הפציפיסטית שלאחר מלחמת העולם השנייה לאקטיביות שאותה מוביל הימין הפוליטי היפני - לפרטים על הסוגיה הרגישה אפשר לקרוא כאן.
אפילו בסרט שראיתי לפני כשבועיים בסינמטק על הייאו מיאזאקי - הוא אומר במפורש שהוא נגד כל פעולה לחיזוק המיליטריזם היפני, כמו שינוי החוקה (לביטול המגבלות על הצבא היפני), שמונהג כיום ע"י הימין הפוליטי ביפן.

herouth

New member
הוא לא התאבד בגלל שהתנגד. הוא התאבד כי לא הצליח

...לשכנע את המורים בבית ספרו לשלב את הדגל וההמנון בטקס הסיום כפי שדרש מינהל החינוך. קשה להאמין שעל רקע התאבדות של מתנגד היו מעבירים חוק דווקא בעד.
&nbsp
בכל מקרה לי אישית עדיין לא ברור, למה שההמנון והדגל ייחשבו דווקא לסמלים מיליטריסטיים? כשהם בפני עצמם, אין בהם שום דבר מיליטריסטי. המילים של קימיגאיו הן פשוט ״הלוואי ששלטונך יימשך אלפי אלפי שנים, עד שחלוקי הנחל יהפכו לסלעים מכוסי טחב״. הממ... אין כאן שום דבר על צבא, על השתלטות על שטחים, על עליונות יפנית או כל דבר אחר שמציין מיליטריזם. וגם סמל השמש בהינומארו הוא לא סמל מיליטנטי. זה לא כמו מדינות מסויימות שיש להן חרב או רובה וכו׳ על הדגל. השמש היא הסמל הכי בסיסי של יפן.
&nbsp
לכל מדינה נורמלית, מיליטנטית או לא, יש דגל והמנון. וכמו שאמרתי, לפחות לגבי הדגל, לא נראה לי שיפני ממוצע נרתע ממנו או מרגיש שהדגל לא מייצג אותו. אבל אולי היפנים שפגשתי הם לא מידגם מספק.

anigodin

New member
כשפטריוטיות הופכת ללאומנות ומיליטריסטיות.

כשזה קורה, דגל והמנון הופכים לסמלים מיליטריסטים גם אם התוכן שלהם לא כזה בכלל.
&nbsp
תראי מה קורה בארצנו הקטנטונת בשנים האחרונות. הימין ניכס לעצמו את הדגל כסמל שחובה להציג בכל הזדמנות כדי להוכיח נאמנות למדינה. אוהדי כדורגל של קבוצות מסוימות מתעטפות בדגל הזה ומנופפות בו וחברי כנסת מסוימים יוצרים פרובוקציות עם הדגל כדי להבהיר שמי לא מחזיק בדגל הוא בהכרח מהמחנה השני ולא נאמן למדינה.
בכל מדינה 'נורמלית' אין שום דבר מיוחד בהצגת הדגל. זה חלק מהאתוס הלאומי. אני זוכר שכשביקרתי בהולנד בפעם הראשונה הופתעתי לראות בחצרות בתים תרנים עם הדגל ההולנדי.
למה זה נראה לי מוזר אז? בגלל הצורה שבה הדגל נתפס אצלנו. הצרפתים תולים דגל ענקי בשער הניצחון באופן קבוע כמעט ואף אחד לא מתרגש מזה.
אני מניח שביפן, בגלל העבר המיליטריסטי וההרס שהוא הביא על יפן במלחמת העולם השניה, יש רגישות גבוהה לעניין של סמלים לאומיים. גם אם מדובר בדגל המוכר ולא בזה של הצבא (שאם הבנתי נכון, היה דגל האימפריה היפנית עד סוף המלחמה).
ההתחזקות של הימין ביפן בשנים האחרונות הופכת הדגל למשהו פחות 'תמים' ויותר לאומני וזה משהו שמפחיד הרבה יפנים שזוכרים מה היו התוצאות של יפן לאומנית.
אישה יפנית שהדריכה אותי בביקור שלי שם ושאנחנו מתכתבים (בינתיים באנגלית
), כתבה לי כמה פעמים שהצעדים של הממשלה הנוכחית מטרידים אותה ואחרים שלא רוצים שיפן תהפוך להיות פחות פציפיסטית.

Tenguy

New member
זה יכול להסביר - אופן השימוש בסמלים לצרכי האידיאולוגיה

כל דבר שהימין דוחף, וגם כשמדובר בסמלים תמימים - זה בהחלט גורם לרתיעה ולאסוציאציות לא נוחות (בלשון המעטה) להרבה אנשים אחרים על הכוונות והמטרות האמיתיות של האידאולוגים בימין.... ולאן זה עלול להוביל.... וזה יכול להיות בהחלט מובן ונושא רגיש ביפן שאיבדה 3 מיליון אנשים ונהרסה לחלוטין בשל השלטון האולטרא-ימני-צבאי שהיה דומיננטי בשלטון ביפן כבר משנת 1932 (תקרית מנצ'וריה) עד 1945 ( 13 שנים !!! )

גם בארץ - השימוש הבוטה בסמלים, שהם רחוקים מלהיות נייטרליים כמו ביפן - גורם לתחושות לא נוחות לכל אזרחי המדינה שאינם יהודים, או שהם רחוקים מן השימוש האידאולוגי-הלאומני-דתי בסמלים האלה על ידי הימין.

למעלה