מורים בקנדה

המורה3

New member
מורים בקנדה

אני בת 33 מורה למתמטיקה ומחשבים בעלת תעודת הוראה ותואר B.ED מלמדת בתיכון (מגישה לבגרות במתמטיקה ) 8 שנות נסיון . שאלתי - מהם התנאים לקבלת תעודת הוראה בקנדה ואיך זה נעשה? ומהם הסיכויי למצוא עבודה כמורה בבי"ס ? אני ומשפחתי מאוד רוצים להגר דרך הקהילה היהודית בוויניפג. מודה לכם על כל אינפורמציה בנושא (אין הרבה מידע בפורומים )

כדי ללמד במניטובה צריך רישיון הוראה

כדאי במקביל להליך ההגירה לדאוג לביורוקרטיה הזו. סביר מאד שבמקצועך הקהילה תתן המלצה חיובית ואולי אפילו תמצאי עבודה במערכת החינוך היהודית (סיכוי קטן אבל קיים). את צריכה לקרוא ביסודיות את מה שיש בלינק שלמטה כולל כל הקישורים שבו. בהצלחה.

המורה3

New member
שאלה -

למי יכולה לתת הקהילה את ההמלצה? למקומות העבודה או לנו בתהליך ההגירה? תודה!

dannyk27

New member
השד לא נורא כל כך

אומנם קשה להאמין אבל יש לי חבר מורה למטמתיקה (כמוך) לכיתות הגבוהות שעבר את התהליך הבירוקרטי תוך כמה שבועות. גם סביר להניח שגם מבחינת הקהילה מקצועך לא יהווה מכשול. אגב המשכורות לא רעות בכלל. לגבי עבודה, לרוב מתחילים כמורה מחליף שלאו דוקא אומר בהכרח משרה חלקית, לא לפחות לאחר כמה חודשים ספורים של נסיון. בהצלחה,

המורה3

New member
תודה, שאלה נוספת

תודה על האינפורמציה ! רציתי עוד להתעניין לגבי "התהליך הבירוקרטי " האם חברך עשה זאת בארץ או כבר שם? ועוד - שמעתי שגם מבחן באנגלית חייבים לעבור - איפה? איזה? איך? מצטערת על הרבה שאלות - פשוט אין לי מישהו שיודע או היה במצב דומה . לבי העבודה זה ברור - בכל מקום מתחילים מה"קטן"! אבל באופן כללי יש ביקוש?

dannyk27

New member
התהליך הבירוקרטי נעשה בקנדה שכן

כאן מבקשים לעבוד ולא אין מבחן באנגלית, לפחות לא רשמי, (תוכל חפש לפי EAL באתר ההגירה הרשמי של מניטובה) אך כמובן שללא אנגלית טובה אין הרבה סיכוי.

sergew2

New member
שאלונת...

כשאתה אומר שהמשכורות לא רעות, זה רק בוויניפג או שבכל קנדה ככלל בהוראה?

dannyk27

New member
בכל קנדה

מעמד המורה והחינוך בכלל שונה בתחליט מאשר בישראל.

r a 2 2

New member
רישיון הוראה,לפי מה שבררתי אומנם בBC

לאישתי שהיא גם מורה,כן צריך לעבור מבחן אנגלית IELTS ולהוציא מינימום 7,והרישיון הוא רק לבתי ספר פרטיים בלבד.כדי ללמד בפבליק חייבים ללמוד הוראה בקנדה.

sergew2

New member
ברצינות??

אבל אם קורסי החובה בארץ זהים לקורסי החובה בקנדה, למה לעשות מחדש? אני מאמין שגם שאר התעודה הארצית דומה לזאת של קנדה, כולל ההתנסות. אתה בטוח לגבי העניין?

r a 2 2

New member
כן,יש לי אפילו את טפסי ההרשמה

ואלה התנאים.יכול להיות שזה רק בBC . זה הלינק: http://www.bced.gov.bc.ca/independentschools/bc_guide/teach_cert.htm

bamba31

New member
תעודת הוראה במניטובה

היי, במקרה היום נתקלתי בתוכנית פיילוט למורים שמהגרים למניטובה. זה נקרא IET pilot program באוניברסיטת מניטובה. זוהי תוכנית שמיועדת למהגרים בעלי תעודות הוראה מארץ אחרת ומעוניינים ללמד במניטובה. כדאי לבדוק. הנה המייל של מתאמת התוכנית- [email protected]

למעלה