מורי נהיגה ...

מורי נהיגה ...

יש לי שאלות ..
1. האם זה טבעי שמורה נהיגה ממש מתעצבן שאני לא נכנסת נכון לנתיב שמקבל אותיועוד כיוצא באלו וכו'..?
2. אני חיבת להבין פעם אחת ולתמיד כי יש לי בעיה עם הכניסות מצומת T מאיזה צד להיכנס ( ימין או שמאל ) ולאיזה נתיב לצאת ומה הנתיב שמקבל אותי ותמידדדד אני עושה את אותה טעות בכל הצמתים של מתן זכות הקדימה , כמו כן שאני יוצאת מכיכר לאיזה נתיב להיכנס קודם זה מבלבל לפעמיים זה לשמאל ואז סוטה לימין ולפעמיים זה ישר לימין ( לא מובן לי כל הכניסות האלו )

תודה מראש.

yanivgr

New member
תשובות לשאלתך

1.מורה לנהיגה מקצועי לא אמור להתעצבן..... תפקיד מורה לנהיגה ללמד את החוקים בצורה כזו שקודם כל תביני את הפעולות ולאחר מכן תבצעי אותם כפי שלמדת.
2.לגבי השאלה השנייה שלך היא מורכבת משני חלקים, קשה מאד להדריך דרך תשובה בפורום, אולם הם קשורים לחוקים הקשורים לפניות שמאלה וכן לגבי מתן זכות קדימה בצומת מתומרר ולא מתומרר.
אני אנסה בכל זאת לתת לך בתשובה זאת תקציר של החוקים, אולם תבקשי הסבר מפורט מהמורה שלך:

*פניה שמאלה - מתחלקת לשני חלקים, הכניסה לפנייה וכן היציאה מהפניה.
כאשר אני יוצא מכביש חד סטרי - תמיד ניקח את הפניה השמאלית (אלה עם כן הצומת מרומזרת ואז ניקח את הנתיב הימני ביותר לפניה שמאלה)
כאשר יוצאים מכביש דו סטרי - ניקח את הנתיב הימני ביותר לפניה שמאלה.
בכניסה לכביש חד סטרי - ניכנס לנתיב השמאלי ביותר (אלה עם כן נכנסנו מראש בצומת מרומזר מהנתיב הימני ביותר ואז נמשיך עם הנתיב שממנו נכנסנו).
בכניסה לכביש דו סטרי - ניכנס לנתיב הימני ביותר.

לגבי מתן זכות קדימה:
צומת לא מתומרר - זכות קדימה לרכב מימין, במידה ויש רכב ממול זכות קדימה לרכב ממול כאשר אני פונה שמאלה או מבצע פניית פרסה.
צומת מתומרר - מי שיש לו תמרור נותן זכות קדימה לרכבים שלהם אין תמרור זכות קדימה (מהצדדים לרוב).

כפי שרשמתי בהתחלה - מאד קשה ללמד זאת דרך הפורום, בקשי מהמורה שידריך אותך ויראה לך כיצד לבצע זאת נכון.
בהצלחה,
יניב גרינברג

למעלה