מורס

jmicky

New member
מורס

אנא בבקשה - השאלה לא באה לפתיחת דיון מחודשת עם כל הקרקס מסביב אני עומד לגשת לבחינות לדרגה ד'. כל מה שאני מבקש לדעת אם יש למישהו הערכה מלומדת האם אני צריך להתכונן במורס לראש השנה או שזה יבוטל ?? מבקש שוב - לא דיון על למה ואיך - פשוט הערכה.

b13

New member
לדעתי תתכונן,

לדעתי תתכונן, אמנם התקבלה החלטה אך לא נעשה בעניין דבר,למה?נשאיר למלומדים לענות.

עוז מ

New member
לא הבנתי

למיטב הבנתי דרגה ד' מאז ומעולם לא כללה מורס, האם אני טועה ?

jmicky

New member
מורס

אמת דיברת - אבל אני מקווה להתקדם לדרגה ב'

4Z1PF

New member
נכון לעכשיו

1. ועד האגודה היוצא הגיש בקשה למשרד התקשורת בהתאם לרוח הדברים שהתקבל באספה הקודמת. (ז"א ביטול המורס) 2. משרד התקשורת בוחן את הקורה בעולם בעיקר באותן מדינות בהן המורס בוטל. יש שמועות שחלק מהמדינות מצטערות על ביטול המורס. 3. הועד החדש שנבחר, מקווה להפגש בעתיד הקרוב עם הגורמים שמטפלים בנושאי חובבות הרדיו כדי לדון במספר נושאים וביניהם נושא המורס. 4. לפי הבנתי (התרשמות אישית) אם יבוטל המורס יבוא במקומו מבחן/מטלה אחרת, כמו כן ירשם הדבר ברישיון. דבר זה יכול להגביל את הרוצה להפעיל ממדינות, בהן המורס נדרש לצורך הרישיון המקומי. 5. אני אישית בעד ביטול המורס ועל כך כתבתי מאמר מקיף בנושא. עם זאת שימו לב שהמהירות הדרושה לדרגה ב' ירדה ל- 5 מילים לדקה. זאת מהירות ממש איטית.

jmicky

New member
מורס

האמת - גם אני בעד תקופת "חונכות" במועדון כזה או אחר, בה לומדים בצורה מעשית קיום קשר ותפעול תחנה. לא לכל אחד יש גישה מסודרת לציוד איכותי , ואם לנהיגה מותר שיעורים על הכביש - אז לחובבי רדיו מותר שיעורים על גלי האתר.

למעלה