מורשה חתימה לחשבון הוועד - מה זה אומר בדיוק ומה התנאים?

shagy2dup

New member
מורשה חתימה לחשבון הוועד - מה זה אומר בדיוק ומה התנאים?

ועד הבית קיבל הודעה מהבנק שצריך (מבחינה רגולטורית) לחתום על מסמכים של מורשה חתימה...

הועד בא אלי בדרישה שהוא רוצה שגם השם שלי יופיע על המסמכים, שכן זה מה שהבנק דרש ממנו (בנק מזרחי).
ביקשתי לראות את המסמכים הנ"ל ולא ראיתי שום דרישה שם למספר חתימות.

1. אם הוועד מונה רק בנאדם אחד, האם אכן יש צורך בחתימה של 3 אנשים ?
2. מי האנשים שיוכלים לחתום על הנ"ל.?
פרט נוסף אינני בעל הדירה אלה אני משכיר את הדירה מקרובי משפחה שאינם גרים בבניין כמעט עשור.

מורשה חתימה לחשבון הוועד

שלום שגיא,
ראשית, מומלץ מאוד שבועד הבית יהיו יותר מחבר ועד אחד. זה טוב לבקרה של כלל בעלי הדירות על הנעשה בכספי הנציגות.
שינית, הבנקים דורשים שיהיו מורשי חתימה בחשבון המתנהל על שם ועד הבית מטעמים של הליכי הביקורת הפנימית של הבנק עצמו. הפועל היוצא הוא שאם אינך עומד בדרישות הבנק, הבנק יסרב לפתוח אצלו חשבון. - אז בעלי הדירות צריכים לקבל החלטה בנושא.
שלישית - לא יכול להיות מורשה חתימה בחשבון בנק של נציגות, מי שלא התמנה על-ידי האסיפה הכללית להיות חבר בנציגות. חברי הנציגות נושאים באחריות משפטית לפעולותיהם ומשכך צריכים הם להיבחר לתפקידם בוועד הבית. אם אינך חבר בנציגות, לא ניתן לצרף אותך כמורשה חתימה בבנק.
ובהמשך לאותה אמירה, מי שסיים את תפקידו בנציגות, חייב לדאוג לכך ששמו יימחק גם משמות מורשי החתימה בבנק.
בהצלחה

shagy2dup

New member
אז רק בעלי דירות יכולים להיות חתומים על המסמך הנ"ל?

המשך

השאלה היא אם התמנית להיות חבר בוועד הבית.
בעלי הדירות הם אלו המתכנסים באסיפה כללית כדי לבחור עצמם נציגות. הם רשאים לבחור אחד מהם או מישהו מבחוץ, כמתחזק. אין הוראה מפורשת בתקנון המצוי המחייבת שרק בעלי הדירות יהיו חברים בנציגות.
הדגש הוא על היותך נבחר להיות חבר בוועד הבית.

shagy2dup

New member
המשך, מחכה לתשובתך

1. אני לא בעל הדירה אלא משכיר אותה
2. אני לא חבר בוועד, הוועד מונה מישהו אחר, כתור מחווה טובה ורצון לעזור אני לפעמים נוטל עלי מטלות מסויימות כדי לקדם את הדברים בבניין.

המשך

שגיא, עניתי לכל שאלותיך, תוך התייחסות לעובדה שאינך בעל דירה וגם לעובדה שלא נבחרת להיות חבר בנציגות. התשובות ברורות.
בהצלחה

למעלה