מור מה העניין עם "Provocation polio" ?

  • פותח הנושא bmno
  • פורסם בתאריך

bmno

New member
מור מה העניין עם "Provocation polio" ?

מה אתה יודע על המחקר מרומניה משנת 1995 שפורסם בTHE NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE שקשר בין התפרצות פוליו במחוסני OPV
לבין אנטיביוטיקה בזריקה תוך חודש ממועד החיסון ?

המחקר המקורי
http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJM199502233320804

הכתבה שפורסמה על המחקר בוושינגטון פוסט ב95
http://www.whale.to/vaccines/polio5.html

הנה עוד מחקר באותו נושא מ98
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC110068/

איפה אנחנו עומדים היום בכל הנושא הזה של "Provocation polio" ? תכלס מה זה אומר? האם יש לזה קשר לתאוריה של חומרי ההדברה ופוליו?
האם זה דומה למה שספקני הקשר איידס-אייטץ.איי.וי קוראים Cofactors ?
תודה רבה
 
Provocation polio

מה שידוע לנו זה רק המחקרים האלו (הראשון, אגב, מתוקצר אצלנו בדף על נזקי החיסונים: למה ברומניה חיסוני הפוליו גורמים לשיתוקי פוליו פי 5 עד 17 לעומת מדינות אחרות? החוקרים ביקשו לבדוק האם חיסון הפוליו, כאשר ניתן לפני טיפולי אנטיביוטיקה באמצעות זריקות, מעלה את הסיכון ללקות בשיתוק פוליו. התוצאות: הסבירות של ילדים שקיבלו זריקה אחת בתוך החודש שלאחר קבלת חיסון הפוליו לקבל את מחלת הפוליו הייתה פי 8 מילדים שלא קיבלו אף זריקה. הסיכון הכפיל את עצמו פי 27 כאשר ילדים קיבלו עד תשע זריקות בתוך החודש שלאחר קבלת חיסון הפוליו. בקבלת עשר זריקות או יותר, הסבירות להתפתחות מחלת הפוליו עמדה על פי 182 מהצפוי [11]).

אם משרד הבריאות היה משתף את הציבור במידע על סיכוני החיסון, הוא היה מיידע אותו על הקשר האפשרי בין VAPP לבין פרובוקציה של השריר, למשל באמצעות הזרקות למינהן, על מנת שהציבור יידע ממה להיזהר. שני מחקרים אלו (האחד מצא קשר אפידמיולוגי, השני כבר מנסה להסביר מנגנון ביולוגי) הם מספיק על מנת לנקוט זהירות מונעת ולהימנע מסמיכות הזרקות והתחסנות בפוליו. אבל יש עכשיו מבצע חיסון וצריך לשכנע את כולם לרוץ להתחסן בחיסון חי-מוחלש, אז בוא לא נפריע...
 
נוסיף את זה

מכל מקום, תודה על תשומת הלב ומציאת המחקר השני, אנו נוסיף את זה לדף שלנו על בהלת הפוליו.
 

karen47

New member
האם ידוע אם יש סיכון לאחר הזריקות לprovocatio

האם ידוע אם יש סיכון לאחר הזריקות לprovocation polio , כלומר מה קורה למי שמחוסן במומת פעם ראשונה ונניח שלא נחשף קודם לפוליו אך נחשף אליו באותו יום של הזריקה או כמה ימים לאחר הזריקה ?
 
שאלה מעניינת

אך המחקרים הנ"ל בדקו רק הזרקות לאחר קבלת חיסון הפוליו המוחלש - לא בו זמנית ולא בסדר הפוך.
יחד עם זאת, יהיה מעניין לחקור ולראות האם גם כאשר נותנים את זה במיתאר הישראלי עכשיו, יש השפעה שכזו.
 
רעיון טוב, כי אין די מידע לא רלוונטי בדף ההוא

קראתי אותו שוב לפני כמה ימים וחשבתי אולי להעיר, אבל מרוב מידע לא רלוונטי ומטעה לא רואים את היער, ולא היה לי כוח לעוד דיון מתיש עם מור שבו הוא יסביר לי למה הדף כן בסדר וזה רק אני שמתעקש על זוטות. ובכל זאת, קשה לי לשתוק, אז כמה הערות...

חוסר הרלוונטיות מתחיל בהסתמכות על סוזן האמפריז, רופאה שעברה להומאופתיה (שהיא האנרגיה האמיתית ברפואה או משהו כזה) ומתנגדת נחרצות לכל החיסונים באשר הם (לא רק ספציפית לפוליו). באתר שלה היא מצהירה בגלוי שהחיסונים הם "עלבון" לחיים ולבריאות, מכחישה את יעילות החיסון לאבעבועות שחורות (כמובן, *זה* מה שגרם לילדים למות...
) ועוד פנינים שמטריד לשמוע בוקעות מפה של רופאה מוסמכת (לא מומחית לאימונולוגיה, מחלות זיהומיות, אפידמיולוגיה או בריאות הציבור, ועדיין). מטריד לראות רופאה שמבחינתה החיסונים לא מוכחים מדעית, אבל הומאופתיה כן (או ששם לא איכפת לה פתאום, לא יודע) אבל מכיוון שהיא לא מקרה יחיד, אני מבין שזאת מגמה או תופעה של אנשים שקשה להם להתמודד (כנראה) עם אי מושלמותה של הרפואה המודרנית ואולי מרוב תיסכול עוברים לקיצוניות השנייה.

"הימנעות מסוכר ועמילנים עשויה גם כן להפחית הסיכוי להידבקות במחלה"
- על מה זה מבוסס? אשמח לדעת.

למה הכוונה ב"יעילות החיסון במניעת תחלואה בפוליו מעולם לא נבדקה במחקר מבוקר."?
הרי בדקו יעילות של חיסוני פוליו לפי נוגדנים בדם.
אז איזה עוד "מחקר מבוקר" (אתי) אפשר לעשות?
לקחת ילדים מחוסנים, לנסות להדביק אותם בפוליו ולבדוק מי נדבק?


כתבתם "במחקר היחיד שנעשה על חיסון חדש דומה מאת יצרן הודי נמצא שלאחר מנה אחת של חיסון זה רק 20% מהנבדקים פיתחו נוגדנים כנגד זן אחד של הפוליו (הזן הנמצא בישראל) ו 7% פיתחו נוגדנים כנגד הזן השני." בלי לציין שקודם כל מדובר ביעילות גדולה יותר מהחיסון הישן (tOPV) שניתן בעבר (גם בישראל, עד 2005) ושמדובר בבדיקת נוגדנים בדם ולא במעיים (שהרי זאת המטרה כאן). לפחות כתבתם בסוף הפיסקה "ולכן יעילות החיסון המוחלש על המתחסן איננה רלוונטית במבצע זה" (אבל בכל זאת הבאתם שם את המידע כי... נו, למה לא לבלבל אנשים באינפורנציה לא רלוונטית, וזה הרי נראה כה מרשים שיודעים לצטט ממחקר).

"חיסוני הפוליו מעולם לא נבדקו על נשים בהריון על כן ההמלצה היא לא להתחסן בזמן ההריון."
של מי? לאדם שאינו רופא אסור לתת ייעוץ רפואי, כידוע. אני לא חולק על ההמלצה אבל אם היא לא שלכם לפחות תכתבו מה המקור שלה.

"לא ברור איך נוכל להשיג הפצת החיסון לכולם באמצעות הדבקה בו בזמן שנקפיד על הרגלי הגיינה כדי לא להעביר את הנגיף ולסכן את האוכלוסייה בפוליו"
לא ברור איך?! המממ... אולי באמצעות מבצע חיסונים כלל ארצי?
משרד הבריאות הצהיר חד משמעית שהמטרה היא לא להפיץ את החיסון באוכלוסיה אלא לחסן את הילדים (שעוד לא חוסנו במוחלש).
כן, יש הורים שלא לוקחים את הילדים להתחסן במכוון, לא ברור מי עוזר להם להגיע למסקנה הזו ומחזק את ידיהם...

"למעשה, הפצה המונית של נגיפים חיים-מוחלשים באמצעות מבצע "שתי טיפות" מסכנת את כלל האוכלוסייה, במיוחד תינוקות, קשישים וחולים עם מערכת חיסונית מוחלשת. במקום תפוצה מבוקרת של הנגיף הטבעי, אשר במקרים רבים בעולם, אפילו במדינות באפריקה, נעלם מעצמו ולא המשיך להתפשט גם ללא חיסונים, אנו מפיצים עכשיו וירוסים חיים-מוחלשים בצורה בלתי מבוקרת לכל האוכלוסייה שישארו עימנו זמן רב ויסכנו אוכלוסיות בסיכון."

ממממה?

"תפוצה מבוקרת של הנגיף הטבעי" - איך משיגים כזאת? כלומר, בודקים הרי בדיעבד... הנגיף מתפשט ו... מה התוכנית בדיוק? אני לא מבין.
"אנו מפיצים עכשיו וירוסים חיים-מוחלשים בצורה בלתי מבוקרת לכל האוכלוסייה"
איך לא מבוקרת אם יודעים את מי מחסנים ומתי?
לעומת הווירוס הטבעי שלא יודעים מי נדבק ממנו ואיפה אלא רק אחרי בדיקות בדיעבד...
איך לכל הרוחות התפשטות של וירוס הפוליו הטבעי היא אצלכם "מבוקרת" והחיסון "לא מבוקרת"? אני שובר את הראש.


"1 מכ 1,000 ילדים שיפגשו את הנגיף הטבעי יפתחו שיתוק. מה הסיכוי שילד שאינו מחוסן יפגוש את הנגיף וגם יהיה בין אותם המשותקים? סביר להניח שעם אורח חיים בריא (בעיקר מיעוט סוכרים ועמילנים, שמירה על הגיינה) הם יהיו בין ה 999 האחרים - גם אם יפגשו את הנגיף"
אכן, מפתיע. הסיכוי להיות בין ה-999 מ-1000 גדול מלהיות ה-1 מ-1000. מי היה מאמין!
התרגשתי לגלות שכשהסיכוי הוא 1 ל-1000 הסיכוי להיות 1 מ-1000 (בהנחה שהתנאים רגילים וכו') הוא... 1 ל-1000! מדהים! תודה לכם שפקחתם את עיניי.

"פגישה שכזו עם הנגיף המוחלש מורידה את הסיכוי לפיתוח מחלה באופן משמעותי. סביר להניח שילדים אשר בד"כ בריאים, אינם סובלים ממחלה או טיפול רפואי המדכא את המערכת החיסונית שלהם, אינם נוטים לזיהומים חוזרים ונשנים המצריכים אנטיביוטיקה, לא נמצאים בקבוצת סיכון מהוירוס המוחלש בסביבתם, גם אם אינם מחוסנים בעצמם."
או, סוף סוף משהו הגיוני... אבל רגע, איך זה מסתדר עם מה שכתבתם למעלה, "הפצה המונית של נגיפים חיים-מוחלשים באמצעות מבצע "שתי טיפות" מסכנת את כלל האוכלוסייה"?

וגם לגבי מדוכאי חיסון, אם שומרים על היגיינה זה טוב נגד כל וירוס שהוא, אבל אם השמירה נכשלה, עדיף לפגוש את הווירוס המוחלש ולא את הפראי, ומכיוון שהפראי לא מתפשט בצורה מבוקרת ואי אפשר לסמוך עליו ש"יעלם מעצמו"...
לא ברור לי על מה מבוססת התחזית הזאת ל"העלמות עצמית" (כשברור שזה לא מקרה נקודתי שבא ונעלם אלא שיש התפשטות), פרט לכך שכמובן במקום שבו יש חשיפה לווירוס פראי אחרי שהאוכלוסייה נחשפת מי שחולה חולה וכל השאר לא חולים כי המערכת החיסונית הסתדרה והם בחזקת מחוסנים (הבעיה ה"קטנה" היא כמובן עם "מי חולה חולה" שיכול להיות גם "חולה משותק"... אופס).

"יש לזכור כי חיסון הפוליו אינו לכל החיים ובקרב האוכלוסייה הבוגרת ישנם לא מעט אנשים אשר ההגנה החיסונית שלהם ירדה ואינם מחוסנים מפני הנגיף ועדיין, אין אנו רואים התפרצויות של המחלה בישראל."
על סמך מה אתם קובעים ש"בקרב האוכלוסייה הבוגרת ישנם לא מעט אנשים אשר ההגנה החיסונית שלהם ירדה ואינם מחוסנים מפני הנגיף"?

"אין אנו רואים התפרצויות של המחלה בישראל"
א. תודה לאל
ב. יש לנו מזל, זה לא אומר שצריך להמשיך לסמוך עליו ולהיות שאננים (במדינה הזאת אין היסטוריה טובה עם שאננות, "סמוך" ו"יהיה בסדר").
ג. גם ההנחה שלכם לא בהכרח נכונה, כאמור...

"בנוסף, נראה כי משרד הבריאות נתון ללחצים מצד ארגון הבריאות העולמי, הנאבק במיגור הפוליו"
נו ברור, הרי זה רק אינטרס שלהם. אנחנו רוצים שייסתובב במדינה פוליו פראי, זה גם תורם לבריאות, גם לתיירות, גם לכלכלה, גם לדעה העולמית על ישראל... זה טוב ליהודים! פויה ארגון הבריאות העולמי, פויה!

"(לא בהצלחה יתרה, בשל השימוש המאסיבי בחיסון החי-מוחלש אשר מחזיר את הנגיף בכל פעם מחדש)"
על מה אתם מתבססים?
במדינות שהשתמשו בו בעבר (כמו ישראל) לא היה פוליו עד שקיבלנו יבוא מאפגניסטן, מדינה נגועה בפוליו בגלל שיעור מחוסנים נמוך. וגם בהודו הצליחו לחסל את הפוליו באמצעות מבצע חיסונים (ולא, אני לא מתכוון להיכנס מחדש לדיון על השיתוק שאינו פוליו. לא פוליו זה לא פוליו, אין בהודו פוליו בזכות החיסון).
הסיבה שיש עדיין פוליו פראי בעולם היא שיש עדיין מדינות שיש בהן פוליו פראי בעולם. לא כי מחסנים שם, אלא כי *לא* מחסנים שם.

הניתוח שלכם בתגובה לקרן לנדסמן הרבה יותר גרוע ועוד פחות רלוונטי ומדויק, אבל כבר אין לי כוח, מודה.
 

bmno

New member
הערה בנוגע להומאופטיה

אישית אין לי כלום בעד או נגד הומאופטיה. אבל למען הסדר הטוב :
השאלה האם הומאופטיה נתמכת ע"י מחקר מדעי נענתה ע"י מטא אנליזה שסקרה את כל הReviews

המטא אנליזה פורסמה בכתב העת המדעי Annals of Internal Medicine שמפורסם ע"י ארגון American College of Physicians

"The journal has a 2012 impact factor of 13.976, ranking it sixth out of 151 journals in the category "Medicine, General & Internal"

https://en.wikipedia.org/wiki/Annals_of_Internal_Medicine

מקור רציני לכל הדעות.

מסקנת המטא אנליזה על ממצאי המדע על הומאופטיה :

Three independent systematic reviews of placebo-controlled trials on homeopathy reported that its effects seem to be more than placebo, and one review found its effects consistent with placebo. There is also evidence from randomized, controlled trials that homeopathy may be effective for the treatment of influenza, allergies, postoperative ileus, and childhood diarrhea. Evidence suggests that homeopathy is ineffective for migraine, delayed-onset muscle soreness, and influenza prevention.
There is a lack of conclusive evidence on the effectiveness of homeopathy for most conditions.
Homeopathy deserves an open-minded opportunity to demonstrate its value by using evidence-based principles, but it should not be substituted for proven therapies.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12614092
 
אני לא רואה איך המסקנה הזאת סותרת משהו מדבריי

אני מצטט את השורות התחתונות שהבאת:
Evidence suggests that homeopathy is ineffective for migraine, delayed-onset muscle soreness, and influenza prevention. There is a lack of conclusive evidence on the effectiveness of homeopathy for most conditions. Homeopathy deserves an open-minded opportunity to demonstrate its value by using evidence-based principles, but it should not be substituted for proven therapies.

שזה לא מה שסוזאן האמפריז עושה - היא מתנגדת לחלוטין לחיסונים מצד אחד, ומהללת לחלוטין את ההומאופתיה מהצד השני (בניגוד לחיסונים, יש לה עליה רק מחמאות). זה נשמע לך מדעי? הגיוני? מבוסס ראיות? מאוזן?

קח בחשבון שהמחקר שציטטת ממנו הוא מלפני עשור (2003). מטא אנליזה חדשה יותר פורסמה ב-2005 בלנצט היוקרתי (שאם כבר משווים Impact factor, לו יש יותר):
Are the clinical effects of homoeopathy placebo effects? Comparative study of placebo-controlled trials of homoeopathy and allopathy
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(05)67177-2/fulltext
והשורה התחתונה תרתי משמע
This finding is compatible with the notion that the clinical effects of homoeopathy are placebo effects.


**
In the 2012 Journal Citation Reports, The Lancet's impact factor was ranked second among general medical journals, at 39.06, after The New England Journal of Medicine (51.658).
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lancet#Impact


"דוח עדכני (2010) שהוגש לממשלת בריטניה מסכם, לאחר סקירה מעמיקה של הראיות, כי "אין כל דרך אפשרית שההומאופתיה תעבוד, היות וזה ידרוש כתיבה מחדש של ההבנות שלנו בפיזיקה, כימיה וביולוגיה. מעבר לכך, העדויות הקליניות מראות כי לא ניתן להבחין בין הומאופתיה לפלצבו.""
http://sharp-thinking.com/2012/09/27/שתה-קצת-מים-ויעבור-לך-הומאופתיה/

אני לא זוכר מי זה היה שאמר שטענות יוצאות מגדר הרגיל מצריכות ראיות חזקות מגדר הרגיל (זה תרגום חופשי מהזיכרון). הטענות "דומה מרפא דומה", "למים יש זיכרון", או עצם המחשבה שככל שתדלל חומר פעיל (שכלל לא הוכחה יעילותו, אגב) השפעתו תהיה חזקה יותר (והדילול מגיע לרמה שבה הסתברותית אין אפילו מולקולה אחת של חומר פעיל בתכשיר הסופי!) לא עולות בקנה אחד עם הידע בפיזיקה, כימיה וביולוגיה (ותסכים איתי שיש לאנושות לא מעט ידע בנושאים האלה). אז כשמגיעים פה ושם מחקרים קטנים שבהם להומאופתיה יש השפעה קצת יותר טובה מלפלצבו... אלה לא ראיות "חזקות מגדר הרגיל", אלה ראיות קלושות וחלשות.

אבל לא התכוונתי לפתוח כאן דיון בנושא הומאופתיה, אז בוא נחזור לתכלס: בין אם תקבל את השקפתי (שעולה בקנה אחד עם הדעה המדעית) או לא, אני לא רואה איך אפשר לטעון שד"ר האמפריז אובייקטיבית או שהיא מתייחסת בצורה שקולה ומאוזנת לחיסונים ולהומאופתיה. אני לא מסוגל להעריך רופאה שמצד אחד כותבת על חיסונים "vaccines are an insult to life and health" ומצד שני כותבת על ההומאופתיה "Homeopathy is purely an energy medicine". זאת לא רופאה שאני מוכן לקבל ממנה ייעוץ רפואי.
 
למעלה