מור - שאלה לי אלייך...

talyyanay

New member
מור - שאלה לי אלייך...

איך מסבירה את העובדה שבכל תחרות אופניים ממש מעט נרשמים ונרשמות...ואילו באיגוד התריאטלון,וכמובן בתחרויות שם- אלפים מתחרים??

מור שלז

New member
שאלה מצויינת. לא בטוחה שיש לי תשובות

גם אני חושבת על זה הרבה. הרי לכאורה כל מי שעושה טריאתלון, גם רוכב על אופניים, ויכול להתייצב לתחרות אופניים. אז איך זה שטריאתלונים הולכים ותופסים תאוצה כל הזמן, ולעומת זאת יש מיעוט משתתפים שכזה באופניים? זה גם לא סוד שאני, אחרי שטעמתי משני העולמות, ושנה שעברה הייתי בעשרות תחרויות(!!!) גם טריאתלונים, גם מרוצי אופני כביש וגם חצאי מרתון, החלטתי להתמקד בטריאתלונים ארוכים. למה? אצלי התשובה מורכבת מכמה סיבות: - אני מאוד אוהבת את המרחקים הארוכים, ותחרויות אופניים הן קצרות יחסית. - בטריאתלונים יש אוירה של הפנינג, של חגיגה, של פאן. עדיין חסר לי את זה במרוצי אופניים. - באופן אישי אני אוהבת להתחרות קודם כל מול עצמי. במרוצי אופני כביש זה פשוט לא קיים. אין משמעות לזמן האישי שלי, כי כולם יושבים באותו הפלוטון, וברוב המקרים המרוץ מוכרע בספרינט סיום (ובאמת, המרוצים שאני אוהבת יותר הם אלו הקשים, עם העליות שמפרקות את הפלוטון, והופכות את ההתמודדות לאישית יותר). אבל כאמור, אין לי הסבר טוב. בהחלט יכול להיות ששנה הבאה למשל, או מתי שהוא בעתיד, אני אחליט לחזור ולהתמקד באופני כביש. יש משהו כיפי באוירה, בעובדה שתמיד יש סביבך עוד אנשים לאורך התחרות, באדרנלין, בתחושת הקבוצה החזקה (הכי נהניתי למשל כשדגנית היתה איתי בפלוטון). זהו, שפכתי הרבה מילים, ולא הצלחתי לענות, פשוט כי אין לי תשובה טובה. דגנית, מה את חושבת?

bjill

New member
מצטרפת לשאלתה של טלי....

בסובב שוהם ממש בלט העובדה שבאף מקצה שמשתתפות רוכבות, לא התמלאה, גם לא זוגות מעורבים - שם היה רק זוג אחד בכל קטגוריה.

ofec bar

New member
תשובה אישית שלי

כל ניסיון שלי להירשם לתחרות אופניים הפך לסחבת בירוקרטית שלרוב הסתיים בחוסר רישום. התחריתי בתחרות אחת (נג"ש) לפני מספר שנים, זה לא היה פשוט להירשם. דבר נוסף - לעיתים קיימת חפיפה בתאריכים בין תחרויות של איגוד הטריאתלון לתחרויות אופניים. דבר אחרון - אני חושבת שהרבה טריאתלטים (ובעיקר טריאתלטיות), ביניהן אני, חוששות מהרכיבה בפלוטון. חוויתי הרבה עלבונות בעניין "טריאתלטים לא יודעים לרכוב" מצד רוכבים, דבר שגרם לי לאבד את הביטחון שלי ברכיבה בקבוצה. על אף שבעברי רכבתי לא רע. אני חווה את ענף הרכיבה כענף פחות מזמין וידידותי למשתמש מאשר ענף הטריאטלון. דבר שמעציב אותי, כיוון שהייתי שמחה לתגבר את הלו"ז בתחרויות מעניינות באופניים (ובעיקר בשטח). אני מקווה שבשנה הקרובה, שתביא אתה הרבה שעות אוכף לצורך איש ברזל, אני אתגבר על הקשיים ואכנס גם ל"שטח" הזה, תרתי משמע.

הצעה לתשובה

אני אמנם לא רוכבת אופניים אבל... תחרויות הן עסק מלחיץ, לא סתם יש פה שרשורים של "הפחד להגיע אחרונה". אחרי שהתאמנת, והתמודדת, ונרשמת לתחרות, את רוצה לצאת עם משהו ביד - אפילו אם ברור שזאת לא תהיה מדליה. נראה לי שעצם העובדה שאת עושה טריאתלון היא מרשימה (את האחרים ואת עצמך) יותר, וכך הלחץ "לצאת עם משהו ביד" יורד. "עשיתי טריאתלון" זה מספיק חזק. גם תמיד יש תירוץ - "אני לא חזקה בשחייה" למשל - זה לא ש"אני לא טובה" אלא פשוט תחום אחד יותר חלש ובגלל זה התוצאה לא מרשימה. סוג של ביטוח. זאת אגב אחת הסיבות שבגללה אני רצה למרחקים ארוכים - ברור לי שלא אצליח להתבלט בשום צורה בריצה שקצרה מ-10 ק"מ. ברור שיש עוד אלף סיבות...

למעלה