מושבי בטיחות ברכב קטן לקראת ילד שני

moran12313

New member
מושבי בטיחות ברכב קטן לקראת ילד שני

שלום,
אשמח לקרוא את דעתכן.
יש לנו בת מקסימה בת 3.3 ואנחנו משתמשים בשבילה בכסא בטיחות (מדובר בכסא איכותי אמריקאי שנקנה אחרי מחקר רציני, לא זוכרת את שמו). היא השתמשה בו החל מגיל שנה אחרי שסיימנו עם הסלקל שקיבלתי מגיסתי (לא בטוחה איזה אבל היא קונה דברים איכותיים). אני אמורה ללדת בעזרת ה' עוד כחודשיים ויש לנו רכב קטן -מזדה 2 . מה שחשבתי לעשות כדי לחסוך כמה שיותר מקום ברכב - ואשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה לדעתכן - הוא להעביר את בתי לבוסטר עם משענת (הייתי מעדיפה בלי משענת כדי לחסוך מקום אבל הבנתי שזה לא מספיק בטיחותי) ולתת לתינוק מגיל 0 להיות בכסא הבטיחות. מה שמביא אותי למס' שאלות:
1. האם אכן יש חשיבות לתת לה בוסטר עם משענת? אלו דגמים אתם יכולים להמליץ עליהם שהם טובים אבל צרים ותופסים פחות מקום?
2. מאיזה גיל זה מותר? אני קראתי גיל 3 ובעלי קרא באנגלית מגיל 4.
3. לגבי התינוק - את הגדולה כמו שציינתי עד גיל שנה שמנו בסלקל. האם סלקל עדיף? בעלי לא אוהב את כסא הבטיחות לגיל הזה אבל אני שמעתי שזה לחלוטין מותר. האם יש מקטינים שאפשר לקנות כדי להתאים את הכסא לתינוק שרק נולד?
4. כל הערה/המלצה תתקבל בברכה.
תודה!

כסאות ...

הי מורן
בישראל ההגבלות הבטיחותיות מאוד מפגרות לעומת שאר המדינות המפותחות. ממליצה בחום לא להסתכל על מה שמותר על פי החוק וללכת על פי המלצות ארגון בטרם. הוסטר בגיל 3.3 זה מאוד מאוד מאוד מסוכן. לשם השוואה, הבת שלי בת 5.5 עדיין בכסא בטיחות שמתאים עד גובה 130 סמ ומתכוונת למשוך כמה שיותר.
אנו מתכוננים ללידה שלישית ויש לנו רכב צר שלא ניתן להושיב בו כסא תינוק מקדימה. לכן חיפשתי מושבים צרים אבל מאוד בטיחותיים שיתאימו כך שאוכל להכניס 3 מאחורה. ממליצה לך מאוד על כסא מרטון או בולוורד קליק טייט של ברייטקס. הם יקרים אבל הם שווים כל שקל והם מספיקים לאורך שנים רבות.
לידה קלה ובריאה.

ועוד התייחסות לבוסטר

בוסטר בלי משענת זה בטח ובטח אסור, לפחות מבחינה בטיחותית . התגובה שכתבתי הייתה אך ורק לגבי בוסטר גב שגם הוא לא בטיחותי כאמור בגילאים כאלו.

למעלה