מושגים בעיצוב פנים

בת יyר

New member
מושגים בעיצוב פנים

היי, אני כותבת חדשה כאן. אמנם פסיבית מפעם לפעם, אוהבת את הפורום, וזקוקה כעת לדעתכם. אנחנו מתקדמים לשלב הסיום של הבית. עבדנו עם אדריכל מצוין התוצאות נהדרות. לשלב עיצוב הפנים קיבלתי כמה המלצות טובות מחברים על מעצבים ומעצבות שעבדו איתם בעבר בשלב שבו אני נמצאת. נפגשתי כבר עם שנים מהם. אחד מעצב והשניה מעצבת. שניהם עושים רושם מצוין ועם עבודות נהדרות שהציגו לי מרפרטואר העבודות שכבר ביצעו. כעת אני בשלב של שיעורי בית לאחר שתי הפגישות והמושגים קצת מתבלבלים לי. מה לעשות אני לא שוחה בתחום
ישנם פערים בין ההצעות הראשוניות שקיבלתי א. אני מבינה שזהו שוק חפשי שבו כל מעצב יכול לקחת לפי מה שהוא חושב שהוא שווה ואין לי בעיה עם זה. ב. כל אחד בונה את המחיר בצורה שונה. אצל אחד זה כולל פיקוח ואצל השני יש "פיקוח על" בלבד. ואילו לפיקוח פרטני או צמוד כמו שהם קוראים לזה יש מחיר לפי שעות. שאלותי הן א. תוכלו לכוון אותי לאיזושהי סקאלת מחירים הגיונית לעיצוב שכולל סלון מטבח וכניסה. חדר הורים וחדר ילדים. כולם יחד או כל אחד לחוד. (זה מה שאבצע בשלב זה) ב. איך הייתם ממליצים לי מניסיונכם להתייחס לפיקוח. אני רוצה פיקוח של מי שמתכנן אבל מה עדיף, לסכם על תכנון כולל "הכל" שאז אולי נוצר מצב של נידנוד למעצב על כל פעם שנרצה שיבא. או שעדיף באמת לסכם על שעות עבודה ואז כולם יוצאים נשכרים? תעשו לי סדר במושגים תודה בת יער

lank

New member
../images/Emo68.gifמנסה לעשות סדר ולעזור

אכן כמו שאמרת , כל מעצב יש לו תמחור משלו. לכן מאוד קשה לכוון אותך לסקאלת מחירים כמו שאת מעוניינת. השאלה הכי חשובה - מה כולל העיצוב , לא מבחינת החדרים ,אלא מבחינת התוכן. האם זה כולל העמדת ריהוט, בחירת ריהוט, בחירת תאורה או עיצוב פריטי תאורה יחודיים? האם העיצוב כולל תכנון ושרטוט אלמנטים מגבס, בחירת צבעים, טקסטיל וכו'...ובעצם למה מגיעה רמת הפירוט??? חשוב שתכינו לכם מעין רשימה מפורטת של דרישות מהמעצב ולפי זה כל מעצב יתן את הערכת המחיר שלו. בצורה כזו יהיה לכם קל להשוות בעניין המחירים ( שאינם משקפים את התוצאה!!! ) כנ"ל גם לגבי הפיקוח- תכינו לכם שתי אופציות שאתם מעוניינים , פיקוח לפי שעות או פיקוח כללי ותבקשו תימחור לשתי האופציות. בדר"כ כשהפיקוח הוא כללי , סוגרים פחות או יותר עד כמה פגישות או מה מספר הפעמים בשבוע בו יהיה המעצב באתר. מקווה שעזרתי קצת .... נשמח לעזור אם יש עוד שאלות והכי חשוב שיהיה לכם בהצלחה. רוצים לראות תמונות אח"כ!!!!

בת יyר

New member
../images/Emo51.gif כן זה עוזר

לוקחת לתשומת לב. זה יעזור לחדד לעצמי את הדרישות והציפיות. תודה לעת עתה מה שכן אני מבינה בגדול ותקני אותי אם אני טועה. שאין כזה דבר מחיר לעיצוב חדר, נגיד. המחיר נקבע לפי מה שאני מגדירה למעצב עד לפרטים הקטנים? כי כמו שאני מכירה את המציאות אנשים בדרך כלל לא יורדים לפרטים. אם משום שהם לא נוטים לעשות זאת באופן קבוע. או מפני שהם לא מצויים בפרטים ולא יודעים בדרך כלל מה לדרוש. אם המעצב מדריך אותם ומפרט באופן ברור. מה טוב. במקרה ולא, תמיד נשארים פרטים לא סגורים, מה קורה איתם אח"כ? מתחילים חילוקי דעות מה סוכם ומה לא? לא נעים ולא בריא.. את מצויה בתחום? איך את רואה את זה מנקודת ראותך?

lank

New member
../images/Emo68.gif

בדר"כ מעלים דרישות מוגדרות לכל חדר עד לכמה המעצב מעורב מבחינת העיצוב. כגון: תכנון צבע, תאורה, ריצופים וחיפויים , בחירת ריהוט או לחילופין עיצוב ותכנון פרטי ריהוט לנגרות, טסקטיל ( מצעים , כריות , וילונות ) וכו'.
אם אח"כ יש צורך להמשיך מעבר למה שסוכם ופורט , הרי שכל מה שלא הוגדר מלכתחילה בהסכם/חוזה , יתומחר בנפרד. וכן, יש צורך לפעמים לרדת לפרטים הקטנים - כי אח"כ יכולים להיות חילוקי דעות לגבי מה כלול... בהצלחה.

למעלה