מושגים מפרק 7

shirani146

New member
מושגים מפרק 7

אני בדיוק יושבת על רשימת המושגים מהמייל המחלקתי ולא כ"כ מבינה ומתחברת לקופסת סקינר וחיזוק מותנה. יש למישהו הגדרה אישית קצת יותר ברורה? כי גם בספר זה לא כ"כ מפורט והדוגמאות לא משהו..

opelpopel

New member
תשובה

שירן חיזוק מותנה נקרא גם חיזוק משני או שניוני - מדובר בחיזוק שמתקשר בהתניה קלאסית לחיזוק ראשוני, כאשר חיזוק ראשוני הוא בד"כ חיזוק שמעורר תגובה רפלקסיבית/טבעית, צורך ראשוני למשל כסף זה חיזוק משני עבור בני האדם, כיון שהוא מתקשר למשל לאוכל (לכולנו ברור שעם כסף אפשר להשיג אוכל, גם אם לא חושבים על זה במודע) כסף מתקשר גם לבילויים שהם גם לדעתי בגדר חיזוק מותנה כי הם מתקשרים לרצון ליהנות וזה כבר חיזוק ראשוני הניסוי שאת מדבר עליו הוא רק אחת הווריאציות של סקינר (הניסוי המקורי בדק התניה אופרנטית בסיסית - רגישה והכחדה) - סקינר אפשר לעכבר ללחוץ על כפתור כאשר לחיצה הובילה לצליל ולאחרי קיבל העכבר אוכל, כך שבתחילה למד העכבר ש"צליל=אוכל" (התניה קלאסית). אך סקינר ראה שגם בפעמים שהוא מנע את האוכל מהעכבר והשאיר רק את הצליל, עדיין העכבר לחץ על הכפתור כי הכפתור הוביל לצליל (חיזוק מותנה) שהתקשר אצל העכבר לאוכל (חיזוק ראשוני) זו כבר פרשנות אישית שלי, אבל נראה לי שזה כמו שבנאדם עובד עובד ועובד כדי להרוויח כסף אבל לפעמים שוכח שהכסף אמור לספק את צרכיו ולא ממש מנצל אותו - כמו שהעכבר המשיך ללחוץ למרות שקיבל צליל בלבד כי כבר היה חרוט לו במוח שיש משמעות חיובית לצליל כך שהוא לא שם לב שבעצם לא יוצא לו מזה כלום

shirani146

New member
אוקיי..

טיפה יותר ברור.. תודה.. ומה עם תיבת סקינר? למרות שאני חושבת שלא סביר שזה יופיע כמושג אבל עדיין..

למעלה