מושגים ערב טוב, שאלה קטנה לי אליכם- מה פירוש "התעדן" ו-"פיסיונומי" (איני בטוח שהמושג השני עברי)?
ה הקרייתי3 New member 16/12/04 #1 מושגים ../images/Emo35.gif ערב טוב, שאלה קטנה לי אליכם- מה פירוש "התעדן" ו-"פיסיונומי" (איני בטוח שהמושג השני עברי)?
מושגים ../images/Emo35.gif ערב טוב, שאלה קטנה לי אליכם- מה פירוש "התעדן" ו-"פיסיונומי" (איני בטוח שהמושג השני עברי)?
Y Yuvalenko New member 17/12/04 #3 חיובי, אבל אפשר לתת לזה פירוש נוסף- התעדן - ז"ל שעלה לגן עדן. (ועל אותו משקל - התגהנם, או התגנם - "ירד" לגיהנום)
חיובי, אבל אפשר לתת לזה פירוש נוסף- התעדן - ז"ל שעלה לגן עדן. (ועל אותו משקל - התגהנם, או התגנם - "ירד" לגיהנום)
S streetball New member 17/12/04 #4 לדעתי האפשרות השנייה לא יכולה להתקיים, בניין התפעל-משמעות של פעולה החוזרת אל עושה הפעולה-קשה לעשות את זה כאשר המדובר הוא גן עדן . התעדן במשמעות של הפך עצמו עדין נראית יותר נכונה-פעל כדי לעדן עצמו.
לדעתי האפשרות השנייה לא יכולה להתקיים, בניין התפעל-משמעות של פעולה החוזרת אל עושה הפעולה-קשה לעשות את זה כאשר המדובר הוא גן עדן . התעדן במשמעות של הפך עצמו עדין נראית יותר נכונה-פעל כדי לעדן עצמו.
D dorgad New member 19/12/04 #8 פיזיונומי מזכיר לי אסטרונומי, ולכן נראה שהכוונה למבנה הפיזי (של הגוף). דור